Vålerenga – Stjernen 7-4

I dag er det Stjernen som gjester Jordal. Måtte de reise hjem som slakt. Vålerenga mot Stjernen – Jordal Amfi 24/10 – 2020 kl 16.00 7. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021 Vi er glade for å se Daniel Sørvik er tilbake i troppen og fit for fight. Må ærlig innrømme at vi frykta for et lenger … Fortsett å lese «Vålerenga – Stjernen 7-4»

I dag er det Stjernen som gjester Jordal. Måtte de reise hjem som slakt.

Vålerenga mot Stjernen – Jordal Amfi 24/10 – 2020 kl 16.00

7. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021

Vi er glade for å se Daniel Sørvik er tilbake i troppen og fit for fight. Må ærlig innrømme at vi frykta for et lenger skadeopphold for han etter de smellene han pådro seg i kampen borte mot Lillehammer.

1 periode
Første store sjanse var etter syv minutter spill. Greven kommer så og si aleine mot Arntsen i Stjernen-målet, men pucken settes over både keeper og kasse.
Etter rundt syv minutters spill passer Lindgren opp Karterud. Kartrud skøt fra venstre som venstrefatta og var smart nok til å legge skuddet langs isen mot bakre stolpe. Slikt blir det farlige returer av og Arntsen reddet også, men  returen hadde Lindström lukta i det Karterud trampa over blå. Lindström var raskere enn saltstøttene til Stjernen og krasja nettet raskt nok til at han kunne pirke inn returen. Vi går opp i ledelsen 1-0.

Etter scoringa legger vi tydelig mer press på Stjernen. Vi får overtallsspill etter at Rønnild må sone to min for holding. Olden får ei pasning fra Ekelund mens han er på vei gjennom nøytral sone, tramper seg over blå og gjennom sona til Stjernen. Hele det miniatyrkorstoget avsluttes med at han setter pucken rett i krysset bak en sjanseløs Arntsen. BOOM! Deilig 2- 0 ledelse til oss. Det aller deiligste er nok uansett at scoringa kom i en power play. Vi har jo vært krisedårlige i overtall så langt denne sesongen.

Men seks minutter og fjorten sekunder igjen av perioden får Mikael Mikalsen to min for slashing. Ekelund druser til fra blå, treffer Arntsen som, igjen, gir retur. Røymark får gravd frem pucken, lagt den på backhand og plassert den sikkert i mål. Er det denne kampen som skal snu det elendige powerplay spillet vårt? Akkurat nå ser det nesten slik ut.

Stjernen er rysta nå. De er uorganiserte og blir seilende litt rundt. Det er såpass at Stjernen trenger å få sortert både køller, lisser, skøyter og tanker så de begjærer time out når det er rundt fire minutter igjen av perioden. Noe som viste seg å være smart. For pucken var ikke i spill lenge etter den der time outen før en godt plassert Bret Thomsen får satt inn ei redusering. Det står 3-1 til pause. En fortjent ledelse til Vålerenga.

Skuddstatistikken første periode:
Vålerenga; 17
Stjernen; 6

2.periode
Vi taper den første droppen, men lekker press på Stjernen fra start. Perioden var ikke mange sekundene gammel før Murphy prøvde å runde Arntsen og sette vår fjerde gåll. En kjempemulighet. Men det er noe med det, det er lissom ikke mulighetene som betyr noe, det er uttellinga.

Et par angrep seinere prøver Stjernen å etablere seg i vår sone. Det er masse trafikk rundt Søberg som ikke ser utgangen av pucken. Pucken går rett forbi Søberg og Stjernen reduserer til 3-2. Etter denne scoringa biter Stjernen seg mer fast i sona til Vålerenga. Men det blir litt halvhjerta.

Etter rundt 5 minutters spill blir Emil Buskoven blir sent i isboksen. Vi vinner dropp. Ekelund sender pucken til Albin Lindgren på venstre som setter vår fjerde scoring. Vår tredje scoring i power play denne kampen. Det er deilig å se at overtallsspillet vårt endelig sitter.

Stjernen er så langt denne perioden mer hissig på grøten. Radio-Roy begjærer time out. Det er garantert mer intensitet Roy og Morten Ask ber om nå.

Med underkant av åtte minutters spill kommer Calle Spaberg Olsen rett fra spillerboksen og plukker pucken fra Thomsen. Skøyter rolig inn mot mål, venta ned Arntsen og satte pucken kontrollert opp i nærmeste kakeboks. 5-1 til oss. Å bli ydmyka på den måten av guttungen Spaberg Olsen ble for mye for Arntsen. Han byttes ut.

Perioden er cirka halvspilt når Ekelund får seg en to minutter, vi rir av det undertallet uten den helt store dramatikken. Resten av perioden er det Vålerenga som har presset. Stjernen sliter med å komme seg ut av egen sone.
Vi går til pause med en 5-2 ledelse.

Skuddstatistikken i andre periode:
Vålerenga; 16
Stjernen; 9

3.periode
Forrykende start på den tredje perioden. Vålerenga drepte denne kampen i løpet av periodens første 30 sekunder. Som så mange ganger før trampet Karterud inn i offensiv sone og runder backen. Lindström var hissig på grøten og krasja på ny nettet. Han fikk mye oppmerksomhet av backa og da la heller Karterud en rolig puck til Murphy som kom i andre bølge. Han satte pucken sikkert bak Hanneborg.

Etter dette går lufte litt ut av Stjernen og de satte seg i alle mulige problemer de gikk på 2 raske 2 minuttere. Vålerenga spilte boksen til Stjernen veldig liten og etter å ha prøvd å finne Calle med en tversover dypt i slot’et et par ganger tok han ansvar og banket pucken på pass fra Ekelund på dirra bak svimle Hannevold.

7-2. og 12 minutter igjen av kampen. Da lir man tilgitt om man mentalt er litt ferdig med kampen. Og det var akkurat det som skjedde. Vålerenga slapp seg litt ned og Stjernen fikk til to reduseringer helt på tampen. På tross av det vant vi med god margin. Det ble en fortjent seier og Vålerenga fikk endelig vist frem potensialet overtallsspillet med totalet fire gåller i overtall.