Vålerenga – Haugesund 1-0

Kampen i dag betyr gjensyn med en gammel sliter. Grindheim henger fremdeles med og er klar for dyst i en kamp som er viktig for begge lag. Vålerenga trenger en seier for å henge med bak Glimt og Molde, mens Haugesund trenger 3 poeng for å ikke havne i sumpen. Eliteseriens 8. runde – Intility … Fortsett å lese «Vålerenga – Haugesund 1-0»

Lagoppstillinger:

VIF: Kjetil Haug – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adegugbe – Felix Horn Myhre (Lekven 45 min), Fredrik Oldrup Jensen, Matthias Vilhjalmsson  – Herolind Shala (Vega 72 min), Benjamin Stokke, Bård Finne (Sahraoui 45 min)

Haugesund: Sandvik – Desler, Fredriksen, Tiedemann, Pedersen – Leitye, Krygård, Våge Nilsen (Grindheim 54) – Sandberg (Stølås 80 min), Källmann (Ammitzbøll 80 min), Velde

Dommer: Sigurd Krigstad

Kampen:

Kampen begynner ganske pyntelig og vi har mest ball, uten at sdet betyr at det skjer spesielt mye. Etter 10 min tilriver Vålerenga seg en corner som Sjala tar. Corneren setter Sandvik under press. Like etter får Vålerenga en ny corner og Shala pumper den inn i det samme rommet. Ballen havner i mål og det er spissen Velde som putter ballen i eget nett. Dommer annulerer gållen og mener Lædre Bjørdal var ufin med nevnte Velde. Velde faller jo i kjent stil som en sekk med ubruklige poteter.

Haugesund gir fra seg initiativet i kampen, ligger dypt og er godt organisert. Håpet deres er helt klart å holde tett og samtidig ha nok krefter til noen gode overganger.

10 minutter senere smeller det. Horn Myhre klemme til fra distanse og returen faller ned i føttene til Shala. Shala prøver å sette den i nettaket, men blåser ballen opp på klansfeltet. Der burde vi ha tatt ledelsen!

Etter dette så fortsetter Vål’enga å ha mye ball, men initiativet og den store driven i spillet er litt fraværende. den bakre fireren står å spiller mya ball seg i mellom fra side til side uten at initiativ og løp kommer å særlig grad fra spillerne lenger opp i banen. Det blir både lett og billig for Haugesund å forsvare seg.

Like før slutt får Haugesund den sjansen de har ventet på. Vålenga har tømt seg litt og Velde klarer å mate Källmann i god posisjon. Källmann blåser skuddet tilside for en passiv Haug og målstolpen.

Lagene går til pause på stillingen 0-0 i det som mest av alt har vært en stillingskrig.

2. omgang
Fagermo er heltr tydelig ikke fornøyd med første omgangs prestasjon. Finne og Horn myhre blir byttet ut til fordel for Lekven og Sahraoui.

Vålerenga virkere friskere etter at denne omgangen blåse i gang. Sahraoui utfordrer og lager endel kaos på sin kant og Lekven er aggressiv og fin mer sentralty i banen og har endel fine ballvinninger samtidig som han er med opp i feltet og gjør det vanskeligere for Haugesund å forsvare seg.

Etter 10-15 minutter så dabber hele litt av og kampen setter seg litt i samme sporet som første omgang. Vi har ballen, vi gjør ikke så mye med den og det er en overkommelig oppgave å forsvare seg mot de kongeblå med en anelse rødt i.

Etter 75 min ser det ut som om Vålerenga prøver seg på en langspurt. Matti får ballen i gode posisjoner. Først er han på ballen på et innlegg, men headingen går til side for mål. Minutter senere får han muligheten med skuddfoten, men avslutningen krever mer akrobatikk enn det Matti hadde inne.

Etter 83 min sitter den endelig! Sahraoui utfordre på sin venstreside og slår inn. Lekven stusser ballen videre og på bakre stolpe står Stokke helt alene. Han gjør ingen feil. Oppfører seg som en sindig og verdensvant kar om speller ball for hovedstadslaget og demper ballen før han rolig setter den utagbart til side for Sandvik i målet til Haugesund. Deilig!

Haugesund klarer ikke samle seg og komme med noen gode mottrekk etter dette og Vålerenga haler i land en sliteseier.

Utover det så var sikkert en stor opplevelse for Velde å komme til Oslo. Årets høydepunkt for ham der han kom inn på kunstgresset med sølvhår, fjonge tatoveringer og sokkene over knærne. Det var sikkert en en liten strek i regningen at forbildet ditt Aron Dønnum ikke spilte kampen. Det kan jo være verdt å merke seg at mens Dønnum har alt dette, så er han først og fremst en god fortballspiller og profil i ligaen mens Velde mest av alt fremstod som en som prøver å bli kjent som den største liggedukka i norsk kulturliv siden Tanya Hansen var på høyden. Det er godt gjort å ligge å rulle seg 10-12 ganger iløpet av en kamp uten å ha klart å dra av en eneste motstander, men få gult kort for å løpe ned en motstander og deretter rulle rundt som en løpsk trommel fra Miéle.