Vålerenga-Stabæk 1-0

«Det er Enga i rødt, hvitt og blått!» Eliteseriens 10. runde – Intility Arena 16. mai 2018, Kl. 18:00 Solgte billetter: 11124 Mål: 14 minutter       Sam Johnson(Carvalho) Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson – Sam … Fortsett å lese «Vålerenga-Stabæk 1-0»

«Det er Enga i rødt, hvitt og blått!»

Eliteseriens 10. runde – Intility Arena 16. mai 2018, Kl. 18:00

Solgte billetter: 11124

14 minutter       Sam Johnson(Carvalho)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson – Sam Johnson, Chidera Ejuke

Stabæk: Sayouba Mandé – Ronald Hernández, Steinar Strømnes, Andreas Hanche-Olsen, Daniel Granli – Ole Brynhildsen, John Hou Sæter, Hugo Vetlesen, Franck Boli – Tonny Brochmann – Ohi Omoujuanfo.

Dommere: Svein Oddvar Moen, Kim Tomas Haglund, Magnus Lundberg, Sigurd Smehus Kringstad

Kampen:

Da er VPN klar for å gi deg kampreferat fra pressetribunen på 16. mai. Eller «vi som er snurte for at vi ikke får snakke med spillerne når vi vil-tribuna», som det nå heter.

1. omgang:

Gutta kjører på fra start. Fredheim Holm, som i denne kampen er flytta opp på vingen, får heada fra 10 meter, men ballen går i en løs bue over mål.

Etter 9 minutter kommer Fredheim Holm på et godt løp, Johnson drar med seg forsvaret ut av posisjon med et kryssløp, og Daniel får forsere helt inn i 16-meteren. Siste touchen blir for lang og keeper får akkurat avklart.

Også er han der igjen! Vår nye superspiss. En fin ball i bakrom fra Carvalho i det 14. minutt, Johnson bruker muskler i løpeduellen med Strømsnes, som bare preller av han, kommer aleine med Mandé og setter ballen iskaldt ned i keepers høyre hjørne. Nå koser folk seg i vårvarmen!

20 minutter er spilt når Brynhildsen får vende litt for lett opp på 20 meter. Han klinker til og ballen stryker stolperota til Larsen Kwarasey. Den var farlig nær.

Stabæk-support høres aldri ut som de gjør noe annet enn å golfklappe.

Nydelig angrep etter 24 minutter fra hjemmelaget. Fint småspill på vår høyrekant som ender med at Abdi får slå en fin crosser. Den finner en umarkert Fridjonsson på straffemerket, men utrolig nok klarer han ikke å presse headinga på mål. Den kunne han bare plassert ned i et av hjørnene.

Fantastisk crosser fra Fredheim Holm til Ejuke etter 26 minutter. Han tar den med seg på brystkassa, drar seg innover og prøver å bende den i lengste. God halvsjanse det der.

Haha! Så presser Ejuke Stabækbacken ut mot linja, er tett i ryggen på han og backen presterer å dette over ende to ganger, men dommer dømmer frispark til Enga!

Litt spakt fra supportertribunen utover i omgangen. Må opp med volumet et par hakk så jeg slepper å høre Stabæk-support.

Fint småspill mellom Fredheim Holm, Nouri og Lekven etter 39 minutter. Lekven får til slutt avslutta med venstre, men ballen går rett i Fridjonsson. Den hadde retning mot keepers høyre hjørne.

Og minuttet etter drar Ejuke seg inn fra venstrekanten igjen. Han rapper til kula, som får en enorm fart og går så vidt over Stabækmålet.

Det deiligste fra første omgang? De to gangene Carvalho vinner ballen i nærheten av egen 16-meter i minuttene før pause. Tar ingen sjanser og bare moser den opp i banen og ut til innkast!

1. omgang:

Omgangen starter med et mye høyere press fra Stabæk. Vi virker litt mindre påskrudd. Får håpe det endrer seg raskt.

Og så kommer omgangens første store sjanse etter 54 minutter. Fredheim Holm lobber Johnson igjennom, han kommer litt skrått på keeper og får bare tuppa ballen til 5-meter. Burde fått mer ut av den. Virka som han nølte litt i avslutningsøyeblikket der.

Ikke bare kjemper Sam Johnson som en løve foran der. Han viser også engasjement med hele kroppen, peker og gestikulerer når Ejuke ikke går på de løpa han mener han burde gå på. Deilig!

Meget nær Stabækscoring etter 60 minutter. Ohi blir spilt fri i bakrom og kommer aleine med Larsen Kwarasey. Han hiver seg ned og blokkerer, ballen spretter på straffemerket, men gutta ofrer alt og kaster seg inn og får avklart.

Peter Michael inn for Fridjonsson like etter. Gøy at vi har en speller som skal til VM!

Så skjer det plutselig mye i begge ender i det 67. minutt. Stabæk spiller seg igjennom forsvaret vårt, ut kommer Larsen Kwarasey samtidig som Carvalho takler, og det er vanskelig å se hva som egentlig skjer, men det så ut som en straffe. Får sjekke reprise seinere.

Rett etterpå kontrer Enga. Nouri kommer på et langt løp fra backplass, forserer inn i 16-meteren og prøver å avslutte med venstre. Den går over. Der kunne han spilt Ejuke aleine på straffemerket.

Stabæk med nok en sjanse etter 71 minutter. De spiller seg opp på venstre, slår 45 grader ut og der kan de bare plassere ballen i mål, men Carvalho kaster seg inn og blokkerer til corner. Boof!

Skjerpings nå gutta! Unødvendig å sleppe de inn i kampen igjen. Det blåser mer og mer sørover nå, og det ser ut som Stabæk profiterer litt på det.

Litt hawaii her nå uten at det er de store sjansene noen av veiene. Grødem inn for Ejuke og Horn Myhre inn for Sam Johnson de siste minuttene.

Deilig å se engasjementet til Deila i det 84. minutt. Jubler for en klarering fra Adekugbe rett ved vår innbytterbenk og fyrer opp hovedtribunen ved å hytte med arma etterpå! Supportertribunen svarer med å øke volumet på «Istanbul»-sangen!

I det 90. minutt får Horn Myhre dratt seg fri på 20. meter. Han klinker den mot krysset, men Sandé får så vidt slått den til corner. Veldig nær scoring der unggutten!

På overtid blir Michael takla midt på banen av Stabæks keeper. Ballen er plutselig i vår 16-meter, der Tollås Nation sørger for at Stabækspilleren skyter langt utenfor. Moen dømmer corner og Tollås Nation er fly forbanna for det. Ender med gult til vår mann. Var han nær den da?

Og der går sluttsignalet! Deilig! Gutta ser sykt fornøyd ut! Deila løper bort til Supportertribunen og fyrer opp noe voldsomt! Det er detta vi vil se!

Oppsummering:

Vi er vel totalt sett det beste laget i denne kampen. Klart overtak både spillemessig og i antall sjanser i første omgang. Burde satt noen fler i kassa da. Stabæk klarer å sette litt mer press på oss utover i andre omgang, og vi blir redda av Larsen Kwarasey og Carvalho når vi trenger det som mest. Litt mer helhjerta innsats når vi får kontringsmuligheter i neste kamp er dere snille. Var store rom å utnytte mot slutten av kampen i kveld. God Grunnlovsdag da dere!

Hvem synes du var kampens beste spiller? Stem i vei! Vi ses på neste hjemmekamp!