Vålerenga-Lillestrøm 2-0

Vålerenga er cupmestere! Vi eier Norge!!! Cupfinalen – Ullevål Stadion 13. desember 2020, Kl. 15:30 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: I ekstraomgangene: Njoya og Dølvik Markussen Lagoppstillinger: VIF: Hannah Seabert – Andrine Tomter, Stine Pedersen, Ingibjörg Sigurdadottir, Catherine Bott – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic, Celin Ildhusøy … Fortsett å lese «Vålerenga-Lillestrøm 2-0»

Vålerenga er cupmestere! Vi eier Norge!!!

Cupfinalen – Ullevål Stadion 13. desember 2020, Kl. 15:30

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200

I ekstraomgangene: Njoya og Dølvik Markussen

Lagoppstillinger:

VIF: Hannah Seabert – Andrine Tomter, Stine Pedersen, Ingibjörg Sigurdadottir, Catherine Bott – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic, Celin Ildhusøy – Synne Jensen, Ajara Njoya, Rikke Marie Madsen.

LSK: Norstrøm – Dahlström, Gausdal, Brenn, Woldvik – Bachor, Ellingsen – Kyvåg, Vanhaevermaet, Haavi – Haug

Kampen:

Nå kliner vi tell, og tar pokal’n hjem.

Vi hilser på kongen, en god gammal venn.

Det ække no tvil, vi skal vinne i dag!

Nå er det oss Vålerenga, en by og ett lag.

Kom igjen nå våre kvinner!

1. omgang:

Vi starter litt nervøst. LSK får en avslutning på mål etter bare få minutter, samt at Tompkins har en klarering rett i en LSK-spiller som spretter over henne og rett på utsiden av eget mål. Skjerpe oss nå damer!

Fått mer kontroll på kampen når det er spilt 10 minutter uten å skape noe særlig. LSK kontrer på venstresida med Haavi og slår inn, men der blir Haug såpass presset at hun setter ballen over.

Bott kommer seg fint fri helt nede ved linja og slår inn i det 21 minutt, men ballen blir klarert. Vi hadde mange i boks der.

Og så kontrer LSK like etter. Igjen er det Haavi som får slått inn. Headinga til Haug er bare en meter til side for mål.

Njoya får to gode sjanser på 2 minutter rett etterpå, men blir blåst av for offside begge gangene. Vi har begynt å skape mye mer, men de store sjansene lar vente på seg.

35 minutter spilt og Rikke Madsen jager en ball i bakrom, vinner den inne i 16-meteren og spiller på tvers ut i feltet. Njoya når den akkurat ikke, Jensen prøver å curle den i lengste, men den blir klarert, og Spitses skudd går noen meter utafor.

Nytt skuddforsøk fra Jensen like etter. Keeper må slå den til corner.

Fantastisk chipp igjennom fra Jensen til Ildhusøy i det 39. minutt! Ildhusøy setter den rett i hodet på keeper og LSK får avklart.

Vi kjører nå! Kul cornervariant hvor Spitse slår knallhardt inn på straffemerket, der har Stefanovic løpt seg fri, men volleyen går et stykke utenfor.

Så slipper vi LSK til på slutten av omgangen. Haavi leker med Pedersen og får to skuddmuligheter. Den siste er knallhard mot nærmeste stolpe, men Tompkins slår til corner. De påfølgende hjørnesparkene får ikke LSK noe ut av, og dommeren blåser.

1. omgang:

To sjanser for Rikke Madsen umiddelbart etter pause. Først litt tilfeldigheter som gjør at ballen spretter hennes vei i feltet, men hun får ikke avslutta ordentlig. Så kommer hun løs på høyresiden og får avslutta fra ganske skrått hold. Litt for lite trøkk i det skuddet.

Vi spiller LSK veldig lave nå. De kommer seg ikke ut av egen banehalvdel og mister ballen fort.

15 minutter spilt av andre omgang. Vi sliter litt med å skape de helt store sjansene. Heien Hansen er i oppvarming og skal inn. Madsen går ut og Njoya går opp på topp.

Ingen umiddelbar effekt. LSK mer med nå.

Lite å rapportere om frem til det 80. minutt. Ildhusøy slår hardt langs 16-meteren, der kommer Heien Hansen og skyter. Skuddet forandrer retning, men LSKs keeper får akkurat reddet den.

Også får LSK en kjempesjanse i det 89. minutt! Haug er igjennom, men Tompkins får akkurat klarert. Klareringa går imidlertid rett til Kyvåg, men med nesten åpent mål setter hun ballen til side fra 30 meters hold. Der var vi ute og kjøre!

Dommer blåser. Det blir ekstraomganger,

Ekstraomganger:

5 minutter spilt av første ekstraomgang og det er nesten for Vålerenga. Enga presser høyt og stresser LSKs backrekke. Klareringa går rett i Synne Jensen som setter fart i bakrommet. Hun drar på seg to forsvarsspillere og sender ballen til Njoya. Alene med keeper prøver hun på å slå den inn mellom bena, men keeper får en hæl på den og får styrt den utenfor.

Stefanovic skyter over fra 16 meter etter 101 minutter. Kombinerte fint med Heien Hansen der etter å ha vunnet ballen på 35 meter.

Også sitter den minuttet etter!!! Nok en gang vinner de ballen høyt. Heien Hansen setter fart og utfordrer midtforsvaret til LSK, pirker den til Njoya som sikkert setter den i lengste! JADA!!!

BANG! For et skudd! Vi har ikke fått jubla ferdig engang og så er det 2-0! Dølvik Markussen skjærer inn fra kant og klasker ballen helt opp i vinkelen fra 80 meter! Celine Ildhusøy banner på sidelinja i det det går opp for henne at det blir seier! Kom igjen Enga!!! Siste kvartert nå!

Så ser det ut som vi skal ha to straffer på to minutter, men det blåses ikke på noen av de!

115 minutter spilt og en eller annen budeie skyter utenfor på dirra. Vålerengas keeper er raskt nede i hjørnet og hadde kanskje tatt den om den kom på innsiden.

Vålerenga gjør noen bytter på overtid – får på et par juniorer.

Kampen er over. Cupen ække for bønder!

Oppsummering:

Det var på ingen måte årets beste kamp første 90 minuttene, men utover i andre omgang og gjennom ekstraomgangene ser du at våre damer har mer å gi enn pippipene. The double! Det er så sykt deilig! Pokalen er vår! Gratulerer alle sammen! Bare Europa igjen å erobre nå!