Topp mot bunn – Vålerenga mot Stavanger

Det var topp mot bunn i Jordal Amfi i ettermiddag. Serieleder Vålerenga møtte et Stavanger Oilers som ligger i sliter nede i sumpa. Med seier i dag vil Vålerenga fortsatt være ubeseiret, samtidig som vi vil sende Stavanger ned på kvalikplass. Vålerenga mot Stavanger Oilers – Jordal Amfi 17/10 – 2020 kl 16.00 4. serierunde … Fortsett å lese «Topp mot bunn – Vålerenga mot Stavanger»

Det var topp mot bunn i Jordal Amfi i ettermiddag. Serieleder Vålerenga møtte et Stavanger Oilers som ligger i sliter nede i sumpa. Med seier i dag vil Vålerenga fortsatt være ubeseiret, samtidig som vi vil sende Stavanger ned på kvalikplass.

Vålerenga mot Stavanger Oilers – Jordal Amfi 17/10 – 2020 kl 16.00

4. serierunde – Fjordkraftligaen 2020/2021

Steffen Søberg står over kampen i dag fordi han er sjuk. Tobias Breivold er derfor Vålerengas siste skanse i dag. Elers er Albin Lindgren ute og erstattes av Emil Holm Larsen.

1.periode
Det virker som om begge laga ønsker å sette tempo i denne kampen fra start. Etter knappe 20 sekunder spilt har vi kveldens første store sjanse når Karterud kommer mer eller mindre aleine med Holm i stavangermålet. Pucken klarte han ikke sette i mål. Ikke lenge etterpå blir Daniel Sørvik takla noe forkjælt i vantet. Det kan se ut som om han har fått seg en smell i hodet, men etter ei litta pause på benken er han tilbake på isen igjen…heldigvis.

Det er mye slurvete pasningsspill på begge lag. Virker som om begge lag prøver å få opp energi i de respektive laga ved å smelle til litt ekstra i duellspillet. Sørvik får mye juling på isen, og blir på nytt smelt mot vantet. Han ser rysta ut, og er nok ferdigspilt for denne matchen. Han har jo vært ute med hjernerystelse store deler av sesongen i fjor, så det er bare å kryssa fingra for at vi ikke snakker en skikkelig hodeskade her.

Når det er litt over 7 min spilt av perioden drar Kissel av Strøm og setter en knallhard puck opp i det venstre hjørnet til Breivold. Med det tar Oilers ledelsen. En relativ fin scoring fra bønda der. Det er ikke bare vi som la merke til det skuddet til Kissel. Det gjorde Røymark også. «Kan den lille mannslingen der, så kan i alle fall jeg også», må være tanken som fløy gjennom hodet til Røymark da han, bare sekunder etterpå, kopierte bedriften på motsatt side av banen. Chris «Fumble» Rumble begikk noe helt fantastisk dårlig forsvarsspill og spilte vel mer eller mindre ut seg sjæl på et tidspunkt. En kan si mye om Chris Fumble. En av de tinga er et at han er skikkelig grisetreig på røra. Uansett; Røymark drar av Chris Fumble og setter pucken knallhardt opp i det venstre hjørnet bak Holm. Ganske likt scenario som scoringa til Kissel like før…bare at denne var bedre!

Perioden er prega av en del utvisninger, og upresist pasningsspill. Vi er fortsatt elendige i overtall, men særs gode i undertall.

I det perioden ebber ut er det tilløp til gruff. Tommy Raymond Kristiansen tar som vanlig ansvar for sin egen oppmerksomhet og er sammen med Eidstedt, Paulsen og et par andre i sentrum for begivenhetene.

2. periode
Den dårlige stemninga i slutten av første periode førte til at begge lag starter perioden med fire mann på isen.
Omgangen er ikke mange minuttene gammel Røyamark og Olden kommer to mot en. Røymark slipper puck perfekt til Olden, som bare kan kan lade børsa og dryle til. Det er knallhardt. Rett i kassa. Vi går opp i ledelsen 2-1

Umiddelbart svarer Oilers og Klavestad som med et godt plassert håndleddskudd utligner. Hvor var backa våre på denne scoringa her?

Eidstedt ryker på sin fjerde…FJERDE…to minutter når det er spilt 7 minutter av andre omgang. Nå er det vilt mange minutter i boksen gitt. Alle disse avblåsningene gir en tid til å tenke. Det slår oss at et «tomt» Jordal, høres bedre ut enn et fult DNB Arena uten kube. Det sier litt!

Resten av denne perioden var Hawaii. Spillet bølger fram og til bake. Det er en hel haug med mer eller mindre bra avslutninger, men ingen mål.

Perioden ebber til slutt ut og lagene går til pause på stillinga 2-2.

3. periode
Vi starter tredje periode i undertall.
Vålerenga tok initiativet i begynnelsen av perioden. Vi hadde spillet, ble bedre og bedre i midtsona, og var gode til å plukke opp upresise pasninger fra motstander. Oilers klarte ikke komme til en eneste avslutning i løpet av den første halvdelen av perioden.

Etter litt over halvspilt periode fyrer Ekelund av en puck som, i beste Morten Berre stil, går via kroppen til Olden før den ramler ned på køllebladet til Thomas Olsen. Olsen kan bare kippe den bak Holm. Vi leder fortjent 3-2!
Allerede i angrepet etter kliner Collin Spaberg Olsen til. Holm gir retur. Spaberg Olsen kliner til igjen. Holm gir en ny retur som Alex Sundberg setter rett i nett-taket. Vi leder 4-2!

Vålerenga legger seg mer bakpå nå, noe som gjør at Oilers kommer litt mer inn i kampen – uten at det var noen grunn til å skjelve i nikkersen av den grunn. Om ikke vi kjente på nikkers-skjelving, så gjorde lagledelsen til Stavanger det. Med to minutter igjen av kampen tok de en timeout. Den timeouten funka bedre for oss enn for dem. Selv om de tok ut keeper og spilte de avsluttende minuttene seks mot fem, kjempa de kongeblå som løver og nekta Stavanger servering.

Vi vinner perioden 2-0 og kampen 4-2.

Kampens beste spiller: Alle gutta.
Kampens influencer: Morten Ask. Roy Einar har tatt notater og i kveld stilte også han i dress og skjorte på benken. At både snittet i dressen og fargen på skjorta matcha med Morten Ask er langt fra noen tilfeldighet.
Kampens follower: Olli Hällfors