Uavgjort i målbonanza

Årets siste treningskamp og generalprøve før sesongen sparkes i gang. Vålerenga har vært alt annet enn overbevisende i de siste treningskampene og kampen mot svorske Häcken blir således viktig. Treningskamp: 26.03.22 kl 15:00 – Intility Arena Lag Vålerenga: Haug – Zuta, Tollås Nation, Näsberg, Eggen Hedenstad – Emilsen, Oldrup Jensen, Bjørdal – Ismaheel, Kjartansson, Layouni … Fortsett å lese «Uavgjort i målbonanza»

Årets siste treningskamp og generalprøve før sesongen sparkes i gang. Vålerenga har vært alt annet enn overbevisende i de siste treningskampene og kampen mot svorske Häcken blir således viktig.

Treningskamp: 26.03.22 kl 15:00 – Intility Arena

Lag Vålerenga: Haug – Zuta, Tollås Nation, Näsberg, Eggen Hedenstad – Emilsen, Oldrup Jensen, Bjørdal – Ismaheel, Kjartansson, Layouni

1. omgang

Vålerenga startet kampen bra. De spilte i lengderetningen i starten og kalte å spille fri Zuta to ganger i gode innleggsposisjoner. Begge gangene ble det klarert.

Etter det våknet Häcken, og i stygge farger presser de Vålerenga over på defensiven. De får testet Haug noen ganger og skapt noen cornersituasjoner. På en av disse så slår de langt, vinner en duell i feltet og nedfallsfrukten bankes i nota av Gustafsson, som fikk fritt leide av Ismaheel i forkant.

Vålerenga skaper kjapt balanse i regnskapet. Oldrup Jensens pasningsfot har en god dag på jobben i dag og etter ca 20 min finner han Bjørdal, som har tatt en løp fra dypet. Bjørdal chipper den forbi keeper på halvdistanse. Midtstopperen til Häcken sparker ballen 50 meter rett opp og den treffer Kjartansson på vei ned og triller i mål. Målet lignet mest av alt på en real glitch i FIFA222.

Defensivt fungerer det ikke helt i dag. Bjørdal tar minutter senere et tungt løp hjem og takler Jeremejeff i det sistnevnte utfordrer våre midtstoppere. Näsberg fanger opp ballen og skyter den i hofte på Tollås og ballen er tapt. Balltapet følges opp av at Näsberg kaster seg inn for å stoppe et skudd fra Bengtsson, men ender opp med å gå på favorittfinta til Bojan Zajic. Bengtsson ruller ballen deretter i buret utagbart for Haug. Tollås virket å kunne ta den, men det så ut som han feilberegnet avslutningen og lot den rulle i lengste.

Heldigvis hadde Vålerenga mer å by på offensivt før pause. Oldrup Jensen treffer Zuta med en millimeterpresis pasning i bakrommet. Zuta finner Layouni som med et nydelig svalestup styrer ballen i lengste.

Flere mål ble det ikke i første omgang. En omgang vi slet med å spille opp via forsvaret. Spillerne blir veldig usikre når de skal spille opp bakfra og samtidig blir satt under press. Det skaper en del situasjoner og skaper lite trygghet.

2. omgang

2. omgang er roligere enn den første. Lagene bytter på å ha initiativet i kampen og det skapes sjanser i begge ender. For Vålerengas del så klarer laget nå å involvere venstresiden og Layouni langt mer enn i 1. omgang. Det er fint å se Vålerenga involvere ham mer i kamp og han viser at det å ha ham på høyresiden slik at han kan dra seg innover og dra av noen skudd.

Layouni prikker nesten lengste kryss en gang på denne manøveren og det skal bli spennende å se ham når høyresiden med ham og Eggen Hedenstad får satt seg litt bedre.

Bakover så fortsatte Vålerenga å spille usikkert. Vi ga Häcken nok en god sjanse da prøvde å spille opp bakfra og spilte flatt opp på feilvendt Kjartansson som har en uheldig førstetouch for å si det mildt. Vålerenga var i ubalanse og Rygaardfanget opp ballen og bøyde blæra opp i lengste bak Haug. 2-3 og Vålerenga er under for tredje gang.

Siste halvdel bærer preg av at det er en treningskamp. Man tar av kjente travere, setter på noen unggutter og tror at kampen sakte, men sikkert skal dø ut.

Vålerenga spiller godt de siste 5 minuttene og får betalt for å presse frem et par cornere på overtid. I grevens tid curlet Zuta en corner på hodet til Bjørdal. Avslutningen fra 5 meter var kontant Häckens sisteskanse hadde ikke nubbesjans på avslutningen.

Bjørdal sene utligning var det siste som skjedde og Vålerenga unngikk i det minste et tap nå før sesongstart. Det er uansett nok å ta tak i. Vålerenga ser frynsete ut i det defensivt og det er mye som skal falle plass for at vi ikke fremstår som rause i seriestarten.