Vålerenga – Sandefjord 2-1

En deilig seier som viser at Vålerenga fortsatt har litt å jobbe med foran mål. Eliteseriens 15. runde – Intiliy Arena 22. august 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: Bård Finne! 85. og 89. minutt Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås … Fortsett å lese «Vålerenga – Sandefjord 2-1»

En deilig seier som viser at Vålerenga fortsatt har litt å jobbe med foran mål.

Eliteseriens 15. runde – Intiliy Arena 22. august 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200

Mål: Bård Finne! 85. og 89. minutt

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adegugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen,  Herolind Shala, Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson – Benjamin Stokke

Sandefjord: Storevik – Grorud, Kreuzriglee, Wembangomo, Kralj – Palsson, Alcaraz, Markmanrud – Gussiås, Hansen, Kurtovic

Dommere: Rohit Saggi

Automatisk ville man påstått at Vålerenga skulle vært favoritter mot Sandefjord, men Sandefjord har karret seg oppover på tabellen med 3 seire og 2 tap på de 5 siste før møte på Intility. Vålerenga derimot har 2 seiere, 1 uavgjort og 2 tap. Treningskampen i januar endte med 1-0 seier til Vålerenga. Med andre ord går vi inn i en mer åpen kamp enn forventet og Sandefjord har nok et mål om å få med seg noe fra Oslo idag.

Vår høyreback Christian Borchgrevink er tilbake etter at han hadde karantene mot Start og går rett inn i start elleveren.

Første omgang er 5 minutter gammel når Sandefjord kommer til kampens første sjanse, klabb og babb i feltet. Vålerenga er heldig med at det ikke står 0-1 allerede!

Som vanlig hører vi Fagermo godt på indre bane. Det er ikke rart han er hes etter kamp.

Rett før 8 minutter spilt er det Vålerenga sin tur. Shala kommer seg fri på kant og trenger bare å legge inn til en åpen Benjamin Stokke, men venter for lenge og Stokke får en mann i rygg. Der skulle det gått kjappere!

Så går det som det som det ofte gjør. Forsvaret rygger og rygger før Sandefjords nr 9 Sivert Gussiås uforstyrret får sette ballen i mål fra 20 meter. 0-1 etter 10. minutter.

Etter 18 minutter får Sandefjord en corner som nesten ender farlig, men Sam får forstyrre nok. Pådrar seg uheldigvis en skade i duellen og må ut. Felix Horn Myhre kommer inn.

Dønnum drar seg fint forbi på kant og kommer seg rundt på kant, legger inn og Stokke skal bare sette panna til så hadde det vært utligning. Velger dessverre å prøve med beina, men så myk er du ikke Benjamin.

Skal Fagermo for første gang bruke alle fem byttene? Etter 29 min må Näsberg ut, inn med Lædre Bjørdal. Da er halve forsvarsrekka byttet ut før halvtimen er unnagjort.

Vålerenga har tatt mer over nå, kanskje nærmer det seg noe.

36. minutter spilt når Vålerenga kommer til et innlegg, ballen faller tilslutt ned hos Shala som drar seg på tvers og fyrer av, keeper redder til corner. På corneren blir det redning på strek og på den påfølgende ingenting.

Nå er det tempo på sjansene her! Nytt skudd utenfor rett etter før enda en sjanse som ender i redning og corner.

Sandefjords Hansen får til et skudd som Klaesson slår til corner. Den var nære, men vår keeper har kontroll.

Sandefjord har allerede begynt å drøye, skal det bli en sånn kamp?

Omgangen ebbet ut, Vålerenga har vært frempå noen ganger men mangler fortsatt litt på presisjon. Aron Dønnum sliter med en skade, så spørs det om han er med når lagene kommer tilbake på banen.

Statistikken til pause viser ballinnhav på 64-36 i favør Vålerenga. Men det hjelper lite når man ikke har nok presisjon i siste pasningen.

6 minutter av andre omgang er spilt når Vålerenga får en sjanse. Helt alene på et innlegg står Tollås Nation. Alt han trenger å gjøre er å sette den enkelt i mål, men neida, han setter ballen rett i tverrligger. Ballen ender tilslutt hos Sandefjords keeper. Skal vi bomme på sånne sjanser så blir det umulig å vinne denne kampen.

Vilhjalmson får gult kort etter takling og de som har fått billett roper på Edvartsen. Merkelig kort det der.

Vålerenga fortsetter å gå i angrep og får en corner etter 55 minutter. Corneren ender i ny corner som ender i femmeter.

Det er tydelig Vålerenga som kjører kampen nå. En del fine kombinasjoner før det skjærer seg når vi skal avslutte. Det er tydelig at vi savner den siste touchen til Osame Sahraoui.

Og det er tydelig at Fagermo er enig med VPN for nå står Osame klar til å komme inn. Lekven går ut. Samtidig går Stokke ut og Bård Finne kommer inn. 64 minutter spilt.

Tollås Nation bryter herlig 30 meter fra Sandefjords mål, legger den videre til Horn Myhre som slår inn til Dønnum på bakerste, han sender ballen i i feltet og den faller ned til Shala som skyter himmelhøyt over.

Lædre Bjørdal får gult kort etter 76 minutter når han gir frispark på hjørnet av 16 meteren etter en unødvendig takling. Skuddet går rett i klypene på en trygg Klaesson.

Vålerenga går rett i angrep og Vilhjalmsson setter ballen over. Nå må man vel snart klare å treffe mål på en avslutning?

MÅL! Bård Finne utligner til 1-1 etter 83 minutter.  Etter mange dårlige forsøk på å komme seg frem til Sandefjords mål skjærer Sahraoui gjennom og skyter fra 18 meter. Keeper tror han slipper ballen utenfor, men den går i stolpen. Bård Finne jager returen og setter den enkelt i mål. Endelig!

MÅL! BÅRD FINNE! 89. min!
Sahraoui er en stjerne! Løser opp hele midtbanen til Sandefjord før han legger ballen ut til Dønnum som legger et nydelig innlegg inn til Bård Finne og plutselig er kampen snudd! Kom igjen nå gutta!

Kampen ebber ut og på overtid har Vålerenga grei kontroll. Deilig!

Vi har fortsatt litt å jobbe med foran mål. Det er unødvendig å gjøre det så spennende i en kamp hvor vi har full kontroll og masse sjanser. En solid kamp og burde ha vunnet mer.