Sarpsborg 08-Vålerenga 0-1

Det var ganske ufortjent, men hvem bryr seg? Norsk fotball er tilbake, Enga er tilbake, og det blei 3 poeng i Fagermos første kamp som trener! Eliteseriens 1. runde – Sarpsborg stadion 16. juni 2020, Kl. 20:30 Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er mer enn 200 Mål: minutt: Aron Dønnum Lagoppstillinger: Sarpsborg 08: … Fortsett å lese «Sarpsborg 08-Vålerenga 0-1»

Det var ganske ufortjent, men hvem bryr seg? Norsk fotball er tilbake, Enga er tilbake, og det blei 3 poeng i Fagermos første kamp som trener!

Eliteseriens 1. runde – Sarpsborg stadion 16. juni 2020, Kl. 20:30

Solgte billetter: Espen Nakstad sier det ikke er mer enn 200

1. minutt: Aron Dønnum

Lagoppstillinger:

Sarpsborg 08: David Mitov-Nilsson – Magnar Ødegård, Bjørn Inge Utvik, Nicolai Næss – Sulayman Bojang, Jonathan Lindseth, Anton Salétros, Joachim Thomassen – Ole Jørgen Halvorsen, Jørgen Strand Larsen, Mohamed Ofkir.

VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Bård Finne, Aron Dønnum – Matthias Vilhjalmsson.

Dommere: Tom Harald Hagen, Magnus Lundberg, Ole Andreas Haukåsen, Sigurd Kringstad

Kampen:

Et VPN sultefora på å se Vålerenga har fått innpass på Sarpsborg stadion for å dekke live fotball! Herregud så deilig det skal bli uansett hva resultatet blir!

1. omgang:

Vålerenga med mest ball første minuttene. Triller ball med Oldrup Jensen som ballsentral. Prøver å sette opp noen kombinasjoner på venstrekanten mellom Shala, Finne og Adekugbe uten hell.

Egentlig en kjempesjanse til hjemmelaget i det 8. minutt. Tellefeil på bakerste stolpe når et innlegg kommer gir en enorm mulighet på hodet for Thomassen, men han velger å heade på tvers av mål og vi får avverga.

Borchgrevink klinker til i en takling på hjørnet av 16-meteren vår. Helt klart gult! Det blir ikke noe farlig ut av dødballen.

Dønnum blir fratatt ballen og holder i trøya til motspiller så det står som et seil. Enda et gult og bare et kvarter spilt. Vi har skapt null og niks. Er ikke full fart i angrep fra noen av laga her.

Endelig litt moro fra Dønnum da han drar seg inn fra venstre etter en fin overgangsmulighet der han blir spilt opp av Finne. Får to sjanser til å skyte, men begge blir blokka.

Matti blir veldig aleine på topp med 3 stoppere til å passe på seg. Må få mer støtte fra Finne, Shala og Dønnum når det blir spilt opp på han.

Frispark fra fint hold for Thomassen etter 33 minutter. Klaesson må fiste den over tverrligger. På corneren ser det ut som Sarpsborgspillerne prøver å tråkke Klaesson på føttene. Få det bort!

OG SÅ i det 41. minutt får vi endelig en av backene våre opp i banen for å slå et innlegg. Adekugbe slår hardt inn, ballen spretter litt vår vei, og så plutselig tupper Dønnum ballen i keepers høyre hjørne fra 16-metersstreken. 0-1 rett før pause!!! Totalt ufortjent, men vanvittig deilig!

1. omgang:

Sarpsborg setter et lite press i starten av omgangen. De får et frispark i meget farlig posisjon, men setter det rett i muren. Merkelig at Thomassen ikke fikk lov til å skru den med venstrefoten.

55 minutter spilt og vi er mer med igjen.

Bojang og Adekugbe i løpsduell i det 59. minutt. Bojang er raskere, men Sam sender han i reklameskilta skulder mot skulder. Deilig å se gutta trøkke til!

Så får Sarpsborg en skikkelig sjanse igjen. Ruller opp på venstre og slår hardt inn langs bakken. Avslutninga fra blir litt for svak og Klaesson rekker fint ned og får slått den til sida. God inngripen av Klaesson, som så litt nervøs ut ved noen anledninger i første omgang.

Dønnum chippes igjennom av Finne i det 70. minutt. Han får vippa ballen over keeper, men ballen spretter i stolperota og ut!

Mos kommer inn for Bojang like etter og Sarpsborg legger om til 4-4-2. De får pressa oss ganske lavt, men skaper ikke de store sjansene.

Vi gir bort enda et frispark i god posisjon etter 77. minutter. Thomassen går for kraft, men gutta blokkerer skuddet. Etter litt klabb og babb faller den til Næss som dunker til på volley, men Klaesson redder fint!

Thiago Holm og Vega inn for Shala og Finne like etter.

Enga får frispark på 25 meter i det 81. minutt. Vega lader kanonen og klinker ballen i tverrligger rett over hodet på keeper. Det er dårlig keeperspill og veldig nær 0-2!

Ny skuddsjanse for Sarpsborg. Thomassen legger inn fra venstre, det brystes ned og skuddet går like til side for Klaessons venstre stolpe.

Fryktelig inngripen av Klaesson på overtid. Han prøver å slå ballen vekk fra en duell han vel ikke skal gå i og ballen havner rett foran mål. Utrolig at den ballen havner utafor mål der!

Og der blåser dommeren av!!! 3 poeng i første kamp under Fagermo! Nydelige scener på benken med klemming og jubel som definitivt ikke er godkjent av Nakstad!

Oppsummering:

Ja, hva skal man si? Klart de skaper mer enn oss, men samtidig er det noe mer solid over hele måten vi spiller på, spesielt defensivt. Hjertet hopper ikke over et slag hver gang de skaper noe. Oldrup Jensen viser at han er den ballsentralen han skal være, og 4 gule kort viser hvertfall at gutta trøkker til litt. Samtidig toucher vel Matti ballen 10 ganger i løpet av hele kampen og får lite støtte, så det er mye å jobbe med offensivt. Men la oss ikke forvente for mye allerede i første kamp da! Norsk fotball er tilbake, Enga er tilbake, og det blei 3 poeng!!!