Brann – Vålerenga 1-2

Serien nærmer seg halvspilt. Vålerenga henger fremdeles med i sjiktet bak de to på topp. Brann på sin side er i ferd med å ta en Vålerenga med å samle på dårlige resultater på sommeren. Måtte den trenden fortsette! Eliteseriens 12. runde – Brann Stadion 01. august 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: 200 Mål: 1-0 … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 1-2»

Serien nærmer seg halvspilt. Vålerenga henger fremdeles med i sjiktet bak de to på topp. Brann på sin side er i ferd med å ta en Vålerenga med å samle på dårlige resultater på sommeren. Måtte den trenden fortsette!

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollas Nation, Ivan Näsberg (Stokke 45 min), Felix Horn Myhre  – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen,  Osame Sahraoui – Aron Dønnum (Vega 76 min), Matti Vilhjalmsson, Bård Finne (Camara 81 min)

Benk: Haug, Nouri, Opsahl, Skaret, Camara, Stokke, Vega

Brann: Opdal – Strand, Kolskogen, Forren, Kristiansen – Ordagic, Pedersen, Barmen, Koomson, Bamba, Taylor

Dommer: Svein Oddvar Moen

Kampen:
Det tok ikke lang tid får man fikk inikasjoner på at Vålerenga ikke hang helt med starten av kampen. Pedersen header i metallet før minuttet har gått. Vålerenga virket ikke å la seg affisere av dette. Det var noe smådaft over laget og noen minutter senere blåser Svein Oddvar Moen for noe og Brann får straffe. Reprisen viser at Näsberg har armene litt rundt livet på Bamba da sistnevnte fungerer som oppspillspunkt. Læresetningen er jo at man ikke skal ha armene rundt motspiller, men slike situasjoner ser man 200 av i hver kamp.

Situasjonen minnet litt om da Svein Erik Edvartsen hadde sitt helt eget korstog mot holdinger i feltet og bortimot konsekvent blåste en straffe i hver kamp for holdning – noe som gjorde at han avgjorde brorparten av alle kampene han dømte.

Etter målet hever Vålerenga seg sakte men sikkert. Dønnom og Sahraoui fikk mer ball, ting begynte å skje. Nærmest er vi etter litt fiksfakseri på vår venstreside der Horn Myhre ble med opp. Finne avsluttet angrepet ved å skjære inn sentralt og curle ballen på utsiden av krysset

Minuttet etter er det vår tur til å få en straffe. Dønnum slår inn i feltet og den treffer en arm. Finne satte straffen, men Opdal var på den.

Resten av omgangen skjer det ikke stort. Vålerenga ligger dypt og det er lenge siden Vålerenga har fremstått så kompakte og godt organiserte. Vi gjorde det ikke lett for Brann å vinne hjemme vaffal.

Omgangen ebbet ut med 1-1

Beste offensive spiller på hvert lag var nok Svein Oddvar Moen

2. omgang
Det blir litt rokkeringen i pausen. Ivan må ut. Det starter en dominoeffekt der halve laget bytter plass og Benjamin Stokke gikk på topp.

Omgangen starter med nok en offensiv involvering av Svein Oddvar Moen. Vilhjalmsson førte ballen inn i straffefeltet og ble tatt av Ruben Kristiansen. Man så jo tydelig at han tok Dønnum, man han tok samtidig ballen. Det er litt i tidens ånd at det ble blåst på den.

Finne blåser straffen midt i mål. 1-2 og Finne hater Bergen for andre gang i kveld.

Etter 70 min er Vålerenga fryktelige nære å legge på til 1-3. Brann var ikke i balanse og Matti Stokke fikk stå umarkert på bakerste. Grøgård kastet seg inn og tok ned ballen med armen. Det var ingenting.

Brann virker frustrerte i denn fasen av kampen og og tømte seg i større grad bakover i jakten på en scoring. Det ga oss noen vasse overgangsmuligheter. Kontringene kombinert med den stramme defensive organiseringen kostet. Begge kantene våre løp seg tomme og inn for å kjempe de siste minuttene kom Vega og Camara. Camara er like hurtig som buekorps er totalt ubrukelig. Dessverre ble det aldri noen muligheter for å køle på på en overgang. Derimot ga han bort en corner som ble mer enn halvfarlig. Corneren førte til en god Brannsjanse da nedfallsfrukten førte til en skudd der Tollås Nation reddet både situasjonen og kampen ved å klarere på strekken.

Mer enn det rakk ikke Brann og våre menn kunne dra hjem med 3 poeng.

En ting skal Fagermo ha for; Han får faen meg mye ut av laget han har til rådighet.