Kampreferat Rosenborg – Vålerenga

Etter en uke med drittslenging frem og tilbake mellom trenerne Kjetil Rekdal og Kåre Ingebrigtsen var det duket for kamp i Trondheim. Før start hadde vi et håp om at Vålerenga skulle ta skalpen til trønderne, det skulle vise seg at det var litt mye å forvente. Resultat: 3-2 Etter en start med litt Rosenborg-press … Fortsett å lese «Kampreferat Rosenborg – Vålerenga»

Resultat: 3-2

Etter en start med litt Rosenborg-press så svarte Vålerenga glimrende etter 10. minutter. Kjartansson blir spilt nydelig igjennom av Zahid og setter ballen iskaldt i mål. Kjartansson har dermed scora 25. mål i årets Tippeliga. For en Vålerenga supporter er det bare helt sykt all den tid vi ikke akkurat er vant til å ha toppscorere.

Når det er spilt 19. minutter får Vålerenga en corner som i første omgang avklares. Ballen ender til slutt hos Herman Stengel som legger et bra innlegg rett på hodet til Niklas Gunnarsson. 2-0. Og nå blir vi urolige. Vi vet alle om den farlige 2-0-ledelsen og vi vet alle at Vålerenga har vært håpløse til å forsvare ledelsene sine i år.

Og så skjer det vi fryktet. Etter 26. minutter sove forsvaret vårt og Rosenborg spiller seg lett gjennom midten. 2-1.

Om situasjonen i forsvaret vårt ikke kan bli noe verre så må Ruben Kristiansen ut etter 29 minutter med en skade. Inn kommer Vålerenga-gutten Ivan Näsberg. Nå skulle det vise seg ut over i kampen av Näsberg klarte seg relativt greit, men når vi har to tenåringer på backene, så oser det ikke over av rutine.

Så må det gå som vi alle forventet. I det 45. minutt får Rosenborg et innlegg. På bakerste er satan og alle satan, Mikael Dorsin. Han knuser Ali Iqbal i duellen og det står 2-2 rett før pause. Det er ikke første gang Vålerenga gir bort en ledelse denne sesongen og det er neppe den siste.

I pausen har Kjetil Rekdal en veldig riktig analyse av kampen: Vi må tette igjen bakover og fortsette det gode angrepsspillet. Noe i den duren. Jada, vi har hørt det før, men tror ikke at det skjer. For skal Vålerenga vinne fotballkamper så må vi gi gass offensivt i 90. minutter. For baklengsmåla kommer uansett slik status er på forsvaret vårt om dagen.

Andre omgangen starter for så vidt bra av Vålerenga. Etter 63. minutter kunne fort Kjartansson ha scoret sitt andre for dagen. Etter 71. minutter blir Mathisen, som har kommet inn for Stengel, spilt gjennom, men det er offside. To minutter senere er Mathisen på vei gjennom enda en gang, men det ender opp med en slapp lobb i fanget på RBK-keepern.

Så da må det jo gå som vi alle forventet: RBK scorer også i 2. omgang. Først før Gamst Pedersen et innlegg på 5 meter som han av en eller annen nydelig grunn header over mål, så da bytter de gjerne på og Gamst Pedersen slår innlegget til RBK sin to meters mann, Malic. Og han bommer ikke. 3-2.

På slutten har både Vålerenga og Rosenborg noen sjanser, men når Vålerenga ikke klarer å etablere et angrep så dør det hele bare ut. Hvorfor i huleste skal man plutselig begynne å slå langt etter 80. minutter når man har tapt hver eneste duell så langt i kampen? Det som har fungert tidligere i kampen legger man bare bort, også begynner man å slå langt. Ikke akkurat coaching i verdensklasse der.

Etter kampen blir Rekdal intervjuet og sier klart ifra at vi må huske på at vi har mye tenåringer på laget nå. Og han sier det som betyr mest: Neste år så vinner vi den kampen her, hvis den blir spilt på samme måte.

Og det er akkurat det vi tar med oss fra denne kampen. Neste år, med litt mer rutine og duellkraft i forsvaret så vinner vi denne kampen. Vi har et ungt lag som bare vil bli bedre neste år. Da kommer også Tollås Nation inn fra Aalesund. Og kanskje Muri blir frisk. Og forhåpentligvis klarer vi å beholde både Kjartansson og Zahid neste år også. Men håpet om at 2015 kan bli et bra år, det lever. Det er det vi tar med oss hjem etter tapet i Trondheim, kanskje neste år.