Vålerenga-Stabæk 2-2

Enga kjempa seg tilbake mot både Stabæk og dommer med en guts og vilje vi ikke har sett på noen sesonger! Eliteseriens 2. runde – Intility Arena 21. juni 2020, Kl. 18:00 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er lov med mer enn 200 Mål: 16 Dønnum 38 Kassi 41 Edvardsen 73 Matti Lagoppstillinger: … Fortsett å lese «Vålerenga-Stabæk 2-2»

Enga kjempa seg tilbake mot både Stabæk og dommer med en guts og vilje vi ikke har sett på noen sesonger!

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Bård Finne, Aron Dønnum – Matthias Vilhjalmsson.

Stabæk: Sandberg – Solheim, Amankwah, Hanche-Olsen, Vogt – Vetlesen, Bohinen, Lumanza – Valaker Edvardsen, Kinoshita, Kassi.

Dommere:

Kampen:

Første hjemmekamp. 200 heldige supportere foran meg på hovedtribunen klinker til med synging fra start! Herlig!

1. omgang:

Stabæk starter faktisk med å komme til to ganske gode muligheter. Både Vetlesen og Edvardsen får skuddmuligheter. Fagermo roper at gutta må våkne!

Vi klarer ikke skape noe særlig det første kvarteret, men Stabæk er småfarlige på noen overganger.

Så smeller det i det 16. minutt! Lekven blir lobba igjennom på et fint løp av Dønnum. Han slår skrått ut på Shala som har løpt seg fri og han plasserer ballen kontakt i kassa med venstrebeinet! Nydelig angrep! «Øl og Herolind og Vål’enga» runger blant de 200 på tribunen her! Jada!

Nå har gutta våkna! Stabæk kommer knapt over midtstreken når de har ballen.

Fint innlegg fra Shala i det 27. minutt. Like før Matti og Aron når den.

Deilig å se Klaesson være helt sjef når han roper «keeper» og går og plukker et innlegg like etterpå!

Så ser det ut som Lekven blir stempla, begge vrir seg i smerte, men Lekven ender opp med gult! Hva  skjedde der?

Så utligner Stabæk til 1-1 i det 38. minutt. De får god tid til å slå inn fra høyre og der regelrett knuser Kassi Borchgrevink i den hodeduell og stanger inn utligninga. Svakt å slippe til det innlegget.

Og så snur de faen meg kampen på ett minutt! Borchgrevink er ute til behandling, Kassi får vende inn fra venstre og skyter hardt, Klaesson gir retur ut til sin venstre og der står Edvardsen helt aleine og putter. Vi faller alt for lavt med hele laget på begge måla. Kanskje kunne Klaesson slått den returen mer rett ut til sida også.

Det går fløyta. Nå tror jeg Fagermo fyrer greit i garderoben! Detta har generelt vært for dårlig og nå må vi putte to mål på forrige høstsesongs beste forsvar. Veldig rart å se tre mål i en kamp hvor det egentlig har blitt skapt så mye.

1. omgang:

Dette blir vanskelig. Spent på hvordan gutta angriper dette nå. Stabæk kan ligge bakpå og kontre på oss.

Adekugbe begynner med å slå et godt innlegg på bakerste stolpe, men alle i boksen har søkt første stolpe.

Stabæk får en fin sjanse etter at Oldrup Jensen mister ballen på egen banehalvdel. Spiller seg helt til linja og slår langs 5-meteren, og der er det veldig nære at Edvardsen når den på blank goal.

Stabæk ligger meget kompakt i forsvar nå. Vi sliter med å finne åpninger.

Corner til oss i det 52. minutt. Det blir en del klabb og babb i feltet, men vi får den ikke over streken.

Hva i helsikke skjedde nå? Vi kontrer, Shala avanserer mot 16-meteren og går over ende. Saggi drar opp hans andre gule for filming og rett ut. Aiaiai! Han klager ikke heller, men det er da fryktelig strengt!

Det meldes at Saggi har innrømma til Fagermo at han skulle vist ut Kassi for stemplinga da Lekven fikk gult. Kassi har putta en og stått for skuddet som førte til Stabæks andre mål. Norges dårligste dommer er visst på jobb på Intility akkurat nå!

Lite å melde om de neste minuttene annet enn at Sahraoui og Horn Myhre kommer på for Finne og Oldrup Jensen.

Men så da! Det er spilt 72. minutter når det blir slått en lang diagonal på Adekugbe ute til venstre i 16-meteren. Han får heada inn til Matti som legger fint ned på brystet til Sahraoui. Han drar seg inn mot straffemerket og blir tatt i avslutningsøyeblikket. Straffe!

Matti tar rennafart… og setter den fint til side for keeper! 2-2!

Også får Stabæk en vanvittig sjanse i det 86. minutt. Slår hardt inn langs bakken og to spillere er like ved å skli den i mål.

Vi er mest opptatt av å klarere ballen nå. Skal hvertfall ikke få noe i mot på slutten. Disiplinert løping fra alle mann. Sahraoui har løpt konstant siden han kom inn!

Dønnum drar seg fra cornerflagget og helt inn til han får skutt. Den går via en forsvarer og en meter til side. Vi får en siste corner.

Som ikke blir noe av og fløyta går.

Oppsummering:

For all del, vi skal være fornøyd med uavgjort etter hvordan kampen utvikla seg. Jeg er ikke sikker på om Vålerenga ville fått med seg poeng fra en kamp med samme kampbilde i fjor. Det er fortsatt noe mer solid og trygt over hvordan vi spiller, både defensivt og offensivt. Det første målet er rett og slett klassespill! Dommeren har dessverre direkte innvirkning på hvordan kampen utvikler seg, og at Saggi unnskylder seg i pausen for å ikke ha vist ut Kassi hjelper oss svært lite. Gøy å se at det ser ut som Näsberg har bestemt seg for at nå skal han få ut potensialet sitt! Og gøy med et friskt innhopp fra Sahraoui som har direkte innvirkning på resultatet. Vi utvikler oss i riktig retning, og 4 poeng etter to kamper er absolutt godkjent!