Vålerenga-Rosenborg 2-3

Vi er fullt på høyde, om ikke bedre, enn palataliseringspakket gjennom hele kampen, men svikter i avgjørende situasjoner. Skuffende resultat på en ellers oppløftende kveld. Eliteseriens 22. runde – Intility Arena 16. september 2018, Kl. 20:00 Solgte billetter: 14740 Mål: 36 minutter       Johnson 45 minutter       Levi 50 minutter       Jääger 59 minutter       Nouri Overtid                Jebali Lagoppstillinger: … Fortsett å lese «Vålerenga-Rosenborg 2-3»

Vi er fullt på høyde, om ikke bedre, enn palataliseringspakket gjennom hele kampen, men svikter i avgjørende situasjoner. Skuffende resultat på en ellers oppløftende kveld.

Eliteseriens 22. runde – Intility Arena 16. september 2018, Kl. 20:00

Solgte billetter: 14740

36 minutter       Johnson

45 minutter       Levi

50 minutter       Jääger

59 minutter       Nouri

Overtid                Jebali

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey, Enar Jääger, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe, Amin Nouri, Magnus Lekven, Bård Finne, Mohammed Abu, Erik Israelsson, Chidera Ejuke, Sam Johnson

RBK: Hansen, Hedenstad, Meling, Reginiussen, Hovland, Jensen, Konradsen, Trondsen, Søderlund, Levi, Jebali

Dommere: Svein Oddvar Moen, Kim Tomas Haglund, Magnus Lundberg, Espen Andreas Eskås

Kampen:

Denna skribenten virkelig HATER å tape for hele Norges Rosenborg, så i dag får dere levere gutta! Alt som er av østlandske medgangsRBKere fra 90-tallets hegemoni har finni veien til Intility. Kjenner at jeg nesten må kaste opp litt.

1. omgang:

Ejuke med fint skuddforsøk nesten umiddelbart. Lover godt!

4 minutter er spilt når det er Israelsson sin tur til å fyre fra 20 meter. Sniker seg litt utenfor den.

Gode tendenser igjen i det 8. minutt. Nouri bryter og avanserer, slipper til Ejuke som går seg fri inn i 16. Innlegget slås hardt langs 5-meteren, men klareres til corner.

Vi er gode de første 12 altså. Presser bartene til å gjøre pasningsfeil og gi fra seg ballen. De får ikke etablert noe spill.

Mokkasinfolket mer med nå. To farlige cornere rett etter hverandre. Rett etter kommer et fint gjennomspill på Søderlund, han vender og avslutter rette utenfor Larsen Kwaraseys lengste hjørne. Det blåses for offside.

RBK tydelige på å ta ut Abu av kampen. Gått hardt inn på han to ganger. Begge gangene blir han liggende nede. Forbanna svin!

Lite som skjer i lang tid etter dette. God underholdning på tribunene!

Men så skjer det i det 36. minutt! Vi bryter, Ejuke går av en mann og plutselig er vi 3 mot 2 på en hel banehalvdel. Han slår Sam Johnson ute til venstre, Sam vender inn og klinker ballen mot lengste hjørne, den tar så vidt borti en bartemann og bøyer seg stolpe inn! Fytte rakkern så deilig! Strålende kontring!

«Rosenborg er ræva» ljomer over hele stadion!

Så er det nesten pause, og da er det på tide å ødelegge litt for seg sjøl. Ballen spretter ut i returrommet etter en corner, og der får Levi stå aleine med venstreslegga. Ballen går via en av våre gutter, og da rekker Adam akkurat ikke å få opp hånda raskt nok. Den går via hansken og i mål. Forbanna kjip avslutning på en god omgang av Vålerenga.

vif-rbk-102

1. omgang:

Spelt 5 minutter av andre omgang og RBK får corner. Den slås på første stolpe og der header Jääger ballen i eget mål. Nei, nei, nei!

Enda mer ulykke minuttet etterpå. Jääger ligger nede og tar seg til kneet. De har han sliti med før. Blir signalisert umiddelbart bytte. Han hinker gråtende i garderoben. Stakkar Enar!

Horn Myhre kommer inn og Lekven går ned på stopperplass.

55 minutter spilt og Ejuke trekker seg inn i 16-meteren fra høyre. Parkerer Meling og slår på tvers. Ingen av våre når ballen først.

Vi gir oss ikke på tørre møkka mot de selvhøytidelige svina her! I det 59. minuttet drar Ejuke seg fri i 16-meteren på ny og fyrer rett på Hansen. Returen spretter ut til høyre, der kommer Nouri i hundre, vinker unna Sam Johnson som står i veien, og klinker ballen i nettet! Det eksploderer i rødt, hvitt og blått! Kom igjen nå gutta!

Ejuke er i full fyr rett etter goalen! Brystvender bort en RBK-er på egen banehalvdel og setter fart, går av et par mann på 16 meter og skyter. Ballen triller rett utenfor stolpen. Hadde blitt årets mål hvis den hadde gått inn!

Horn Myhre ser meget bra ut utpå der. Flyter over gresset, går av mann etter mann og slår gode pasninger. I det 72. minutt gjør han nettopp alt dette og setter opp Johnson på venstre. Han slår Finne inne i feltet, som vender og fyrer med venstre. Litt for rett på Hansen den der.

Så ligger Abu nede igjen. Aiaiai! Ser ut som det er ankelen. Hinker av banen og Fridjonsson kommer inn. Kanskje vår viktigste spiller ute resten av kampen. Vise moral og styrke nå gutta!

Dønnum inn for Finne etter 83 minutter. Hvem skal ta frisparket i det 91. minutt nå?

Ejuke tar noen ekstra ruller etter en takling. Slutt med sånt tull! Nu!

Så kontrer RBK. Meling er til slutt løs på venstre, slår på bakerste stolpe, hvor det stuper inn en hvitkledd en og header i stolpen og ut. Herlighet det er nær!

Til tross for alt som har skjedd på overtid på Intility denne sesongen går det altså folk fra tribunene før kampslutt. Forstå det den som kan!

Frispark på 20 meter i det 89. minutt. Finne er bytta ut. Hvem tar den? Det blir Fridjonsson, og han bender den over muren, men der er Hansen helt nede i hjørnet og redder! Det er en meget god redning! Og så nære vinnermålet!

Så skjer det som ikke skal skje. Akkurat som mot Molde på overtid i fjor. De får corner i tilleggsminuttene, den slås på bakerste stolpe, hvor Jebali fullstendig mangler markering og bare klinker ballen i mål. Fy faen for et møkkaforsvarsspill! Det skal ikke gå an! Og hvorfor lager Adekugbe den corneren i det hele tatt? Han skal klarere den ballen til helvete vekk, ikke prøve å skjerme den ut.

Oppsummering:

RBK scorer på 3 av 4 sjanser i kveld. Vi er fullt på høyde med de, om ikke bedre, gjennom hele kampen, men svikter i avgjørende situasjoner i begge ender. Svina går bevisst inn for å sparke ned Abu og lykkes med det til slutt. Supporterne kaster bluss på banen. For en søppelgjeng! Vi trøster oss med at unggutta Horn Myhre og Dønnum igjen gjør gode innhopp, og krysser fingra for at skadene til Jääger og Abu ikke er så alvorlige som vi frykter. Neste sesong handler denne kampen om seriegullet! Vi har nemlig fått trua! Ses på neste hjemmekamp!