Tromsø – Vålerenga 2-4

En historisk bortekamp ble det mot Tromsø! Og tre herlige poeng da. Eliteseriens 12. runde – Alfheim stadion. Lørdag 3. juni 2017 klokken 15.30 Solgte billetter: 3539 Mål: 0-1 7. minutt: Tollås Nation (Lekven) 0-2 16. minutt: Zahaid (Lindkvist) 0-3 18. minutt: Finne 0-4 25. minutt: Moa (Zahid) 1-4 63. minutt: Sigurdarsons (Åsen) 2-4  75. … Fortsett å lese «Tromsø – Vålerenga 2-4»

En historisk bortekamp ble det mot Tromsø! Og tre herlige poeng da.

1-4 63. minutt: Sigurdarsons (Åsen)
2-4  75. minutt: Ingebrigtsen (Sigurdarson)

Lagoppstillinger:

VIF: Sandberg – Lundström, Nakkim, Tollås Nation, Lindkvist – Fredheim Holm, Lekven, Zahid, Grindheim, Finne – Abdellaoue

Tromsø: Karlstrøm – Ødegaard, Landu-Landu, Gundersen, Norbye – Gamst Pedersen, Yttergård Jenssen, Åsen, Ingebrigtsen – Sigurdarson, Mour Samb

Gule kort: Lundström, Lekven (VIF) Yttergård Jensen (TIL)

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL

Kampen:

Vålerenga har hatt taket på Tromsø på Alfheim de siste sesongene etter å ha vunnet 4-0 og 5-4 de to siste årene.

Allerede etter 1 minutt er Moa på måljakt og setter ballen i mål, men avblåst for en korrekt offside.

0-1: Tollås Nation! Noen minutter senere har Vålerenga dødball, ballen ender i returrommet og et sleivspark fra Lekven ender opp hos Jonatan Tollås Nation som setter ballen kontant i mål. Tollås Nation er nå toppscorer for Vålerenga denne sesongen med 3 mål!

Før kvarteret er spilt har også Tromsø vært frempå med en farlig sjanse, heldigvis gikk ballen i stanga.

0-2: Zahid!! Etter 16 minutter er det Rasmus Lindkvist som kommer seg nedover kanten og drar innover i Tromsø sin 16 meter. Finner Ghayas Zahid fint med en 45 graders pasning og Zahid plasser ballen fint i det lengste hjørnet. 2-0!!

0-3: Finne!!! Før det er spilt 18 minutter er Vålerenga på ferde igjen! Bård Finne får ballen på 40 meter. Drar seg fri fra en Tromsø spiller og utfordrer mot Tromsø sin 16 meter. Skyter i motsatt hjørne og pang, det er 3-0! ENGA ER TILBAKE ENGA ER TILBAKE RÆRÆRÆ!!!

0-4: Moa!!!! Finne spiller gjennom Moa som etter litt klabb og babb finner Zahid, som spiller tilbake til Moa som skyter et relativt svart, men godt plassert skudd i lengste hjørne. Stang inn og 4-0 etter 25 minutter!

Tromsø bestemmer seg for å gjøre ett bytte etter 30. minutter. Bytte kommer nok litt i seneste laget for å redde kampen, men nå handler det kun om å begrense skadene for gutta fra nord. Den vraka kapteinen til Tromsø kommer inn.

Etter 4-0 målet så har Vålerenga stålkontroll på kampen og triller ball mellom seg. De få gangene det er en feilpasning eller Tromsø bryter så ender en Vålerenga-spiller med ballen uansett.

Etter 35. minutter er Tromsø på vei fremover når Lundström takler Gamst og pådrar seg et gult kort. Lundström må dermed stå over hjemmekampen mot Strømsgodset med 3 gule kort. Kommentatoren fra Eurosport mener først det egentlig burde være rødt kort og trenger 10 repriser før han ser han tar feil. Vi anbefaler en tur til optiker før neste kommentatorjobb. Kanskje kan et par timer med innføring i fotballforståelse også være en lur ide.

I det påfølgende angrepet bør det står 1-4, men en Tromsø spiller klarer på mystisk vis å plassere ballene godt til side for målet til Vålerenga.

Til pause kan vi bare si at Vålerenga knuste Tromsø i 1. omgang. Nå handler det om å holde dette gående i 2. omgang og holde nullen bakover.

Fra Jarle Teigøy i Vålerenga historielag så har vi også disse to godbitene:
Aldri før har Vålerenga ledet 4-0 til pause på bortebane i toppserien.
Aldri før har Vålerenga ledet 4-0 etter 25. minutter uansett hjemme eller borte.

2. omgang starter relativt rolig, Vålerenga er frempå et par ganger, men uten at det blir noe stort ut av det.

Etter 52 minutter drar Lekven en Tromsø-spiller i drakta på 22 meter, får gult kort og lager frispark. Frisparket blir satt en meter til side for målet til Vålerenga, virker som at Sandberg har ganske kontroll på den.

Christian Grindheim byttes ut etter 59. minutter, inn kommer Herman Stengel. Det kan se ut som at Grindheim har fått seg en smell, men vi får håpe at det ikke er altfor seriøst.

1-4 Sigurdarson: Der røyk nullen ja! Vålerenga har skrudd av litt og er helt fraværende i presset når skuddet kommer fra 20 meter. Fin curl på ballen og opp i lengste hjørnet. Unødvendig!

Samtidig blir som vanlig Daniel Fredheim Holm skada, holder seg til leggen. Ikke noe nytt der altså.

Etter 67. minutter bør det være 5-1, men Zahid legger et dårlig innlegg til Moa og ballen går bak mål.

71. minutter er spilt når Vålerenga er på vei fremover igjen. Ender med at Stengel finner Moa som står helt alene inne i feltet. Tromsøs keeper redder avslutninga til Moa. Der skulle det ha vært mål!

2-4 Ingebrigtsen: Skal vi altså gå i samme fella som Strømsgodset gjorde mot Viking? Helt håpløst. En lang ball frem hvor det blir en duell i Vålerengas 16-meter. Tilslutt er det Ingebrigtsen som ender opp med ballen alene med keeper og setter den enkelt i mål. Nå må Vålerenga skjerpe seg!

I det 79. minutt byttes Moa ut med Henrik Kjelsrud Johansen.

Etter 86. minutter er det en duell utenfor Vålerenga sin 16. meter. Zahid er oppe med en høy støvel som treffer Gamst i skulderen. Pingla faller selvfølgelig sammen som en potetsekk og Tromsø får frispark. Zahid får gult kort og må også stå over mot Godset i neste runde med 3 gule kort. Det påfølgende frisparket stryker stolpen og går så vidt til side for mål.

Oppsummert vinner Vålerenga fortjent, men det er litt kjedelig at gutta ikke holder løpet helt ut. Nå venter Strømsgodset hjemme i neste serierunde.