Vålerenga – MS: 6-2

Vålerenga møter MS hjemme på Jordal i Fjordkraftligaens 17. serierunde. La oss håpe at overtallsspillet vårt sitter og at alle tre poengene blir værende igjen nede på Jordal. Vålerenga – MS – Jordal Amfi 5/12 – 2020 kl 16.00 17. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 1. periode 1-0 Tommi Taimi (PP), (Sørvik, Murphy) 2-0 Tobias Lindstrøm … Fortsett å lese «Vålerenga – MS: 6-2»

Vålerenga møter MS hjemme på Jordal i Fjordkraftligaens 17. serierunde. La oss håpe at overtallsspillet vårt sitter og at alle tre poengene blir værende igjen nede på Jordal.

Vålerenga – MS – Jordal Amfi 5/12 – 2020 kl 16.00

17. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021

1. periode
1-0 Tommi Taimi (PP), (Sørvik, Murphy)
2-0 Tobias Lindstrøm (PP), (Sørvik, Olden)

1.periode
Den som vinner droppene vinner kampen, sier folk. Vi vinner det første droppen, så nå er det bare å krysse fingra og håpe at folk ikke tar feil. De første minuttene er ganske dølle egentlig. Tendensene til at dette kommer til å bli en ganske så kjedelig kamp var tydelige. Perioden var rundt halvspilt når det første målet kom. Vi spiller et bra overtallsspill…jepp, dere leste riktig: ET BRA overtallsspill. Vi får MS ut av formasjon og i ubalanse. Tommi Taimi -vår egen Simo Häyhä- prikkskyter, som den sniperen han er, pucken rett inn i kassa bak en Haugen som seriøst hadde tatt seg en mental lunsjpause. Det der er et skudd som Haugen burde tatt, men herregud…vi takker og bukker og tar det vi får.

De neste minuttene har vi taket på et MS-lag som spiller som om de har fått husarrest. Vi slipper dem ikke ut av egen sone. Hver gang de prøver å få til noe ryker de på undertall. Noe som er ganske så symptomatisk for årets utgave av MS er akkurat det der. De blir udisplinerte og ryker på stadige personlige feil når de er under godt press.

Med rundt tre min igjen av perioden er det skikkelig aleine hjemmefest. MS røyk på sin femte utvisning så langt i kampen, noe som er egentlig er jævlig godt gjort på så kort tid. Et par sekunder inn i overtallsspillet fyrer Lindstrøm av et velplassert skudd nede ved stolperota til venstre for en rasende men udekket Haugen. Vi leder 2-0.

De siste minuttene bølger spillet mer frem og tilbake. Vålerenga klarer å holde MS unna scoring og MS klarer å holde frustrasjonsnivået sitt oppe. Noe som resulterte i at laga går til pause med en fortjent 2-0 ledelse til Vålerenga.

Skuddstatistikk:

Vålerenga: 17
MS: 7

2.peride
Andre periode startet slik første periode sluttet.
Perioden er under to minutter gammel når Sundberg spiller ut Haugen og BOOM så leder vi 3-0.
Bare sekunder senere sender Taimi avgårde en nyyyydelig langpasning fra dypt nede i egen sone til Lindstrøm som får pucken rett på køllebladet og bare kan skli mellom MS-backene og kline pucken inn i mål bak en apatisk Haugen. Vi leder 4-0.

Under minuttet senere tegner også Murphy seg på scoringslista. Vi leder 5-0 og en rasende Lars Haugen blir bytta ut og går rett i garderoben for å furte. Inn kommer Furseth. Resten av perioden var transportetappe mot pause for Vålerenga.

MS: 8

3.periode
De første ti minuttene bølget spillet fram og tilbake. MS prøvde på å prøve seg litt innimellom men Vålerenga hadde kontroll, og MS var egentlig aldri direkte farlige. Perioden var halvspilt når vi vinner en dropp i offensiv sone. Lindgren finner ei åpning fra like innafor blå og Lalande kan bare styre inn skuddet fra Lindgren. 6-0 til Vålerenga.

Drøye halvminuttet seinere får MS utligninga si. O’Connor står nede ved mållinja til venstre for Breivold og sender pucken til en umarkert Mathisen som får lov til å sette et unødvendig mål for MS. Kjipt for Breivold at smultringen sprakk. Ei ulykke kommer sjelden aleine. Like etterpå er vi vitne til en sinnssjuk scoring når Christensen fra vantet ute på høyresida slår pucken via kølla til O’Connor som lobber pucken Breivold rett i mål.

Resten av perioden safer Vålerenga inn seieren. Kampen ebber ut og Vålerenga vinner fortjent 6-2. «Folk» har rett: Den som vinner droppa, vinner kampen!