Vålerenga-Aalesund 2-2

Mye bra, men vi er gode på å gjøre det vanskelig for oss sjøl med klønete baklengs og en helt fortjent utvisning når man minst trenger det! Eliteseriens 6. runde – Vålerenga Stadion 04. juli 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: 34 Fridjonsson 47 … Fortsett å lese «Vålerenga-Aalesund 2-2»

Mye bra, men vi er gode på å gjøre det vanskelig for oss sjøl med klønete baklengs og en helt fortjent utvisning når man minst trenger det!

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Osame Sahraoui, Aron Dønnum – Matthias Vilhjalmsson.

Aalesund: Gudmund Kongshavn – Ståle Stålinho Sætre, Jonas Grønner, Daan Klinkenberg – Shaquill Sno, Peter Orry Larsen, Parfait Bizoza, David Olafsson – Niklas Castro, Holmbert Fridjonsson, Simen Bolkan Nordli.

Dommere: Tom Harald Hagen, Jan Erik Engan, Ole Andreas Skogsrud Haukåsen, Harald Røvig Sletner

Kampen:

Vi møter et Aalesundlag som har sluppet inn 17 mål på de fem første rundene i Eliteserien. Sånn som vi har fremstått i de første kampene er dette en kamp vi skal vinne, men det er vel ikke første gangen vi frykter at gamle Engaspillere som Bohinen, Castro og Kongshavn skal skape trøbbel for oss! Det er forøvrig 5 egenproduserte unge spillere i startelleveren i dag: Klaesson, Näsberg, Borchgrevink, Dønnum og Sahraoui.

1. omgang:

Vi styrer spillet mot et Aalesundlag som går ut i 5-4-1. Flat femmer bak. Kan bli vanskelig å trenge gjennom her.

De første 10 minuttene går uten de store sjansene. Vi har et par farlige innlegg fra Adekugbe og Borchgrevink som gutta i boksen nesten er først på.

Frispark på 25 meter i 14. minutt. Dønnum fyrer hardt på mål, og Kongsgavn gir en liten retur, men ingen er i nærheten av returen.

Enda en gang spiller Dønnum fram Borchgrevink til høyre i 16-meteren, men for tredje gang slås innlegget der det ikke er noen. Alle har løpt på første stolpe, mens innlegget kommer på bakerste.

Relativt bra sjanse til Aalesund i det 23. minutt. Får skutt fra 15 meter, men ballen går godt utenfor Klaessons venstre stolpe. Kan ikke slippe de til så lett!

Sahraoui har vist seg fram med fine finter og forseringer et par ganger. Ligner bare mer og mer på Zahid den gullgutten!

Frisparktrekk fra Aalesund etter 32 minutter. Castro sender den på tvers av 16-meteren og Orry Larsen klinker til, men ballen går over målet.

Og så kommer det selvfølgelig en scoring imot. Innlegg fra Aalesunds venstrekant heades perfekt i krysset av Fridjonsson som har løpt seg fri mellom Tollås Nation og Näsberg. Det er så unødvendig!

Stor sjanse til oss like etterpå. Borchgrevink flikker lobber gjennom Matti, men avslutninga går rett på keeper og til corner. Den er stor!

Fantastisk stor sjanse etter 41 minutter. Borchgrevink og Dønnum herjer på sin kant. Førstnevnte slår inn på 5-meteren og der kommer Sahraoui, som regelrett sleiver avslutninga bakover i feltet. Nei og nei, den skal sitte!

Fløyta går for pause. Vi presser de hardt bakover og har hatt to ganske store sjanser, men setter jo ikke de. Både høyre- og venstresida vår har skapt en del, men sistepasningen og innleggene har det vært for dårlig kvalitet på. At Aalesund har ekstremt mange i egen 16-meter gjør det heller ikke lettere.

1. omgang:

Aalesund går rett i angrep og scorer! Strålende! Et innlegg fra høyre blir blokkert rett opp i været av av Näsberg, ballen går i bue over Klaesson og mot streken, og der kommer Fridjonsson og bare sørger for at den spretter i mål. Herlighet for en sløv start!

Vi er gode på å gjøre det vanskelig for oss sjøl.

Aalesund tør å stå høyere med vingbackene sine nå. Kan vi utnytte det da?

Castro kommer på høyre i det 55. minutt. Chipper et innlegg mot bakerste og den spretter i krysstolpen og ut! Prøvde han faktisk å score der?

Vi gjør to bytter. Finne og Stokke inn for Sahraoui og Oldrup Jensen. Matti tar en indreløperplass og Stokke på topp. Nå har vi en halvtime på å snu detta!

Dønnum blir soleklart dratt i trøya, men får ikke frispark. Han er ikke noe mere fornøyd med dommeren nå enn i førsteomgang.

Det er ikke mulig at det ikke blir scoring!!! Stokke når akkurat ikke et gjennomspill foran en utrustende Kongshavn, ballen spretter til Matti som kommer løpende, han legger den til Dønnum, keeper er utspilt, men Dønnum setter avslutninga rett på en Aalesundspiller på streken og ballen ender til corner!

Castro prøver å filme seg til straffespark og får gult i det 62. minutt.

Men så sitter den! Klassisk Fagermo-angrep! Matti får ballen på løp inn i 16-meteren og slår knallhardt på tvers av 5-meteren. Der setter Stokke den i åpent mål! Kjøre på nå!

Og så kontrer vi inn 2-2 like etterpå!!! Dønnum når akkurat en ball før siste Aalesundmann på midtstreken og han og Finne kommer aleine med Kongshavn. Dønnum spiller Finne som kan spasere ballen i mål! Så fortjent, så fortjent!

Enda en gigantsjanse, og enda en gang er det Dønnum på høyresida. Han slår til Matti som kommer på løp, men avslutninga går rett på Kongshavn! Det SKAL være mål!

Nå skjer det noe hele tida. Adekugbe kommer seg inn i 16-meteren og det ser ut som det er en arm på skulderen hans der, men han går nok ned for lett. Blir hans andre gule og dermed rødt! Akkurat når vi hadde momentum! Husker du det jeg skreiv om at vi er gode på å gjøre det vanskelig for oss sjøl? Faen altså! Vi driver ikke med sånt i Enga Sam!

Shala nede på venstreback nå. Vi spiller 4-4-1 med Matti og Lekven som sentral midtbane.

Skjer svært lite nå. Aalesund styrer, men makter ikke å utnytte overtallet og vi klarer ikke å skape noe med 10 mann foreløpig.

Det ebber ut i uavgjort.

Oppsummering:

Dette skulle vi vunnet, men vi kan bare takke oss sjøl. Aalesunds andre scoring er totalt unødvendig og litt uflaks, men det er kanskje Adekugbes andre gule rett etter at vi har putta to og har alt momentum som er mest irriterende! Det fortjener Sam ganske bra med tyn for! Vi filmer ikke i Enga! Få det bort! Uten det tror jeg vi hadde tatt dem. Vi skaper mer enn nok sjanser til å vinne dette komfortabelt, men Matti, Sahraoui og Dønnum brenner hver sin enorme mulighet. Aalesund kommer for å forsvare seg til poeng i en lav 5-4-1 formasjon og lykkes med det. Det er utrolig mye bra fra oss i denne kampen, men vi klarer bare ikke å være gode og dyktige nok i boks! Veldig synd, men vi kjemper oss i hvertfall tilbake fra å ligge under enda en gang.