Vålerenga-Start(et mareritt) 4-0

Enga sikra 3. plassen og bronsemedaljer i siste serierunde! Også skal vi til Europa! For en sesong! Eliteseriens 30. runde – Vålerenga Stadion 22. desember 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: 4 min    Kjartansson 14 min  Wichne(selvmål) 30 min  Sahraoui 86 min Thiago Holm … Fortsett å lese «Vålerenga-Start(et mareritt) 4-0»

Enga sikra 3. plassen og bronsemedaljer i siste serierunde! Også skal vi til Europa! For en sesong!

Eliteseriens 30. runde – Vålerenga Stadion 22. desember 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200

4 min    Kjartansson

14 min  Wichne(selvmål)

30 min  Sahraoui

86 min Thiago Holm

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen – Osame Sahraoui, Aron Dønnum – Vidar Örn Kjartansson.

Start: Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen – Joackim Jørgensen, Eirik Schulze – Christian Bolanos, Eman Markovic, Kevin Kabran – Martin Ramsland.

Dommere: Tom Harald Hagen, Eivin Hansen, Runar Langseth, Harald Sletner

Kampen:

Siste kamp for sesongen og vi trenger bare å vinne, så er bronsen vår. Det betyr ikke bare heder og ære, men også 5 millioner mer i kassa til klubben. Start vil for all del unngå å tape for å sikre kvalikplassen i ES. Vi skal kanskje ta farvel med en del spillere i dag. Matti, Finne og Shala veit vi forsvinner. Kanskje er det siste gang vi ser Tollås Nation og Lekven også. I det gutta kommer på banen fyrer noen supportere opp pyro og fyrverkeri i hjørnet ved Østblokka! Det er ut til å trigge gutta våre! Kjør da Enga!!!

1. omgang:

Vi er i gang! Osame blir spilt opp på venstre og tar imot ballen med et silkemykt mottak. Venter på Sam som kommer på overlap, han slår 45 grader ut og der dytter Lekven til Dønnum som akkurat ikke får ordentlig trykk i den. God sjanse!

Sahraoui ser ut som han skal leke i dag. Enda et nydelig nedtak.

Og i det jeg skriver det så får han helt utsøkt pasning fra Ivan ute til venstre, han avanserer inn i 16-meteren helt uten at noen støter i han og serverer Kjartansson på første stolpe. 1-0! Bang! Hva i all verden var for slags forsvarsspill?

Vi spiller Start utrolig lave etter 14 minutter. Stopperne våre står 20 meter inn på Starts banehalvdel og spiller ball. Näsberg slår så en crosser helt på dødlinja til Dønnum som header ned til Bjørdal. Han slår den på volley på bakerste hvor Sahraoui får skutt via en motspiller og så spretter ballen i en bue over noen Startspillere som spreller i buret og i mål! 2-0! Fint spill av gutta, men også litt flipperspill.

Skudd fra Start like etter. Klaesson redder greit. Nå har Mjøndalen gått opp til 2-0 mot Aalesund. Markus Nakkim har scora. Det betyr at Start er på nedrykk akkurat nå.

Vi lar Start ha litt mer ball nå. Problemet til Start er at vi er blitt et veldig vanskelig lag å score på!

Vi angriper igjen på venstre etter 28 minutter, og spiller Oldrup Jensen i returrommet. Han klinker til rett i en motspiller, ballen blir så heada ned til Kjartansson som forsøker på noe brassesparkete, men ballen går akkurat over tverrliggeren.

Også skal Sahraoui leke igjen!!! 30 minutter spilt når han får ballen på venstre hjørne av 16-meteren, vender av en mann inn i banen og vrir ballen i lengste hjørne! 2-0! For en scoring! For en gutt! For en diamant!

Dønnun dribler seg fint inn i 16-meteren i det 40. minutt. Han får gitt ballen til Bjørdal i returrommet, som skyter tungt mot lengste kryss. Den er ikke langt unna!

Dønnum fyrer sjøl av i angrepet etterpå fra litt skrått hold. Knallhardt rett på keeper som holder.

1. omgang:

Start starter best de første minuttene. Spiller seg faktisk helt inn på straffemerket og får avslutta i steget, men ballen går rett i trynet på Klaesson og ut av farlig sone. Der plukker Kabran opp og skyter mot lengste stolpe. Klaesson lar den gå rett utenfor stolpen. Den veit jeg ikke om han eller forsvaret hadde kontroll på.

Så er det vår tur, og det er et klassisk Enga under Fagermo-angrep. Bjørdal fører ball opp i mellomrommet, spiller til Dønnum som slipper til Borchgrevink på overlap. Han slår skrått inn på Kjartansson på første stolpe, men ballen treffer armen hans og spretter utover linja. Blir blåst for hands også.

Merkelig Start-angrep etter 54 minutter som ender med en lobbeheading fra 16 meter. Klaesson får slått den til corner.

Vi får ikke helt satt noe spill nå. Start er mye bedre i presspillet og står mye høyere. Men her er det muligheter når de må fremover.

Matti og Shala inn for Kjartansson og Dønnum i det 65. minutt. Dønnum ser ikke særlig fornøyd ut med det!

Så gir vi Start en overgang etter 70 minutter. De kommer på høyre, legger inn til Kabran, som får dempa ballen på brystet og snudd seg og skutt, men treffer nesten ikke ballen. Kunne vært farlig den.

78 minutter spilt når Oldrup Jensen slår en lekker gjennombruddspasning på et touch til Sahraoui. Han venter på løpet til Adekugbe og chipper han igjennom. Han avslutter på volley og det er bare så vidt keeper får slått til corner.

For en sjanse for Matti noen minutter etterpå! Thiago Holm kommer på venstre, slipper til Adekugbe på utsida som slår knallhardt inn langs 5-meteren. Der kommer Matti skliende, men det går over på åpent mål!

Nå har Start resignert. Vi løper over dem. Bjørdal får lade kanonen fra 20 meter og dunker til. Keeper gir retur og der er Thiago Holm på plass og plasserer returen i kassa! 4-0.

Det ebber ut i 4-0 seier og vi sikrer bronsen med stil! God tur ned i OBOS Start!

Oppsummering:

For en sesong! Fagermo og teamet har skapt et lag det er utrolig vanskelig å slå og som spiller feiende flott fotball. Det gir oss 3.plass på tabellen, bronsemedaljer og Europakvalik neste år! Unggutta Sahraoui, Klaesson og Borchgrevink skinner som diamanter, Ivan har blitt forsvarssjef, Kjartansson har vendt hjem, Bjørdal har vært en åpenbaring, og generelt har alle gutta levert! Tenk hvordan denne høsten hadde vært med tilskuere tillatt på stadion? Det hadde vært tilnærma stappa fullt og trøkk og pyro og sang! La oss kryssa fingra for at vi kan få være her både i ES og få reise på tur i Europa med vårt kjære Enga! Ses neste sesong! Da skal vi faen meg slåss om seriegull! God jul fra VPN!