Start – Vålerenga 2-1

På papiret skal Start være grei skuring, men på pølsepapiret vårt så er det ingen trygge kamper. Lenge var den eneste oppturen til AAFK et heldig poeng mot oss. Mao; selv om vi gjerne ønsker å fremstå som et stabilt topplag så har vi det med å drite oss ut mot bunnlagene. Eliteseriens 14. runde … Fortsett å lese «Start – Vålerenga 2-1»

Eliteseriens 14. runde – Sør Arena 17. august 2020, Kl. 20:30

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Felix Horn Myhre, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adegugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen,  Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Osame Sahraoui.

Start: Deumeland – Wichne, Daland, Jørgensen, Bergan, Tønnessen – Skaanes, Markovic, Schultze, Ugland – Kabran

Dommere: Tommy Skjerven (82)

Kampen mot Start skuklle lenge vise seg å være en jevn affære, der den rutinerte kamplederen, Tommy Skjerven (82), skulle vise seg å være tungen på vektskålen.

I kampens tidlige fase hadde vålerenga mest ball. Høyresiden vår var aktiv og Horn Myhre var flink til å hjelpe Dønnum med å doble på sin side.

Starts fokus var ikke veldig revlusjonerende; å være effektive på kontringer. De fikk til noen halvsjanser. Skaanes skjøt rett på Klaesson fra 25 m og Kabran over fra 5 m. Noen vil sikkert påstå at Kabrans skudd kvalifiserte til mer enn en halvsjanse, men vi snakker tross alt om det som må være Nord-Europas minst effektive spiss. Skal han score trenger han hjelp fra både trakt og sil.

Midt i omgangen smeller det uansett. Schultze får lykketreff ala Fredrik Thorsen i Valhall og Klaesson er ikke i nærheten av å ta skuddet fra langt hold. 1-0 til Start og vi mer enn aner at denne kampen kan bli sirup.

Vålerenga prøver, men Start ligger dypt og forsvarer egen ledelse. Vi kommer til noen sjanser. Shala prøver seg en gang og Matti er nære å straffe Start for kløning i eget felt, men nærmest er Dønnum. På overtid klemmer han han til på hel volley fra 5 meter. Deumeland har gjemt seg bak nærmeste stolpe, så det bør egentlig være dritenkelt å tæppe den inn derfra. Dønnum går for kraft og ballen sklir av foten slik at den skrur vekk fra mål. Dønnum bommer på mål med 1 cm. Lagene går deretter i garderoben

2. omgang

2. omgangen starter mer eller mindre med at dagens dommer, Tommy Skjerven (82), gir Start ett straffespark fordi Horn Myhre drar ned Ugland eller noe på utsiden av straffefeltet. Det får ingen stor betydning ettersom Klaesson er kjapt nede og redder straffesparket.

Etter dette tar Vålerenga sakte, men sikkert over igjen. Vi sliter også i denne omgangen med å skape de store sjansene. Start legger seg lavt og gir våre boksåpnere dårlige arbeidsforhold. spillere som Sahraoui og Dønnum stanger og stanger uten at det blir de store målsjansene.

Med 20 min igjen kommer Finne inn for Sahraoui og sammen med Stokke skal han nok tilføre mer avslutningsegenskaper i boksen.

5-6 minutter senere kombinerer de to innbytterne nydelig. Et innøvd trekk der Finne slår hardt og presist inn i feltet til Stokke som bare kan styre ballen i det ledige hjørnet med ryggen tenner håpet om tre poeng.

Vålerenga fortsetter å eie kampen etter denne sene utligningen. Vinnerresepten så ut til å være å utfordre på kantene, slå inn og satse på at duellkraften til Vilhjalmsson og Stokke skulle fikse biffen.

I det klokken viser 89:50 slår løfter Horn Myhre inn et frispark. Oldrup Jensen stiger til værs som en majestet og nikker ballen kantant i nota bak Deumeland. Dommeren, Tommy Skjerven (82), dømmer offside enda Oldrup Jensen var onside.

Akkurat der og da var man jo selvsagt litt grinete fordi man tenkte at der røyk det to poeng. Bedre ble det ikke når Start helt på tampen karrer seg til et angrep som vi har tilsynelatende kontroll på. Tilsynelatende fordi en av våre slutter å løpe på 16 meteren og slipper Schultze som han markerer. Schultze tusler rolig inn i straffefeltet og plukker ned nedfallsfrukten på bakerste stolpe. Alene på åpent mål hamrer Schultze inn vinnermålet og det som få minutter så ut som saftige 3 poeng ble til magre 0 takket være en dommer som er såpass rutinert at han kan snakke om Spanskesyken utfra egne erfaringer og en spiller som i straffefelktet stopper opp i stedet for å følge mannen sin på overtid av overtiden.