MS – Vålerenga 1-4

I oppkjøringa slo MS oss – en gang på straffer og en gang med kalas sifre. Det var med Lars Haugen og to blad Trygg på isen. Ingen av dem stilte til dropp i dag. Greit for oss det, ikke at det betyr at vi er redd dem. 1.periode Det første som slår oss er: … Fortsett å lese «MS – Vålerenga 1-4»

1.periode
Det første som slår oss er: Fy fader så kjedelige drakter MS har i år…de har jo som regel pleid å ha noen av ligaens raffeste kostymer. I år er de er kostymene deres dølle. Uansett,kampen starter med at Vålerenga legger litt trykk på MS. Vålerenga prøver å ha pucken og være det førende laget. Vi spilte oss ofte dypt inn i MS sin sone, men slet med å sette opp avslutninger i slotet. Selv om de fremsto som relativt tannløse, så var ikke MS helt ufarlige. De hadde et par ok avslutninger men vi har Søberg! Så langt har repertoaret til MS vært begrensa. De evna kun å yppe seg i overtall og de gangene Vålerenga tømte seg i offensiv sone. Spillet bølget litt fram og tilbake uten at det skjedde noe som utmerker seg som sjukt spennende. En sånn typisk første omgang i den første kampen i sesongen der med andre ord.

Første periode ender 0-0 og vi starter andre periode i undertall.

2. periode
Hekting i offensiv sone kalle Ekelund i underkant av 18 min igjen av perioden. En ganske så kjip og unødvendig 2 minutter å få når eget lag er laget som har trøkket. MS fikk ikke en drit ut av det overtallet. Beste mulighet for scoring hadde vi etter ca fem min spill da Thoresen kuka det til for MS på egen blå. Karterud plukka pucken og klikka den videre til Olden. Dessverre drev Furseth å overgikk seg selv i MS-buret.

Perioden er ganske rotete så lenge lagene spiller 5 mot 5. Vålerenga er best i overtall. Da legger vi tidvis bra trøkk på Furseth i MS-målet. Dessverre går de fleste av skudda våre fra blå i kjøttblokka. Men vi ser et potensiale her, spesielt i rekka med Karta, Lindstöm og Olden. Det er bare å vente på at det skal løsne. Vi var jevnt over bedre enn MS gjennom hele perioden.

3. periode.
Vi starter tredje periode med overtall i drøye et og et halvt minutt. Det betyr overtall på glatt fresh is og får vi til å la pucken gå kjapt da, ja da kan vi sprekke nullen. Litt over 3 minutter tok det før Thomas Olsen prikka pucken inn i det nærmeste hjørnet rett bak Furseth. Ei perle av ei scoring. Godt jobba av Karterud også som sørga for at den eneste utsikten Furseth hadde var ræv. Noen sekunder seinere kasta Calle Olsen seg etter pucken langs vantet på høyresida. Han klarte å kippe pucken videre til Røymark som serverte Karterud. Karterud gjør jobben og vi leder med to. Nå er gutta heite. Så heite er dem at det ikke tok lange tida før Sundberg nede på venstre runder «The million dollar baby» og setter den tredje. Det er 0-3 til oss. Vakkert!

MS trenger å samle seg i en timeout. Vi skjønner dem godt. Nå har det vært menn mot smågutter utpå der noen minutter. Det er til å bli glad av.

Thoresen egler seg innpå Eidstedt og sender han i isen. Eidstedt får et par minutter for å holding. Like etterpå sendes Collin Spaberg Olsen i boksen for ei litta tripping, og vi er i undertall 3 mot 5. Det skal være mål. Og mål ble det. Kjetil Martinsen klarte å sprette pucken via skøyta til Sørvik inn bak Søberg. Det står 1-3.

Med tre minutter igjen av matchen skal Collin Spaberg Olsen lissom slå pucken ut av egen sone. MS hadde tydeligvis tatt ut keeper, for pucken glir rett inn i åpen kasse. Nå er det 1-4 i vår favør…og det er fortjent!

Det er under tretti sekunder igjen av kampen og da finner den frafallne Steffen Thoresen ut at han skal ta ansvar for sin egen oppmerksomhet…igjen!

Mannslingen som en gang i tiden fikk hele 20 kamper utestengelse i straff for å takle Eerikki Koivo over nakken finner ut at han skal gjenta bedriften. Han bruker kølla som en klepp og klasker Eidstedt over nakken med kølleskaftet. Å kalle den handlinga der grisete er en underdrivelse. Den er direkte tilbakestående. Her ligger laget ditt under med tre, det er tretti sekunder igjen av kampen, og så velger du å bruke kølla di som et våpen??? Flott!! Det virker som om mannslingen ikke har lært en dritt av forrige gang han agerte på lignede måte. Og klarer man, av en utestengelse på 20 kamper, ikke å lære noe som helst om hvordan man skal oppføre seg, så bør man legge opp. Alternativt bør forbundet hjelpe han litt på veien slik at han ikke får spille hockey på lange tider…som for eksempel ut sesongen.

Uansett, kampen blåses av og Vålerenga vinner fortjent 1-4.

Vålerengas beste spiller: Med kun et baklengs på tjue skudd – Steffen Søberg.
Kampens hjerneblødning: Steffen Thoresen