1-1 og poengdeling i Drammen

Strømsgodset, klubben Herman Stengel dro til fordi han ikke gadd være god lenger, har ikke kommet særlig godt i gang denne sesongen. Dette til tross for at Holmenkollsøndagen ble avlyst i år. Når de får besøk av et Vålerenga som dundrer gjennom kampa som en russisk, atomdreven isbryter feier gjennom Arktis må drammensera rett og … Fortsett å lese «1-1 og poengdeling i Drammen»

Strømsgodset, klubben Herman Stengel dro til fordi han ikke gadd være god lenger, har ikke kommet særlig godt i gang denne sesongen. Dette til tross for at Holmenkollsøndagen ble avlyst i år. Når de får besøk av et Vålerenga som dundrer gjennom kampa som en russisk, atomdreven isbryter feier gjennom Arktis må drammensera rett og slett finne seg i å være på Vålerengas gaffel.

Strømsgodset – Vålerenga 11. serierunde 2021, Marienlyst Stadion 4/7-21 KL 20:00

Strømsgodset – Vålerenga 1-1 (1-0). Mål: 1-0 Fred Friday (19), 1-1 Henrik Bjørdal (67). Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval. Gult kort: Tobias Gulliksen, Strømsgodset, Osame Sahraoui, Sam Adekugbe, Vålerenga.

Vålerengas lag (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui – Tobias Christensen (Seedy Jatta fra 82.), Henrik Udahl, Amor Layouni (Odin Thiago Holm fra 79.).

Vålerenga åpnet friskt og allerede før Godsetunionen hadde momlet seg ferdig om en fordums gressplen hadde Vålerenga begynt å produsere sjanser. Layouni ble spilt i bakrommet, men skuddet gikk over mål.

Så langt i 2021 har høyresiden til Vålerenga langt mest beslag på ballen og selv etter at Dønnum ble klept ned mot Odd og Christensen ble flyttet frem har det virket å være Vålerengas foretrukne vei mot målet.

Denne kampen startet med en langt mer aktiv venstreside. Layouni fikk mye mer å jobbe med. Grunnen til dette kan være at Strømsgodset hadde såpass tro på egne ferdigheter at de hadde hensikter om å føre kampen på eget kunstgress og dermed også stå høyere med egen forsvarsrekke enn det Vålerenga er vant med denne sesongen.

Venstresiden var stadig småfarlig det første kvarteret uten at de store sjansene ble produsert. Det gjør jo heller ikke noe at Vålerenga mørnet hele høyresiden til Godset. Kan fort gi gode arbeidsvilkår senere i kampen.

Etter 17 minutter smalt det på Marienlyst. Borchgrevink førte ballen ut av egen sone, men mistet den. Fred Friday ble matet ute på posisjonen til Borchgrevink og hadde all verdens tid til å plassere ballen i lengste hjørne. Klaesson hadde ikke nubbesjanse på den.

Det sies at mål preger kamper, og etter 1-0-målet til Friday hevet Godset spillet. De har spilt på seg en god dose selvtillit, stod høyere, var langt mer aggressive i presspillet og Vålerenga ble stresset i denne perioden av kampen. Det ble en del balltap og cornere for Godset. På en av disse cornerne fikk Ipalibo gå helt upresset opp. Avslutningen gikk en gylden halvmeter til side for mål. Godset fortsatte å kjøre og Vålerenga hang ikke med. Vi fikk lite til offensivt og alle kontringsforsøkene våre ble kvelt lenge før man nærmet seg Myhra i Godset-målet.

Eneste avslutningen vi gadd i siste halvdel av omgangen som er verdt å omtale er Layounis skudd fra skrå vinkel da han prøvde å prikke lengste hjørne etter å ha utfordret Vilsvik 1 mot 1 uten sikring.

Kanskje er det et gode for Vålerenga at 1. omgangen var såpass dårlig. Eliteserien er jo stabilt ustabil og lag som sliter i første omgang pleier å eie 2. omgangen etter at treneren har gjort noen lure grep i pausen og gitt laget hårføner’n. I så tilfelle vil 2. omgang bli et fyrverkeri og Marienlyst vil gå ned med mann og mus.

2. omgang startet relativt jevnt, men Vålerenga tilrev seg ganske raskt et overtak. Ett av trekkene til Fagermo virket å være å spille langt mer direkte. Bakrommet skulle utnyttes og man prøvde å involvere Layouni og Borchgrevink på hver side ved å tre dem igjennom med det Nils Johan Semb kaller korridorpass. Det alene er god grunn til å kalle det noe helt annet.

En av gangene Vålerenga søkte bakrommet ble Udahl spilt helt fri. Han buet løpet inn bak den ene stopperen til Godset og var plutselig helt alene. Dessverre løp Udahl som om han hadde lim under skoa, så Leifsson rakk tilbake og fikk taklet ham i skuddøyeblikket. Større sjanser er det vanskelig å spille seg til!

Hva gjøre vel det når utligninga satt noen minutter senere? Sahraoui hadde for anledningen lånt nøkkelknippet til Cola-Roar og låste opp hele forsvaret til Godset med en genial pasning. På motsatt side var Tobias Christensen helt alene. Han prøvde å sette den hardt nede i lengste, men Myhra var nede og fikk en hånd på ballen. Returen havnet i føttene på Bjørdal som banket returen i nettet! Fortjent utligning.

Mot Tor Ole Skulleruds kommentering (Lyns nye sportslige leder) utligna Vålerenga! Han klarer sjelden å skjule at han fryder seg når ting ikke går Vålerengas vei.

Etter utligningen åpnet kampet kampen seg noe opp. En del spillere bar litt preg av å ha spilt en hard kamp i 75-80 min. Godset blir tvunget til å gjøre et par bytte pga kramper og småskader og Vålerenga kastet også innpå Odin Thiago Holm for Layouni og Jatta for Christensen. Holm tok Sahraouis og sistnevnte ble dyttet opp i angrepet. Jatta tok andre kanten.

Med flere Godset-spillere som hanglet og Vålerenga med ungt frisk blod skulle en tro at Vålerenga skulle sette inn et ekstra gir for å prøve å tilrive seg seieren. Det som skjedde var at Godset dro igang med tidenes sjansebonanza i sluttminuttene. Hove hadde et farlig skudd som Oldrup Jensen var så heldig å stå i veien for, Mawas skudd endret retning og Klaesson måtte kaste seg i motsatt retning for å ta skuddet og Friday stanget en ball bak Kleasson som linjemannen påstod var offside.

Med tanke på de siste minuttenes stormløp skal Vålerenga være fornøyd med uavgjort i Drammen selv om vi har flest (men kanskje ikke størst) sjanser på mål og 8-4 i cornere (tre corner er mål?).

Vi knep et poeng på Molde og sola skinner fremdeles på Vålerenga.

Banens Beste: Henrik Bjørdal