Vålerenga-Kristiansund 1-1

Førsteomgang i feriemodus og et tydelig savn av Ejuke gir kun uavgjort mot et ganske sutrete Kristiansund. Eliteseriens 17. runde – Intility Arena 04. august 2019, Kl. 20:00 Solgte billetter: Husker ikke Mål: 8 minutter          Sørmo 76 minutter       Vilhjalmsson Lagoppstillinger: VIF: Kristoffer Klaesson – Efrain Juarez Valdez, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – … Fortsett å lese «Vålerenga-Kristiansund 1-1»

Førsteomgang i feriemodus og et tydelig savn av Ejuke gir kun uavgjort mot et ganske sutrete Kristiansund.

Eliteseriens 17. runde – Intility Arena 04. august 2019, Kl. 20:00

Solgte billetter: Husker ikke

8 minutter          Sørmo

76 minutter       Vilhjalmsson

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Efrain Juarez Valdez, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Felix Horn Myhre – Bård Finne.

Kristiansund: McDermott – Sørmo, Psyché, D. Ulvestad, Aasbak – Sørli, P. Ulvestad, Cirak – Bye, Amang, Gjertsen

Dommere: Tore Hansen, Jon-Michael Knutsen, Jim Andre Alnes Dyb, Trygve Kjensli

Kampen:

Så var ferien over da! Ejuke er borte, og vi er svært spent på hvordan det slår ut, men mot KBK bør det være mulighet for å starte denne høstsesongen like bra som vi avslutta vårsesongen. Felix Horn Myhre har fått plassen til Ejuke fra start i dag. Da skal vel han fort trekke mer inn i banen for å gi plass til Adekugbe. «Hvil i fred Gunder» står på et banner på Supportertribunen. Det er fint å se!

1. omgang:

Noen langballer fra oss i starten. Vi får en corner som Lædre Bjørdal ikke er så langt unna å få hodet på. Klarer ikke helt å sette et like intensivt høyt press som vi har gjort mange ganger før. Vi må være tålmodige i dag tror jeg. KBK pleier å være et lag som er vanskelig å bryte ned.

7 minutter spilt når vi får det første eksemplet på at Horn Myhre trekker inn og Adekugbe kommer på overlap. Han blir klippa ned, men frisparket fører ikke til noe som helst.

Så scorer KBK på sin første dødball i kampen! Vi følger ikke løp i boksen, headinga går i tverrligger og ned, og på returen er en KBK-spiller først og banker den via Klaesson og i mål. Dette kan bli en lang kveld!

Fint innlegg fra Juarez i det 13. minutt. Vilhjalmsson header den tilbake i feltet fra bakerste stolpe, men ingen er raske nok i oppfattelsen. Den skal noen lukte!

Fæl heading på tvers av Adekugbe etter 15 minutter gir de en god overgang. Lekven blir nødt til å felle ballfører i farlig posisjon.

Det er et eller annet som ikke stemmer helt for oss i dag. Noe slapt. Klarer ikke helt sette fingeren på det.

29 minutter spilt og vi har ennå ikke skapt en klar målsjanse i kampen. Ingen av de offensive spillerne våre har vist seg fram eller tar tak. Ikke klarer vi å gjøre noe når vi vinner andreballer i gunstige posisjoner heller.

Backene våre har kommet til en del innlegg, men kvaliteten på de er under en hver kritikk.

Frispark fra ute til høyre etter 37 minutter. Finne slår den fint på bakerste, men Vilhjalmsson treffer den akkurat litt for tynt, og den triller utenfor stolpen.

Fullstendig baluba i 16-meteren til KBK like etter. Vi står etter og vinner ballen igjen og igjen. Vilhjalmsson legger igjen til Shala, men skuddet fra 14 meter blir blokka, og det ender med at Dønnum setter ballen over på bakerste stolpe med tidenes ryggsekk. Aiaiai! Den er stor!

Dønnum med skudd fra 25 meter rett etterpå. Den går en meter over lengste kryss.

Bedre tendenser nå fra gutta våre. Vi får frispark på 20 meter. Kan det bli en Finne-spesial da?

Det blir Dønnum, og det blir i muren.

Helt sjuk sjanse til KBK rett før pause! De spiller seg gjennom på 16-meter og ballen blir chippa over utrustende keeper og utenfor stolpen!

Og så kommer vår største sjanse! Lekven får slått inn fra høyre, der inne svever Matti, men headinga får litt lite trøkk og McDermott er helt nede ved stolperota og henter den. For en redning!

Og der blåser dommer. Det er skuffende over hele linja i dag. Vel er KBK gode til å forsvare seg, men dette er for dårlig. Synd å si det, men Horn Myhre har ikke bidratt med noe, heller ikke defensivt. Felix er jo mye bedre sentralt, så hvorfor ikke flytte Shala opp i den offensive 3-eren? Tror fort vi også kan få se Vega komme inn til andre omgang.

1. omgang:

Vi ser ut som vi er hakket mer skrudd på nå. Både på banen og tribunen.

Vi bryter og spiller opp Dønnum i det 57. minutt. Han vender inn i banen og slår en chip i 16-meteren. Den sklir akkurat av foten til Lædre Bjørdal.

Frispark på 20 meter igjen. Nå er det ingen tvil om at Finne skal ta den. Horn Myhre går ut for Abu. Shala flyttes opp.

Den går i muren den også. Returen klinker Abu inn, men vi får ikke noen føtter på den.

Susende corner fra KBK like etter. Den headinga går like utenfor.

Finne slås fri ute til venstre etter 69 minutter. Vender inn og skyter, men McDermott ligger i nærmeste hjørne og plukker den.

Og så sitter den!!! Vi får nok en dødball, denne gangen ute til venstre. Finne dunker den inn og der svever Matti høyest! Det er så fortjent!

Vi kommer ingen like etterpå på høyre. Der slås det knallhardt inn fra linja, og det er helt utrolig at KBK klarer å blokkere den avslutninga fra 5 meter. Herlighet! Kjør nå gutta!

Så får KBK en kjempeovergang og kommer aleine med Klaesson i det 85. minutt. Klaesson redder!

Vi skaper igjen litt baluba inne i KBKs 16-meter. Det er så nær at noen får krangla den inn!

5 minutter lagt til. Få en sluttspurt a Enga!

Vi får to cornere på rappen, men vi klarer ikke så skape noe særlig trykk i boksen på de. Ikke altfor mange dødballer som har blitt slått med god nok kvalitet i dag.

Det blir ikke noe av den siste corneren heller. KBK-spillerne omringer dommer og er forbanna for et eller annet i det fløyta går. Gjeng med sutrekopper kampen igjennom. Spillere som roper på at motspillere skal få sitt andre gule/rødt kan du få meget billig av meg!

Oppsummering:

Førsteomgang bortsett fra de siste 5 minuttene må sies å ha vært litt i feriemodus. Det var noe slapt over Enga, og gutta var ikke helt skrudd på. Slipper inn et tidlig møkkamål på dårlig markering som ikke akkurat gjør jobben lettere mot et kompakt KBK. Vi hever oss i andre omgang, og har i kampen til sammen 3 ganske store sjanser som enten blir blokkert eller reddet mesterlig av McDermott. Marginene er ikke helt på vår side. Savnet av Ejuke er tydelig. Vi mangler den x-faktoren nå, som gjør at motstanderne må ta enda litt mer hensyn. Kanskje er planen med han nye spissen at han skal inn på topp, og så skal Finne ut på kant igjen? Uansett, dette kan vi ikke være fornøyd med, men vi er selv skyld i de sjansene KBK får, samt i at første omgang ikke er bra nok.