Strømsgodset – Vålerenga 2-0 (2-0)

Da var ventetia over og vi kunne med 2 kamper mindre spilt enn våre motstandere se oppover på tabellen. Seier ville gi sende oss til 5. plass og da begynner det å se bra ut. Vel, det er nå et gammelt jungelord at med en gang man begynner å se oppover på tabellen så svikter … Fortsett å lese «Strømsgodset – Vålerenga 2-0 (2-0)»

Da var ventetia over og vi kunne med 2 kamper mindre spilt enn våre motstandere se oppover på tabellen. Seier ville gi sende oss til 5. plass og da begynner det å se bra ut.

Vel, det er nå et gammelt jungelord at med en gang man begynner å se oppover på tabellen så svikter Vålerenga. Aldri se oppover. Ikke vær positiv, for det heter ikke positiv. Det heter naiv.

Parr

Lagoppstilling Strømsgodset: Bugge Pettersen – Vilsvik, Glesnes, Madsen (Høibråten 77. min), Parr – Junior, Hauger, Nguen (68. min Tokstad) – Jradi, Pedersen Ulland Andersen

Lagoppstilling Vålerenga: Larsen Kwarasey – Lundström, Tollås Nation, Jääger, Juklerød – Berntsen(Ibrahim 77. min), Grindheim, Lekven – Zahid (Agyiri 70. min), Finne (Ejuke 68. min), Dønnum

4. serierunde: Molde 1-0 7. minutt
10. serierunde: Sarpsborg 1-0 4. minutt
13. serierunde: Strømsgodset 0-1 2. minutt
14. serierunde: LSK 0-1 13. minutt
17. serierunden: 1-0 Strømsgodset 3. minutt

I 5 av 17 kamper så slipper vi inn et mål i kampens startfase. Da spillerne har friske bein. Det er i 30% av kampene. Nevn et topplag som i hver 3. kamp prøver å gi bort kampen til motstanderne og lykkes og jeg skal vise deg et lag som ikke er et topplag.

Kampplanen bør være, dersom man har et snev av ambisjoner, å se til å slutte å gi fra seg kamper helt i startfasen. Spesielt når det alle lag ønsker er å ligge lavt og kontre på et lag som bjuder på seg selv i begge ender ved å gå seg fast offensivt og stå høyt defensivt. Man står gjerne høyt med eget forsvar samtidig som man ikke prioriterer gjenvinning av ball og press på ballfører etter balltap.

Du har en back med ok fot, en rask spiss og ønsker noe bakrom å løpe i sier’ru? Denne veien kammrat, vi har akkurat Motstanderen du søker…

1-0 Ble satt inn av Markus Pedersen. Han rykket fra Tollås Nation med et løp mot nærmeste stolpe og satte inn ledermålet mot debutant Kwarasey. Kwarasey bør ha mer inne, for avslutningen var ikke verdensklasse akkurat. 2-0 kommer like etter. Elendig forsvarsspill som personifiseres av en Tollås Nation som er noe så inn gamperævva passiv da Jradi kommer inn i midten, mottar ballen, legger den til rette og plasserer den i korset. Forhåpentlig børster du av deg den der, løfter deg etter skjegget og knuser noen bønder i andre som gir fyr i teltet.

Etter dette er kampen satt. Vi fører og skaper lite. Godset kan bare ligge bakpå og vente på oss, og når anledninger byr seg så prøver de seg på en kontring.

På tross av et forutsigbart kampforløp og et lag som strengt tatt bør vite bedre enn de fleste hvordan Deila ønsker å spille ball så kommer vi til sjanser. Store også.

De største kommer etter at vi tråkler oss igjennom i midten (hvem sier at vi ikke spiller ambisiøst?) og Aron Dønnum spiller Finne igjennom. Finnes avslutning blir reddet av en utrusende Bugge Pettersen.

Ikke mange minuttene senere så lykkes vi ved å velge største motstands vei med småspill sentralt. Berntsen venter på å slå igjennom i Vålerenga. Dette kunne vært sjansen han trengte, men ballen smalt i metallet.

Det blir ikke noen fler mål i første omgang. Vi får håpe at Deila enten prøvekjørte hårføner’n eller sa noe vettugt i pausen. Eliteserien har det med å levere 2 vidt forskjellige omganger. Måtte vi dra nytte av det denne gangen.

Starten er positivt. Vi slår langt, Grine-Pelle slår Glesnes i en hodeduell og Finne plukker opp ballen, skjærer inn i feltet og skyter hardt mot nærmeste stolpe. Bugge P. Er med på notene og stopper skuddet.

Finne er nære ca 10 min senere også, men han klarer ikke å styre et skudd fra utenfor 16 utenfor Bugge P. sin rekkevidde.

Mellom disse sjansene bør og skal Godset drepe kampen. Først ved en dobbeltsjanse der første avslutning er omtrent like hard, fra samme hold og like langt ut til siden for Kwarasey som 1-0 målet, men denne gangen så er tok Kwarasey skuddet. Returen skytes i en liggende Kwarasey fra 2 meter.

Minutter senere er Godset igjennom igjen. Ulland Andersen er alene igjen og Kwarasey må strekke seg så lang han er på avslutningen fra skrått hold. Farlig retur, men mirakuløst nok så får vi beina ballen ut og vekk.

Etter denne starten dør det litt ut. Vi har ikke så mye å komme med. Det er litt upresist i en avgjørende pasning, Godset får til en avgjørende takling eller linjedommeren blåser feilaktig av for en offside. Det vil seg ikke og vi klarer å aldri å få det målet som kan få oss til å tro at det er mulig å få noe ut av kampen.

Midtveis i omgangen foretar Deila tre bytter; ut med Berntsen, Finne og Lekven og inn med Agyiri, Ejuke og Ibra. Det utgjorde ikke en så stor forskjell.