Enga kjempet Brann ut av stilen

Vålerenga viste muskler i Bergen og kjempet Brann ut av stilen. I lange perioder så Brann-spillerne ut som sutrete drittunger mens Vålerenga var mannfolk som tok et veldig fortjent poeng. Brann – Vålerenga 0-0. 12.004 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Gult kort: Gilbert Koomson og Henrik Kjelsrud Johansen, Brann. Abdi Ibrahim, Vålerenga. Vålerenga (4-2-3-1): Adam L Kwarasey … Fortsett å lese «Enga kjempet Brann ut av stilen»

Vålerenga viste muskler i Bergen og kjempet Brann ut av stilen. I lange perioder så Brann-spillerne ut som sutrete drittunger mens Vålerenga var mannfolk som tok et veldig fortjent poeng.

Brann – Vålerenga 0-0. 12.004 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Gult kort: Gilbert Koomson og Henrik Kjelsrud Johansen, Brann. Abdi Ibrahim, Vålerenga. Vålerenga (4-2-3-1): Adam L Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Abdi Ibrahim (João Meira fra 90.) – Daniel F Holm, Magnus Grødem (Chidera Ejuke fra 75.), Bård Finne (Felix Myhre fra 82.) – Sam Johnson.

[poll id=»95″]

Det var stillingskrig i første omgang. Begge lag hadde sine muligheter til å score, Brann hadde noen sjanser som var hakket hvassere, men likevel var det først og fremst tett og jevnt i Bergen.

I det tredje minuttet kunne Brann ordnet 1-0 da en spiller fikk stå fullstendig alene på fem meteren ved en corner. Heldigvis gikk den utafor. Bård Finne hadde et godt forsøk senere i omgangen, som keeper måtte strekke seg etter. Også Johnson hadde noen halvsjanser, og han kunne fått noen gigasjanser hadde han bare holdt seg unna offside.

Spillemessig altså veldig jevnt, men det som huskes fra de første 45 minuttene er at Brann har en haug av spillere som syter og klager og ruller rundt for ingen ting. Det klages på helt opplagte frispark, og en fyr som Sivert Heltne Nilsen valgte å «ta en Rivaldo» og kastet seg ned totalt umotivert. Han forsøkte å få dommeren til å bite på, at Tollås liksom hadde gjort noe galt, men ut fra reprisen fremstår Siverts oppførsel rett og slett patetisk.

Eller som VG Live skriver: Hetle Nilsen går og raser mot dommeren. Hvorfor? Helt unødvendig.

Det var mer eller mindre samme kampbilde i 90 minutter. Brann hadde noe mer posession, men det var hovedsaklig fordi de ikke maktet å spille seg ut av egen 16-meter.

Keeper Samuel Radlinger  har fått mye skryt i år for ballferdighetene sine, men i dag måtte både han og de andre i fireren – også Sivert på midtbanen – ofte måke ballen umotivert ut av banen eller til en Vålerenga-spiller.

Vålerenga fremsto bunnsolide i dag – ikke minst Abdi og Daniel på midtbanen, men også den bakre fireren og særlig Adam bakerst.

– Det var en tett og jevn kamp som kunne gått begge veier. Det var en god 0-0-kamp med to lag som var gode til å forsvare seg, sa Brann-trener Nilsen til TV Norge etter kampen.

– Det var en god fotballkamp. Hvis du gjør enkle feil i slike kamper blir du straffet, og det var det ingen som gjorde i dag. Dette var en manndomsprøve. I fjor tapte vi disse kampene, så dette er et steg i riktig retning og jeg er veldig stolt av gutta. Men Brann har kommet lengre enn oss i etablert angrep, så vi må løpe mer etter ballen, sa Ronny Deila.

Noen få blundere ble gjort begge veier, og Felipe satte ballen i egen stang i første omgang. Men det som huskes er at Vålerenga var et solid lag, og det var umulig å si hvilket av lagene utpå der som ledet serien ut fra hva som ble vist på banen.

Det er jo litt moro at Brann mente Vålerenga var gode til å ødelegge motstanderens spill all den tid nettopp det å ødelegge motstanderens spill er Branns spesialitet.

– Vålerenga er gode på å ødelegge spillet. De er et godt lag, og som forventet ble det en tøff kamp, sa Sivert Aftenposten.

– Det ble en krig. Vi vet hvor gode Brann kan være på en sånn type spill, og da er det solid av oss å stå imot, sa Bård.

– Det at vi kommer hit og temmer dem, viser styrke fra vår side. Lagene skapte lite, og 0–0 var greit, sa Amin.

Sam Johnson kunne avgjort kampen i det 65. minuttet – og på overtid. Først headet han fra kort hold, og et såkalt tigersprang fra keeper forhindret scoring. Og helt på slutten av overtiden kunne en kontring endt i mål, men gjorde det dessverre ikke. Der var toppscoreren vår litt for ubesluttsom.

Branns kaptein oppsummerer kampen ganske greit:

– Kampen kunne gått begge veier. Vi ville selvsagt vinne, men de hadde også sine sjanser, sa Vito Wormgoor.

Torsdag er det ny kamp borte mot Tromsø i cupen. Deretter venter Rosenborg på Lerkendal 24. juni. Ingen grunn til ikke å glede seg hvis gutta holder nivået fra kampen i dag, og blir bittelitt mer effektive.