Vålerenga – Narvik 3-1

Dagens kamp er første anledning Wade Murphy har til å ta med gamle lagkompiser på guidet visning inne på nye Jordal Amfi. La oss håpe han først og fremst viser dem hvor skapet står. Vålerenga – Narvik,  Jordal Amfi – 31.10.2020 klokken 16.00. Fjordkraftligaens9. serierunde 1. periode 1-0 Olden (T. Olsen, Sørvik) 2-0 Lindgren (Ekelunds, … Fortsett å lese «Vålerenga – Narvik 3-1»

Dagens kamp er første anledning Wade Murphy har til å ta med gamle lagkompiser på guidet visning inne på nye Jordal Amfi. La oss håpe han først og fremst viser dem hvor skapet står.

Vålerenga – Narvik,  Jordal Amfi – 31.10.2020 klokken 16.00.

2-1 Stenberg (Ylivainio, Byrkjeland)
3-1 Lindstrøm (Murphy, Calle Spaberg Olsen)
1. periode

Vålerenga kjørte Breivold fra start i mål og de følte seg nok trygge på seier da kampen i realiteten var topp mot bunn i Fjordkraftligaen.

Det var et forventet kampbildet i kampens 10 første minutter. Vålerenga tok fort kommandoen og både Sørvik og Røymark hadde gode avslutninger på mål.

Calle Spaberg Olsen hadde også et frekt forsøk. Han sendte backen opp i pølseboden, men ble dratt ned før han fikk avsluttet.

Vålerenga tok en velfortjent ledelse da Olden vispa inn en retur i mål fra kort hold etter skudd fra Sørvik. Assistent gikk også til Thomas Olsen.

Målet endret ikke kampens karakter. Fremdeles så var det Vålerenga som styrte det meste. Narvik har ikke nok å komme med offensivt til at de klarer å skape stort offensivt. Da de røk på en ny utvisning satt også dagens første scoring i PP. Lindgren, Olsen og Ekelunds kombinerte bra for å få Narviks keeper til å sideforskyve seg. Da pucken havnet tilbake til Lindgren fyrte han av et direkteskudd opp i lengste vinkel. Fröberg, som er førstepuckhenter i Narviknota, var sjanseløs og Vålerenga hadde gitt seg selv en farlig 2-0 ledelse.

2. periode

2. periode var ganske innholdsløs. Vålerenga maktet ikke å score, og det var faktisk Narvik som var nærmest en scoring helt på slutten da en eller annen fra Gate 1 (eller var det Gate 2?) nesten klarte å vispe pucken inn bak en svømmende Breivold fra liggende posisjon.

Utover det var omgangen alle mulige preg av å være en transportetappe.

3. periode

Om den 2. perioden var skikkelig velling så var starten av 3. et fyrverkeri. Det startet med at Narviks Ylivaino satte fart gjennom midtsonen, fintet bort Gunnarsson i midtsonen, tvang seg foran Calle Spabærr og fikk begge backa til å se på puck. Stenberg fikk et perfekt rekepass med majones gjennom slot’et og lirka pucken inn bak Breivold.

Minuttet senere var førsterekka innpå og Lindström kom alene med Fröberg. Karterud krasja nettet, men var aldri borti keeper. Francke Enersen krysstaklet likefullt Karterud og Karterud svarte med samme nevemynt. Begge gutta fikk 5 + video. I sånne tilfeller er det riktig av Karterud å stå opp for seg selv, men samtidig så er Karterud for Francke-Enerden neppe et offer Magnus Carlsen ville gjort med lett hjerte.

Vålerenga er i denne perioden farligst i PP. Med ca 10 min igjen fikk vi atter muligheten med en mann mer på isen. Det var tydelig at Radio-Roy og Løvekongen ønsket å sette opp Lindgren for direkteskudd. Det fikk gutta også til ved et par anledninger, men en god Fröberg sideforflyttet seg raskt og fikk unna noen farlige pucker med liggende.

Mål skulle det likevel bli, men først mot slutten av kampen. På ett nytt PP trakk Wade Murphy inn i midten og fikk flyttet boksen til Narvik etter. Dette skapte rom for Lindström. Da passet kom hamret han inn 3-1 og sikret seieren mot et Narvik-lag som kjempet til siste slutt.

Vålerengas beste: Sondre Olden

Best uten hjelm: Morten Ask