FC Gintra – Vålerenga 0-7

På en forblåst, våt og kald bane i Litauen fortsetter Vålerenga Europa-eventyret sitt. Champions League 2. kvalifiseringsrunde – Telšiai Town Central. 19. november 2020, Kl. 12:00 Solgte billetter: Det er ikke lov med tilskuere i Litauen Lagoppstillinger Vålerenga: Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir (46), Andrine Tomter (67) – Sherida Spitse, … Fortsett å lese «FC Gintra – Vålerenga 0-7»

På en forblåst, våt og kald bane i Litauen fortsetter Vålerenga Europa-eventyret sitt.

Champions League 2. kvalifiseringsrunde – Telšiai Town Central. 19. november 2020, Kl. 12:00

Solgte billetter: Det er ikke lov med tilskuere i Litauen

Lagoppstillinger
Vålerenga: Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir (46), Andrine Tomter (67) – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (67) – Rikke Marie Madsen (79), Sigrid Heien Hansen (68), Synne Jensen – Njoya Ajara

Benk: Hannah Seabert, Catherine Bott (67), Maruschka Waldus (46), Rikke Nygard (67), Mia Huse Rostad, Emilie Østerås, Tine Celine Karstensen (79), Celin Bizet Ildhusøy (68), Marie Dølvik Markussen

FC Gintra: Meda Seskute – Amanda Kass, Vestina Neverdauskaite, Alika Keene, Tristan Corneil – Dovile Gaileviciute (46), Abby Carchio (66) – Ruvimbo Mucherera (81), Jelena Cubrilo, Jessica Ayers – Rimante Jonusaite

Benk: Kamile Gudeleviciute, Algimante Mikutaite (46), Paulina Sarkanaite (70), McKenna Davidson (66, 70), Gabija Toropovaite (81)

Kampforløp
Joda, før kampen så var vi ganske overbevist om at vi kom til se Vålerenga i Champions League-trekninga tirsdag neste uke. Det vi ikke var overbevist om var hvordan kampen kom til å bli. FC Gintra har en rekke gode spillere, men ingen av de var tydeligvis tilstede på denne kampen. For det som møtte Vålerenga på denne forblåste banen en time unna der Gintra egentlig holder til var langt fra god motstand.

Det bølget litt fram og tilbake det første kvarteret. Vertene var farlig frampå og det kunne fort stått 1-0 til FC Gintra i løpet av kort tid. Men så snudde det helt.

Etter 18 minutter får Vålerenga corner på høyre side. Den sender Sherida Spitse inn i feltet, og der inne kommer Ingibjørg Sigurdardottir løpende. Hun setter ballen kontant i mål med hodet og 0-1! Etter det er det egentlig bare Vålerenga. FC Gintra er farlige på kontringer, men det virker som om bortelaget har kontroll.

Mål nummer to kommer etter 32 minutter. Igjen er det hjørnespark og igjen er det Sherida Spitse som sender ballen inn i feltet. Denne gangen er det riktignok fra venstre side. Det er litt vas i feltet før Rikke Madsen får ballen over mållinja. 0-2! 0-3 kommer på overtid i første omgang. Dejana Stefanovic presser og kjemper i feltet og en Gintra-spiller dytter den inn i eget mål. Tror vi.

Dejana Stefanovic kunne score for mål mot FC Gintra og videre avansement i Champions League!

Så er det pause. Akkurat nå føler vi at kampen er over. Vi leder med tre mål, men banen er fæl og været er som å være på Vestlandet. Gintra er farlig på kontringer så vi er ikke helt 100% på at det ikke plutselig kan bli farlig.

Den frykta avtar gradvis. Vi er rett og slett bedre enn FC Gintra og i det 60. minutt sender Sherida Spitse et hardt innlegg som Dejana Stefanovic treffer med panna og ballen går rett i nettet bak Meda Seskute. 0-4! To minutter etter så roer vi alle nerver. Ajara Njoya snapper opp en retur og scorer lett. 0-5 der altså. NULL FEM! Og vi har en halvtime igjen.

Vålerenga har full kontroll de resterende minuttene. Laget fra Litauen har rett og slett gitt opp. 0-6 kommer i det 69. minutt. Ny corner som Spitse sender inn i feltet. Om ballen finner Vestina Neverdauskaite eller om Vestina Neverdauskaite finner ballen er et filosofisk spørsmål. Uansett setter hun ballen i eget nett. Vi tar det ganske med ro, og begynner å se på de lagene som kan trekkes 24. november klokka tolv.

Ett minutt før slutt er det duka for kampens fineste scoring. Synne Jensen får ballen rett utenfor 16-meteren, dribler seg forbi en FC Gintra-spiller og sender ballen over keeper og i mål via en motspiller. Den er rett og slett lekker den scoringa. Drible-drible-score!

Så blåser dommeren av og Vålerenga er for første gang med i sluttspillet i Champions League! Trekninga er tirsdag 24. november i Nyon. Vi gleder oss!