Vålerenga-Bodø/Glimt 6-0

Bodø/Glimt sine spillere gikk ned på alle fire og smurte lub mellom skinkene. Med teksten «Gi alt» i fet font på ryggen lot ikke Vålerenga seg be to ganger. Som kaniner på amfetamin hamra de løs i samfulle 90 minutter, og ga seg ikke før det var gått varmgang i hver eneste Bodøstump! Eliteseriens 15. … Fortsett å lese «Vålerenga-Bodø/Glimt 6-0»

Eliteseriens 15. runde – Intility Arena 05. juli 2019, Kl. 19:00

Solgte billetter: Det trur jeg jaggu speaker glemte å si

7.   minutt Dønnum

17. minutt Dønnum

24. minutt Finne

28. minutt Vilhjalmsson

84. minutt Shala

Overtid Ejuke

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Efrain Juarez Valdez, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Chidera Ejuke – Bård Finne.

Bodø/Glimt: Friedrich – Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Konradsen, Berg, Saltnes – Evjen, Herrem, Layouni.

Dommere: Sigurd Smehus Kringstad, Dag Roger Nebben, Ivar Askeland, Ajdin Medic

Kampen:

Synes det er overraskende mange på stadion her en sommerkveld i juli. Vi observerer at det ikke er EN tannbørste på bortetribunen. De har virkelig tapt seg i fiskerlandsbyen. Kan også legge til at det var wienerbrød igjen på presserommet når vi ankom 15 minutter før kampstart. Et sikkert tegn på at journalistene har ferie der altså.

1. omgang:

Vi går rett i strupen på Glimt. De kommer seg ikke ut av egen banehalvdel de første 7 minuttene.

Og det er sol i dag, og dere veit hva som skjer når sola skinner over Enga? Ja, det er riktig! Da blir det fest! Og den festen er det Adekugbe og Dønnum som starter i det 7. minutt. Adekugbe parkerer høyrebacken til Glimt og slår knallhardt inn på 5-meteren. Der slår Friedrich ballen rett i beina på Dønnum, som bare kan dytte ballen i mål. For en nydelig start på kvelden!

Vi lar Glimt komme litt mer med i kampen nå, muligens for å gi oss selv litt mer rom å kontre i. Kan bli flere gode overgangsmuligheter utover i kampen.

Og i det 17. minutt utnytter vi det til fulle:

Vilhjalmsson trer igjennom Dønnum med en perfekt stikker, og Aron setter den iskaldt til side for keeper. 2-0!

Glimt får en god skuddmulighet rett etter, men ballen går via en Engafot og over Klaessons venstre kryss.

Men når Enga inviterer til fest, så skal det virkelig festes! Vi får corner i det 24. minutt, og etter to dueller i feltet detter ballen til Finne. Han legger til rette med en touch og DUNKER ballen opp i Friedrichs nærmeste kryss! Helt utagbart! Hvordan ligger dette Glimtlaget på medaljeplass?

Nå er det helt sjukehus her! Vi bryter igjen på midten, og Vilhjalmsson blir spilt aleine med keeper. Han drar seg til sida og blir tatt. STRAFFE! Den skal han ta sjøl! Kort tilløp… og BANG i kassa! 4-0 og vi har spilt 28 minutter!

Fiskerlandsbygutta virker ganske rysta nå. Det florerer med feilpasninger og dødballer blir slått for langt.

34 minutter spilt når Adekugbe igjen kommer løs på venstresida. Han får til linja og serverer Ejuke perfekt. Han bredsider den rett i et Glimtbein. Det er veldig nære 5-0. Adekugbe tar et rått magadrag av et returløp etterpå. Deilig å se!

Fælt å si det, men nå blei det jo nesten litt kjedelig her. Glimt klarer ikke å skape noe som helst, og vi er kanskje litt «mette». Trenger en pauseprat for å lade og fyre av på nytt i annen omgang.

Skulle kanskje ikke sagt det. Glimt får et billig frispark på 18 meter i omgangens siste minutt. Berg klinker til, men der står vår 18 år gamle keeper støtt og slår ballen ut av farlig sone. Fløyta går umiddelbart etterpå og alle gutta er borte og gratulerer og backer opp Klaesson! Så forbanna fint å se!

1. omgang:

Hvorfor gjøre noe annerledes enn i første omgang? Enga tar grep om det med en gang igjen. Vi får en dødball i god posisjon etter 49. minutter. Den blir slått perfekt innafor 16-meteren, hvor 3(!) av våre spillere er helt aleine. Vilhjalmsson header den rett på keeper.

Like etter bryter Glimt, Evjen blir spilt igjennom, men Klaesson redder mesterlig med beina! For en redning!

Helt horribel ikke-bruk av fordelsparagrafen av dommer etter 61 minutter. Ejuke blir litt forstyrra når han drar seg fri, men holder farta oppe, og i det han passerer sistemann og har straka vegen mot mål så blåser dommer! Det er en så dårlig avgjørelse at han ber Ejuke om unnskyldning etterpå! Skulle bare mangle!

Abu kommer inn for Vilhjalmsson etter 68 minutter.

Nå får vi mye overgangsmuligheter. Ejuke spiller igjennom Shala etter 73 minutter. Han bryster ballen med seg, vender av stopper og legger den opp for Finne. Skuddet blir dessverre blokkert.

Aron Dønnum blir bytta ut til stående applaus etter 75 minutter. Horn-Myhre kommer inn.

Tre minutter etterpå kommer Azemi inn for Finne. La den gutten få ei kasse a!

Han får ikke ei kasse, men han skaper ei kasse for Shala! Kommer seg løs på høyre i det 84. minutt og legger uselvisk 45 grader ut til Shala. Han triller ballen ned i venstre hjørne! «Øl og Herolind og Vål’enga» runger fra Supportertribunen!

Det er så jævlig lekestue!!! På overtid av overtida kommer Horn-Myhre løs inn i 16-meteren. Han har alle muligheter til å score sjøl, men hælsparker den isteden 45 grader inn i feltet der Ejuke kommer stormende og hamrer ballen i mål!

FOR EN KAMP! ALLE GUTTA!

Oppsummering:

Ja, hva skal man si? Dette var jo avgjort etter 28 minutter. Andre omgang var dessert. Enga hadde stålkontroll hele veien. Glimt har ikke en virkelig stor sjanse i kampen. Andre omgang er en ren transportetappe hvor vi ikke gjør mer enn vi må, men hvor vi likevel skaper en del på gode overganger, og Shala og Ejuke får hver sin goal på slutten. Meget gledelig at Kristoffer Klaesson holder nullen på hjemmebane med hele stadion i ryggen! Gjør flere gode inngripener og har noen herlige redninger. Ingen feil kampen igjennom. Adam får ikke den plassen igjen med umiddelbar virkning! Nå er det en måned med fotballpause for Enga. Vi ses på neste hjemmekamp mot Kristiansund 04. august. Dette kan bli en fin høst! God sommer fra VPN!