Vålerenga-LSK 2-2

Fullstendig rundspilling i 97 minutter og to juniorfeil i forsvar. Tenk at vi ikke vant denne kampen her! Eliteseriens 13. runde – Vålerenga Stadion 11. juli 2021, Kl. 15:30 Solgte billetter: Skulle tru det var 17 000, men det var visst bare 6000.  Mål: 25 Ranger 43 Olsen 53 Dønnum 84 Udahl   Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson … Fortsett å lese «Vålerenga-LSK 2-2»

Fullstendig rundspilling i 97 minutter og to juniorfeil i forsvar. Tenk at vi ikke vant denne kampen her!

Eliteseriens 13. runde – Vålerenga Stadion 11. juli 2021, Kl. 15:30

Solgte billetter: Skulle tru det var 17 000, men det var visst bare 6000.

25 Ranger

43 Olsen

53 Dønnum

84 Udahl

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Tobias Christensen, Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen – Amor Layouni, Osame Sahraoui – Henrik Udahl.

LSK: Hedenstad Christiansen – Garnås, Ogbu, Dragsnes – Ranger, Mathew, Karinen, Edh – Åsen, Lehne Olsen, Mathisen

Kampen:

Første derby på lenge. 6000 Enga-supportere på tribunen. Sola skinner. Det er for mye som ligger til rette for Enga til at dette kan gå bra!

Første omgang:

LSK begynner å drøye tid etter 3 minutter ja… Dette blir en lang ettermiddag.

6 minutter spilt og vi får vår første store sjanse. Christensen slipper til Borchgrevink på overlap, han slår på bakerste, og der setter Layouni ballen i stolpen! Kunne blitt en nydelig start!

Ogbu er ganske heldig som slipper det røde kortet når han feller Udahl som bakerste mann i det 11. minutt. Christensen setter frisparket like utenfor.

Både Christensen og Udahl får skudd blokkert i det 21. minutt. Ganske nærme der. Vi eier denne kampen fullstendig.

Og da skjer det som så mange ganger før. Vi gjør en juniorfeil i forsvar i det 25. minutt, Adekugbe teller feil, og Ranger kan sette ballen i hjørnet. Det er bare ikke bra nok!

Tre minutter seinere får vi enda et frispark i god posisjon, men Christensen setter den i krysstolpen!

36 minutter spilt og vi styret alt utpå her. Presser LSK langt inne på deres banehalvdel og framtvinger feil. De har null pasningsspill. Gjør det bare enda mer irriterende at vi får en billig bakover pga en eller annen dust feil du knapt ser på miniputtnivå.

Og så skjer det selvfølgelig igjen. Enga har hatt 72% ballbesittelse denne omgangen og står skyhøyt med forsvarslinja, men Ivan og Nation bommer fullstendig på offsidelinja og Lehne Olsen er plutselig aleine med Klaesson. Klaesson går ned altfor tidlig og Lehne Olsen kan bare tuppe ballen i mål. Drit i at det er urettferdig! Det er bare forbanna dårlig!!!

Andre omgang:

Dønnum inn for Christensen. Kjør nå gutta!

Og hvem andre gjør det etter 7 minutter av andre omgang? Sahraoui går av to mann litt til venstre foran 16-meteren og chipper diagonalt inn i feltet. Der trekker Udahl seg og ballen spretter helt til Dønnum, som enkelt setter ballen i mål! Jada! Bare å kjøre igang «Istanbul» på tribunene nå!

57 minutter spilt og Dønnum går slalåm mellom LSK-spillerne inn i feltet før han slipper til Layouni på bakerste, men Amor setter den rett på keeper! Skal skåre der!

Dragsnes får gult for å drøye tid på et innkast etter 61 minutter. Ut med pakket!

Stor mulighet for Bjørdal i det 71. Minutt. Sahraoui chipper igjennom, men Bjørdal får bare til en fislete heading som keeper holder. Vi må sette sjansene våre!

Dette LSK-laget er forøvrig noe av det verste jeg har sett noen gang. De får til null og niks og mister ballen med en gang de får tak i den.

Odin Thiago Holm har kommet inn for Layouni og sender to kanari i kiosken etter en med sennep, før han slår en silkemyk pasning på bakerste mot Dønnum. Han får masse tid til å fyre av, men LSK får blokkert til corner. Den er ganske stor!

Der er det 2-2!!! Dønnum drar seg inn fra venstrekanten, trer perfekt til Udahl som dunker ballen opp i nærmeste kryss! For en goalgetter han er! 7 minutter igjen av ordinær tid. Nå skal den togstasjonen få kjørt seg!

Udahl jubler etter å ENDELIG ha klart å få ballen inn i Lilletrøms mål.

7 minutter tilleggstid. Og full fyr mellom Adekugbe og Ogbu! Fikk ikke helt med meg hva som skjedde der.

Vi klarer ikke helt å skape det store presset på slutten. Det blir 2-2.

Oppsummering:

73-27% i ballinnehav til Enga sier alt. Hadde vel vært 85-15 uten drøying av tid. Til og med Lehne Olsen og Geir Bakke sier i intervjuet etter kampslutt at de blei rundspilt. Dag-Eilev følger opp med at «vi har tatt store steg i det etablerte angrepsspillet i år, men vi setter ikke nok av de store sjansene våre»! Også sabler han måten LSK spiller på litt til slutt. Og deri ligger vel noe av problemet til norsk fotball. 80% av laga spiller som LSK gjør i dag, og likevel lurer man på hvorfor man ikke utvikler bedre spillere og hvorfor norske lag er så dårlige!

Kort oppsummert: Dette skulle vi uansett ha tatt! Vi må slutte å gjøre enkle feil i forsvar og vi må sette flere av sjansene våre! Ja, også er Aron Dønnum verdt mye mer enn 20 millioner! Og kudos til alle som laga kjempetrøkk på tribunen i dag! Dere har vært savna! Nå skal jeg ha en øl i Oslo-sola!