Sliteseier etter sterk 2. omgang

Vålerenga imponerte ingen før sidebytte, men vi ledet 1-0 til pause. I 2. omgang styrte vi kampen og tok hjem en solid 3-1-seier etter fantastisk jobbing av gutta. Mål: 1-0 Jonatan Tollås Nation (39), 2-0 Amor Layouni (61), 2-1 Sander Moen Foss (67), 3-1 Aron Dønnum (str. 70). Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Aron Dønnum, Vålerenga, … Fortsett å lese «Sliteseier etter sterk 2. omgang»

Vålerenga imponerte ingen før sidebytte, men vi ledet 1-0 til pause. I 2. omgang styrte vi kampen og tok hjem en solid 3-1-seier etter fantastisk jobbing av gutta.

Mål: 1-0 Jonatan Tollås Nation (39), 2-0 Amor Layouni (61), 2-1 Sander Moen Foss (67), 3-1 Aron Dønnum (str. 70). Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Aron Dønnum, Vålerenga, Sander Moen Foss, Marc Vales, Sandefjord.

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Brage Skaret, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Tobias Christensen – Aron Dønnum (Felix Horn Myhre fra 75.), Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 34.), Amor Layouni (Seedy Jatta fra 85.).

Nå er vi der vi skal være: I toppen av tabellen. 11 poeng på seks kamper er litt færre enn vi hadde håpet på, samtidig er vi bare to bak Bodø/Glimt og likt med Molde og Rosenborg (RBK har tre poeng mer og en kamp mer spilt. Denne serien er akkurat så jevn som vi fryktet, og lag som Mjøndalen og Kristiansund er bra til å kjempe med seg poeng mot flere enn oss.

Kveldens store høydepunkt var for denne referenten Henriks utrettelige jobbing. 1-0-gållen ikke lenge før pause var han ikke involvert i (bortsett fra at han bandt opp den forsvarsspilleren som var nærmest Tollås). Målet kom etter en liten pasning fra Dønnum – eller Tjukken som Fagermo åpenbart kaller han – til Borch, som slo et presist innlegg foran mål, og der fikk Tollås gå opp helt uforstyrret. Hvor var forsvaret til Sandefjord?

Men i 2. omgang var Henrik sterkt delaktig i begge scoringene. Et håpløst tilbakespill løp han lett opp, og samtidig som han blir felt av keeper spretter returen til Layouni, og 2-0 fra kort hold er et faktum. I denne perioden hadde vi veldig bra trøkk i kampen, derfor var 2-1-målet på et innlegg etter frispark veldig unødvendig. Disse faste situasjonene har vi ikke råd til å sove på.

Men vi kom tilbake, og heldigvis var det en våken dommer som fikk med seg at Henrik ble holdt med livtak innafor 16-meteren. Det hjelper ikke at Svein-Erik Edvartsen bruker enhver anledning til å kritisere norske dommere – denne avgjørelsen var riktig – selv om Edvartsen ikke så det selv etter repriser. Så kan man alltids kritisere når dommerne IKKE blåser for forseelser som dette, men ros til deg, Kristoffer Hagenes.

Du var ikke alltid like imponerende ellers, og den muren Sandefjord fikk lov til å sette opp 6-7 meter unna der frisparket skulle tas fra, var helt horribelt. Men vi vant, og driter i den nå.

Aron Dønnum gjorde i alle fall ingen feil på straffa – han stoppet opp i tilløpet, ventet ut keeper og satte ballen enkelt der keeper ikke var. 3-1, og da føltes kampen akkurat like kjørt som på 2-0. Bare at nå holdt vi tett bakover de siste 20.

I sluttminuttene ble det en liten beef mellom Borch og eks-Vålerenga Harmeet Singh. Singh kom småstygt inn med knottene i duellen – i grenseland til et gult kort. Men dommer lot det passere – ble bare et frispark. Da slang gutta noen meldinger til hverandre.

Det er også godt å registrere at en lojal spiller som Felix blir satt innpå de siste 15 minuttene selv om han forsvinner til Brann denne sommeren. Mange klubber hadde latt han være på benken – eller tribunen – i situasjoner som det og heller satt inn en spiller som de satser på.

Oppsummert: Det var ingen fantastisk forestilling – Sandefjord var gode i 1. omgang – men etter hvert viste det seg at vi hadde mest krefter og evner til å avgjøre kampen. Ja, det var forsvarstabber av Sandefjord, men de kom også etter hardt press imot.

Brage Skaret klarte seg bra som stopper (Tollås også, men han er jo dreven og vi kan ikke forvente annet), Dønnum leverer fortsatt på et høyt nivå og Bjørdal og Oldrup var krigere av rang i dag. I tillegg synes denne referenten at Henrik var arbeidsom og frisk på topp. Veldig lovende innhopp etter at Kjartansson haltet av banen i det 34. minuttet etter en skade. Hva som skjedde er ikke godt å si.

[poll id=»339″]

Sandefjord var absolutt ikke et håpløst lag, men etter hvert ble det alt for mye syting på dommeren. Å snakke om at «vi er en liten klubb og blir dømt bort» er bare håpløst etter denne kampen. Sandefjord må se seg i speilet og skjønne at de må skjerpe seg for å plukke poengene de trenger i eliteserien. De taper ikke tilfeldig med sånne forsvarsfeil.