Vålerenga – Rosenborg 1-1

To lag som begge er tippa i toppen skulle altså matche hverandre denne våte mai-kvelden. Et potensielt vår-eventyr. Eliteseriens 1. runde – Vålerenga Stadion 09. mai 2020, Kl. 20:00 Solgte billetter: Raymond sier vi ikke kan ha tilskuere. Mål: 1-0 Even Hovland (selvmål), 40. minutt 1-1 Kristoffer Zachariassen, 44. minutt Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg 1-1»

To lag som begge er tippa i toppen skulle altså matche hverandre denne våte mai-kvelden. Et potensielt vår-eventyr.

Eliteseriens 1. runde – Vålerenga Stadion 09. mai 2020, Kl. 20:00

Solgte billetter: Raymond sier vi ikke kan ha tilskuere.

1-0 Even Hovland (selvmål), 40. minutt
1-1 Kristoffer Zachariassen, 44. minutt

Lagoppstillinger:
VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Osame Sahraoui, Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen – Amor Layouni, Aron Dønnum – Vidar Örn Kjartansson.

RBK: Hansen – Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Andersson – Zachariassen, Henriksen, Hoff – Ceide, Islamovic, Vecchia

Kampen:

Eliteserien er i gang! Det er så deilig! Vi i VPN har spådd gull til Enga i år. Da må vi starte bra mot hele Norges Rosenborg i kveld.

Første omgang:

Vi tar tak i kampen fra start. RBK legger seg lavt.

11 minutter spilt og det er helt utrolig at vi ikke tar ledelsen! Kjartansson får to muligheter, men det blir ikke mål. Først flikker han et gjennomspill rett på Hansen, og så klarer jaggu Hansen å slå returen i stolpen. Bjørdal klarer ikke å få tak på ballen når den spretter ut i feltet igjen. Aiai for en start det kunne blitt!

To minutter etterpå smeller Zachariassen og Näsberg knea i hverandre i en takling. Så meget ubehagelig ut. Kan Ivan fortsette da?

RBK spiller mye langt opp på Islamovic. Lite imponerende offensivt fra bartene.

Dønnum og Borchgrevink er i gang med samarbeidet på høyresiden denne sesongen også. De skaffer oss corner i det 40. minutt – en corner Even Hovland setter i eget mål! Header den i fin bue i lengste hjørne. Vi takker og bukker. 1-0!

Rosenborgs Even Hovland header ballen inn i eget mål og gjør 1-0 til Vålerenga.

Den gleden varte ikke lenge. 44 minutter spilt og det er fullstendig tellefeil fra kapteinen vår. Zachariassen får stå umarkert på straffemerket og heade inn 1-1. Voldsomt unødvendig rett før pause, men vi ligger i det minste ikke under.

Andre omgang:

RBK presser mye høyere nå. Gir oss litt mer trøbbel, men gir oss også rom å kontre i. Kan vi få utnytta farta til Layouni litt mer nå da?

Og nesten umiddelbart får Zachariassen en skuddmulighet. Skuddet går via en forsvarsspiller og setter nesten Klaesson ut av spill, men han redder med en beinparade.

50 minutter er spilt når Dønnum trekker seg inn i 16-meteren og forsøker å skru ballen i lengste kryss. Ikke langt over den. Minuttet etter angriper RBK og det slås inn fra venstre. En av våre får en fot på innlegget og det gjør at Islamovic akkurat ikke når den på bakerste.

To raske gule til to RBKspillere på 8 minutter for å regelrett bli dribla og rive ned gutta våre i frustrasjon. Deilig! Vi tar mer over igjen nå. Styrer spillet. Både Kjartansson og Dønnum får hver sin ganske store mulighet med hodet i det 65. og 66. minutt, men Ørnens er litt for slapp og blir reddet, mens Dønnum sin er regelrett svak og går utenfor. Vi må sette sånne sjanser mot RBK!

Så blir Layouni bytta ut og han er fly forbanna. Sparker stoler og greier. Mest forbanna på seg sjøl tror jeg. Ikke fått til noe særlig mot Dahl Reitan. Bjørdal har hatt mange fine løp fra dypet og inn bak forsvaret i dag. Ser at dette er noe de har jobba med før sesongen. Fagermo forventer flere målpoeng fra han i år.

RBK mener de blir snytt for straffe i 85. minutt. Hareide freser som det lemenet han er. Ballen er oppe i hånda til Näsberg, men jeg synes det ser ut som Vecchia bevisst lobber den i hånda på han. Ville vært straffe i fjor, men siden de har spesifisert reglene i år så blir det heldigvis ingenting. Utenom å få se Hareide bli enda mer grinete.

Det ebber ut i 1-1. Oppsummering: Det er jo deilig at vi var så gode i fjor at 1-1 mot RBK føles ganske kjipt. Vi skaper mest og styrer mest i denne kampen, men må sette sjansene våre! Kjartansson må være skarpere mot Brann på onsdag. Helt grei start på sesongen!