Vålerenga viser verden hvordan

«Vålerenga-jenter – nå må vi vise verden hvordan det skal gjøres», heter det i sangen. Og det var nettopp det vi gjorde i dag. Vålerenga-damenes første, men neppe siste seriegull er i boks. We are the champions ble spilt på vår hjemmebane i dag. Det er bare ett lag på banen, hørte vi fra tribunen … Fortsett å lese «Vålerenga viser verden hvordan»

Det er bare ett lag på banen, hørte vi fra tribunen da andre omgang startet. Og det var egentlig sant gjennom 2×45 minutter. Fra pressetribunen led vi nesten med Arna Bjørnar som hadde plassert deres beste spiller som en ekstra midtstopper – til ingen nytte.

Landslagsspiller Thea Bjelde er vanligvis solid på midtbanen for bergenserne, men måtte i dag bare måke unna det som kom som stopper. Vålerenga ledet 2-0 ved pause etter to dødballer, men hadde også to skudd i tverrliggeren etter glimrende spill.

Allerede i det tredje minuttet fikk vi den drømmeåpningen vi håpet på. Sherida Spitse satte et frispark fra 20-25 meter direkte i mål. Et herlig frispark, men vi kan vel ikke si at keeperspillet var herlig.

I det 16. minuttet kom 2-0. Sherida Spitse slår en perfekt corner, og Ingibjörg Sigurdardottir får gå helt uforstyrret opp innafor fem-meteren og heade i mål.

Da hadde allerede Dejana Stefanovic åpnet opp hele Arna Bjørnar med en perfekt pasning ut til Catherine Joan Bott, som igjen la et strålende innlegg til Synne Jensen, som satte den i tverrliggeren.

Sigrid Heien Hansen hadde også et godt forsøk i tverrliggeren, men selv om den spratt på streken, ville den ikke inn. Vi kjørte uansett kampen så kraftig på dette tidspunktet at det liksom ikke gjorde noe. Og når Arna Bjørnar yppet seg på midtbanen, hadde vi Sherida Spitse som ikke bare tok ansvar fremover, men over hele banen. For en gigant!

Etter sidebytte åpnet vi litt forsiktigere, men da 3-0 kom i det 64. minuttet var alt kjørt. Og selvsagt var det Vålerengas egen Celin Bizet Ildhusøy – som hadde blitt byttet inn fem minutter tidligere – som gjorde alt selv. 19-åringen stjal ballen fra Thea Bjelde (20) innenfor deres 16 meter, spilte fram Ajara, som skjøt på keeper, og returen satte Celin trygt i mål. Wow!

Men mye vil ha mer. Dagen vi vinner serien for første gang, øker vi til 4-0 i det 82. minutt. Catherine Joan Bott avanserte oppover banen og stanset ikke før hun banket ballen i mål fra ca 16 meter.

Det kunne ha blitt så mye mere, for selv med seriemesterskapet i lomma var det fullt trøkk fremover for Vålerenga helt til siste spark på ballen. Spitse – banens beste spiller – viste det med å kjefte ut dommeren på stillingen 4-0 og to minutt på overtid fordi Vålerenga skulle hatt et innkast. Arna Bjørnar hadde for øvrig ikke en eneste målsjanse.

Vi er serie, vi er serie, vi er seriemestere. Og vi hører det når vi alle synger med, vi er seriemestere.

PS. Rosenborg gjorde sin del av jobben og vant 2-1 borte mot Klepp på Jæren. Men vi vant 4-0 og er fuckings seriemestere på bedre målforskjell! Gratulerer, alle sammen!

Vålerenga – Arna-Bjørnar 4-0 (2-0). 200 tilskuere. Mål: 1-0 Sherida Spitse (4), 2-0 Ingibjörg Sigurdardóttir (17), 3-0 Celin Bizet Ildhusøy (64), 4-0 Catherine Bott (83). Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik. Gult kort: Linnéa Solvoll Laupstad, Arna-Bjørnar.

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Catherine Bott, Ingibjörg Sigurdardóttir, Maruschka Waldus, Andrine Tomter – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (Emilie Østerås fra 90.) – Marie Dølvik Markussen (Celin Bizet Ildhusøy fra 60.), Sigrid Heien Hansen (Rikke Bogetveit Nygard fra 83.), Synne Jensen – Njoya Ajara.