Vålerenga-Brann 2-0

Er det bare oss, eller begynner det å svinge litt av dette Vålerenga-laget? Eliteseriens 20. runde – Intility Arena 26. august 2018, Kl. 20:00 Solgte billetter: 11759 Mål 56 minutter        Nouri Overtid                Horn Myhre Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe – Erik Gustav … Fortsett å lese «Vålerenga-Brann 2-0»

Er det bare oss, eller begynner det å svinge litt av dette Vålerenga-laget?

Eliteseriens 20. runde – Intility Arena 26. august 2018, Kl. 20:00

Solgte billetter: 11759

Mål

56 minutter        Nouri

Overtid                Horn Myhre

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe – Erik Gustav Roger Israelsson, Daniel Fredheim Holm (k), Mohammed Abu – Chidera Ejuke, Bård Finne – Peter Godly Michael.

Brann: Sahin-Radlinger, Teniste, Wormgoor, Acosta, Grøgaard – Haugen, Barmen, Orry Larsen – Koomson, Skålevik, Rolantsson

Dommere: Rohit Saggi, Morten Jensen, Dag Roger Nebben, Sigurd Smehus Kringstad

Kampen:

Vi møter et skarrepakk som leder serien foran pallatalliseringsgjengen fra midt-Norge. Å velge hvem av de man vil skal vinne serien er som å velge mellom pest og kolera. Det eneste vi kan gjøre er å fortsette den gode jobben fra forrige kamp mot ligaens beste defensive blokk. Kom igjen Enga!

1. omgang:

Kampen starter med et soleklart gult til Haugen som er alt for seint inne på Ejuke. Deretter følger et par dødballer til Brann med gode innleggsmuligheter, men Larsen Kwarasey holder de greit. Vi skal uansett ikke gi bort for mange av de der. Brann er tunge på dødballer, særlig med midtstopperne sine.

Lite som skjer her nå. Brann ligger kompakt og det blir nok vår oppgave å bryte de ned og underholde her.

Vi får en corner i det 20. minutt etter et fint raid fra Adekugbe nedover venstrekanten. Finne slår den på første stolpe, der kommer Tollås Nation på et perfekt timet løp, men headinga stryker utafor lengste stolpe!

Fin stikker i bakrom på Michael i det 24. minutt, men ballen spretter akkurat fra han. Veldig nær å kunne vippe den over Radlinger.

Finne får et skuddforsøk fra 25 meter i det 30. minutt. Han prøver å sette den i Radlingers høyre hjørne, men den går rett utenfor. Kunne kanskje spilt en kort stikker til Michael der.

Kjempeforsering av Ejuke i det 33. minutt. Spiller ballen på den ene sida og parkerer Grøgaard fullstendig i løpsduellen. Slår knallhardt inn langs 5-meteren, men der når akkurat ikke våre gutter fram.

Så skjer det i andre enden minuttet etterpå. Koomson drar seg fri av Finne på høyresida og slår på bakerste stolpe hvor det er fullstendig tellefeil og Rolantsson står aleine. Larsen Kwarasey kommer ut i full stjerneform og får slått avslutninga over. Bra Adam! Den er viktig!

Rett før dette burde Skålevik satt ballen i kassa på blank goal, men moser den over. Uansett var det offside.

Så blir det pause. Får vi høl på blokka fra Bergen i løpet av neste omgang?

Tollås mot Brann

1. omgang:

Fin start på omgangen. Ejuke leker litt på høyre, men må vende opp, speller ballen fra seg og får den tilbake på 20 meter. Der dunker han til, men ballen går litt over tverrliggeren.

Spilt 56 minutter og i det det ser ut som vi har gått oss fullstendig fast i blokka til Brann på permanent basis skjer det: Vi vinner ballen høyt midt i banen, rett foran en grisestygg tofotstakling fra Acosta(var det rødt?). Ballen blir spilt til Nouri som avanserer og rett og slett mæler til! Ballen flakker i lufta foran Radlinger og han slår den i egen kasse! Herlighet for en deilig møkkascoring!

Brann litt mer angrepsvillige nå. Merkelig det der…

Det gir oss noen fine muligheter med mer plass, men det mangler litt på den avgjørende pasningen.

Corner etter 67 minutter gir Ejuke en fin skuddmulighet, men han får ikke fyra skikkelig. God kok på supportertribunen også nå!

Så kommer en skikkelig mulighet i det 69. minutt. Ejuke trekker seg inn i 16-meteren og utfordrer Acosta, blir stoppet, men ballen havner hos Finne. Han vender bort oppasseren sin og setter den rett på keeper. Det er fryktelig nær en spiker i kista!

Vi skaffer oss corner etter corner. Som i foregående kamper har vi et enormt overtak, men klarer ikke å få uttelling. Vi klarer ikke å holde dette oppe i 20 minutter til, gjør vi vel?

Grødem kommer inn for Finne med muskler og kraft etter 79 minutter.

Forsvaret vårt sover litt i det 86. minutt. Et langt utspill går over alle, Braaten får vippa den over en utrusende Larsen Kwarasey, men den går noen meter utafor.

Brann sender opp keeper også nå. Og han får faktisk hodet på et frispark i det 90. minutt, men den går langt utafor. Horn Myhre kommer inn for Israelsson.

Bortelaget får godt med dødballmuligheter på overtid, men gutta våre, med Nouri i spissen, rydder unna gang på gang.

Og så er plutselig Horn Myhre aleine igjennom. Branns ene back opphever offsiden, og Felix chipper den arrogant over keeper og i mål! Et kongeblått hav bølger foran øynene mine!

Og der blåses det! For en forbanna fin sommerkveld!

Oppsummering:

Oppturen fortsetter for de kongeblå! Dette var en meget solid prestasjon av hele laget mot serielederen før runden. Vi sender de hjem over fjellet med 2-0 i taska, og det er utrolig flott å se at gutta leverer en like god kamp som forrige uke. Branns sjanser kommer kun av at vi prøver å angripe. Ellers så Brann kun ut som de kom for å la oss prelle av mot den defensive blokka og hente uavgjort. Av spillere som utmerker seg er det, som i forrige kamp, Amin Nouri som går foran, og igjen viser Abu seg som en helt fantastisk signering! Takk til alle gutta for vel utført kamp, og takk til alle som bidro til enorm stemning på tribunene. Særlig utover i andre omgang synges de rødkledde fullstendig av banen! God kveld! Ses på neste kamp!