Stabæk – Vålerenga 0-2

Eliteseriens 9. runde – Nadderud 24. jai 2021, Kl. 20:00 Før kampen Spørsmålet mange stilte seg før dagens var hvordan Vålerenga ville klare seg uten Aron mot et underpresterende Stabæk i Bærum-Blærum. Vålerenga vil sikkert ha nok av ball og møte en motstander som vil kjempe hardt for å bryte en trend og vinne mot … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 0-2»

Eliteseriens 9. runde – Nadderud 24. jai 2021, Kl. 20:00

Før kampen

Spørsmålet mange stilte seg før dagens var hvordan Vålerenga ville klare seg uten Aron mot et underpresterende Stabæk i Bærum-Blærum. Vålerenga vil sikkert ha nok av ball og møte en motstander som vil kjempe hardt for å bryte en trend og vinne mot naboen fra vakre 0658.

Mål

0-1 Borchgrevink (Oldrup Jensen)
0-2 Jatta (Sahraoui)

Startoppstilling:

Vålerenga: Klaesson – Borchgrevink, Nation, Nãsberg (Horn Myhre 45. min), Adegugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui – Christensen, Udahl, Layouni (Jatta 91. min)

VIF-benken: Haug, Horn Myhre, Jatta, Opsahl^2, Skaret, Johnsrud Emilsen

Stabæk: Sandberg (48 min Brauti) -Ottesen, Wangberg, Jenssen, Solheim (Nusa 90. min) – Kostadinov (Geelmuyden 84. min), Skytte, Torgersen – Edvardsen (Sabastine 85. min), Kinoshita, Normann Hansen

Dommer: Tore Hansen

Før kampen

Til tross for at snobb i olje-gjengen fra Heisann Montebello var avhengig av en god start og et bra resultat mot storebroren fra øst så var det Vålerenga som startet best. Reinkarnasjonen av Bjørn Viljugrein, Henrik Bjørdal, vant ballen høyt og sendte alltid villige Adegugbe på løp. Ballen fikk han tilbake i skuddsektor, men skuddet gikk over målet til Sandberg.

Etter det roer kampen seg betydelig og frenmnstår som en en litt klam og varm stillingskrig der ingen av lagene helt finner rytmen i angrepsspillet. I denne delen av kampen merker man et vbisst savn etter Dønnum, som man vet ville tatt tak og produsert noe på en vakker kombinasjon av elenganse og vilje.

Vålerenga presset frem en corner ca midt i omgangen. Vålerenga stod jo høyt og hadde pakka mange spillere rundt keeper som vanlig, men ble overrasket over en Stabækovergang. Heldigvis så fører en forsvarspilleren ballen 70 m i høy hastighet før han launsjer et skudd på beste Don Toni-vis. Klasson er raskt nede i hjørnet og tar skuddet. Norman Hansen er på returen ,som Klaesson tar, men vblir blåst av for offsiden. Der er vi litt heldige. Hadde Stabæk hatt en ballfører som ikke var helt naken offensivt hadde han dyttet ballen enten til høyre og venstre og dermed skapt en mye større sjanse.

Rundt det 35. min fester Vålerenga et et grep og vinner ballene høyt mot et Stabæk som ser småshaky ut. Vålerenga bygde opp det ene angrepet etter det andre på høyresiden og Christensen fikk god hjelp av Bjørdal og Borchgrevink.

Det blir mye nesten, vi kommer til endel innlegg og skaper noen nye cornere, men ingen særlig vasse avslutninger. Nærmest er kanskje Bjørdal igjen som skøyt i nettveggen fra død vinkel.

I pausen gjorde Fagermo ett bytte. Näsberg kasta inn håndkle og ble erstattet av Horn Myhre. Myhre gikk inn sentralt på midtbanen til Vålerenga og Oldrup Jensen trakk ned i midtforsvaret og ble makkeren til Tollås Nation.

2. omgang
Alle var enige om at 1. omgang hadde vært litt sånn terningkast 2 og at man måtte gjøre noe for å bedre det i 2. omgang. Sandberg tok tidlig ansvar da han ga bort ballen til Vålerenga etter å ha ført den ut av egen sekstenmeter. Deretter kastet han seg kvikt ned og handset som bare knøttespillere yngre enn 7 år desperate keepere på bærtur kan. Kortet er soleklart og det tar ikke mange sekundene før det røde kortet fikk luftet seg litt.

Stabæk var feige etter dette og byttet ut en ineffektiv spiss for en ny keeper. Kinoshita og Sandberg ut og Einar Brauti inn.

Etter dette endrer kampen karakter, naturlig nok. Stabæk parkerer bussen og forsøker kun unntaksvis å lage kaos med en kontring. Stabæk kjører med bare noen meters mellom mellom midtbaneleddet og forsvaret, så det er ikke lett for Vålerenga å trenge gjennom. Ikke er det så lett å å putte på innleggall den tid nesten alle våre spillere snakker best med føttene.

Sjansene kom med jevne mellomrom. Layouni fant Bjørdal på bakerste, men Henrik kom ikke over ballen og avslutningen gikk alle andre steder enn på mål. En annen som prøvde seg med et hodestøt var Oldrup Jensen. Fra god posisjon og upressa satte han den nesten rett på Brauti. Hadde Oldrup’n kritta køen før den corneren hadde vi leda. Leda skulle vi også gjort noen min senere. Sahraoui drev gjennom straffefeltet, fikk en liten arm i ryggen og datt som en sekk med poteter. Ballen havnet deretter hos Layouni som var helt fri på sin venstreside. Fra litt skrått hold satset Layouni på kraft og skjøt rett på Brauti.

I det 83. minuttet header Udahl i mål etter et innlegg fra vsntre. Dessverre var handen gyldne halvmeteren i offside.

Men hva gjør vel det? Minutter senere matet Oldrup Jensen Borchgrevink med en ball fra dypet. Brauti kasta seg ut som en tohåndspolfokuserende Harald Schumacher og taper duellen på episk vis. Ballen rulla bedagelig inn i det åpne nettet.

Det var jævla deilig!

Etter målet fikk Stabæk plutselig dårlig tid og sendte alle mann i angrep – utenom spissen, som de hadde byttet ut. Trekket var sånn delvis vellykket, for minutter senere pissa Sahraoui på Stabæk og dytta ballen til Jatta som hamret inn sin første pinne i Eliteserien.

Med to sene mål er kampen avgjort og vi avslutter kampen med å skusle bort en god overgangsmulighet. Men hva betyr vel det når vi fikk oppleve ketsjupeffekten sånn helt på slutten?