Kristiansund – Vålerenga 0-0

Ny runde. Bortekamp i havgapet. Spissen deres, Kastrati, er en som visstnok var sterkt ønsket på Valle før sesongen. Spissen vår, Stokke, er sterkt savnet der. Hvilken midtspiss vil sette mesty farge på dagens kamp? Eliteseriens 9. runde – Kristiansund Stadion 19. juli 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: 200 Kort: KBK: Diop (40 min) VIF: … Fortsett å lese «Kristiansund – Vålerenga 0-0»

Ny runde. Bortekamp i havgapet. Spissen deres, Kastrati, er en som visstnok var sterkt ønsket på Valle før sesongen. Spissen vår, Stokke, er sterkt savnet der. Hvilken midtspiss vil sette mesty farge på dagens kamp?

Eliteseriens 9. runde – Kristiansund Stadion 19. juli 2020, Kl. 18:00

Solgte billetter: 200

Kort:
KBK: Diop (40 min)
VIF: Dønnum (68 min), Sahraoui (77 min)

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal (Horn Myhre 94 min), Ivan Näsberg, Herolind Shala – Magnus Lekven (Stokke 64 min), Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala  – Bård Finne (Sahraoui 64 min), Mattias Vilhjalmsson, Aron Dønnum

Benk: Haug, Skaret, Horn Myhre, Saharoui, Holm, Stokke, Vega

KBK: Mbaye – Sørmo, Coly, Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop – Sørli, Kalludra, Pellegrino – Kastrati

Dommer: Mohammed Aslam

Kampen:
Kastrati er alene på topp for KBK og han jager manisk da vålerenga prøver å spille opp bakfra. etter ca 10 min er han heldig som slipper unna gult kort da han løper Ivan overende etter at han vår mann har spilt ballen videre. I angrepet etter bruker KBK Kastrati som feilvendt oppspillpunkt i beste Gøran Sørlothstil og Lædre Bjørdal feier han ned som et takk for sist. Deilig å se at det skal gjøre vondt å yppe med kompisene til Johan.

Første farligheten for laget i hvit med en anelse blått i kommer etter at ca 1/3-del av omgangen er unnagjort. Finne og Adegugbe kombinerer på vår venstreside og Sam sslår inn. KBK klarerte, men i returrommet stor Borchgrevink og han klemmer til fra ca 20 meter. Mbaye må helt ned oi korthjørnet for å hindre scoring der. Like etter prøver Finne seg fra samme posisjon, men skuddet som hadde retning nettaket ble fista over.

Vålerenga er i støtet i denne delen av kampen – og det ser ut til at det skal belønnes med mål. Shala slår kort mot første stolpe mens Vålerenga har pakka greit med folk ruindt Mbaye i KBKs mål. Mbaye når ikke opp og ballen treffer tverra og ned i bakrommet. Det står Matti og banker ballen i mål. Dommer finner det for godt å dømme frispark til KBK. Hva det var for er vanskelig å si.

Vålerenga var det førende laget i store deler av første omgang, men i omgengens siste minutter så er det KBK som gjør seg bemerket. Sørli burde nok ha klafrt å styre inn en gåll fra 5-6 meter helt på tampen. Før det er KBK litt heldige. Hopmark fikk tak i noe nedfallsfrukt på 25 og gikk noen meter før han skjøt lavt til venstre for Klaesson. Klaesson var kjapt nede og hadde full kontroll på alt annet enn returen. Heldigvis var Adegugbe først på ballen og fikk klarert. Diop var også frempå på slutten. Han rev ned Shala og hindret en kontring. Deretter ber han dommeren se på reprisen da han er uenig i det soleklare frisparket. Dette er sånne kort trenerne elsker at spillerne tar…

2. omgang
omgangen starter med to lag som føler litt på hverandre. KBK har en avslutning fra langt hold som går rett på Klaesson. etter ca 10 minutter er det tydelig at Mbaye ikke har blitt mer dus med våre cornere etter pausen. Han mister en ball til en umarkert Dønnum, men Dønnum er ikke balanse og får ikke trillet ballen inn i det tomme målet. Denne sjansen kom som følge av at Finne spilte 45 grader inn i feltet til Lekven som var en god blokk ifra å sette ballen bak en svimmel Mbaye. Vålerenga maler godt med kjøttkverna nå!

Vålerenga gjør ganske tidlig 2 bytter, Inn kommer Sahraoui og Stokke for Lekven og Finne. Stokke fikk en god mulighet etter ca 70 min. Dønnum slo inn fra vår høyreside og Stokke headet relativt upresset fra 7-8 meter løst rett på Mbaye. Den klarte han å holde i fast grep. Det var vel første gang i dag at han holdt noe som helst.

KBK har egentlig bare en stor sjanse i 2. omgang. Klaesson er fremdeles litt hissig på grøten og hadde en ny skovtur langt utenfor egen boks. Heldigvis fikk Lædre Bjørdal ryddet opp. Lædre Bjørdal var god i dag. Det samme var Ivan Näsberg. Selv med Tollås Nation ute med lyskeproblemer så har vi et stopperpar som fungerer godt. Det er betryggende å se.

På overtid fikk Lædre Bjørdal seg en trøkk, et gult korft og et bytte. Etter dette blåses kampen av.

Årets versjon av Vålerenga er gjerrige. Ikke bare slipper de inn få mål, men de slipper motstanderne til få sjanser. Man slipper å stå der med hjertet i halsen og sjekke matchuret de siste 10 minuttene av kampen. Man føler at her kommer det ingen kjipe overraskelser. Jeg tror spillerne føler det slik også. Toppscoreren i Eliteserien, Amahl Pellegrino så i dag omtrent like farlig ut som Pondus. Det er tydelig at Fagermo har fått satt et defensivt grunnspill. At det blir lite mål offensivt også er til å leve med. Vi regner med at det kommer etterhvert. Uavgjort og ett poeng borte mot KBK i en kamp vi hadde nok sjanser til å vinne er mer enn godkjent.

Og når det gjelder spissen som satte mest farge på kampen; KAstrati gjorde seg mest bemerket, men ikke alltid med positivt fortegn. Utover å tvinge alle skuddforsøkene sine til side for mål så fremstod han i spillestil som en fattigmannsversjon av Tommy Høiland.