Vålerenga-Lillestrøm 1-0

«Tramp tramp tramp på en fugl, tramp tramp tramp på en kanarifugl!» Fytte rakkern, det var deilig!!! Eliteseriens 12. runde – Intility Arena 26. mai 2018, Kl. 17:00 Solgte billetter: 13527 Mål: På overtid           Bård Finne(Grødem) Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Daniel Fredheim Holm, … Fortsett å lese «Vålerenga-Lillestrøm 1-0»

«Tramp tramp tramp på en fugl, tramp tramp tramp på en kanarifugl!» Fytte rakkern, det var deilig!!!

Eliteseriens 12. runde – Intility Arena 26. mai 2018, Kl. 17:00

Solgte billetter: 13527

Mål:

På overtid           Bård Finne(Grødem)

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson – Sam Johnson, Chidera Ejuke

Lillestrøm: Markko Maric – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn – Aleksander Melgalvis, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Matthew, Simen Kind Mikalsen – Gary Martin, Thomas Lehne Olsen.

Dommere: Kai Erik Steen, Jan Erik Engan, Geir-Oskar Isaksen, Rohit Saggi

Kampen:

Pakket fra jernbanestasjonen på vei til Gardermoen har kommet på sitt første besøk til vår nye storstue. Det er ikke aktuelt å gi de noe som helst. De prøver imidlertid å påføre sine egne røykskader før kampen ved å fyra av pyroen bak og under tifoen sin. Det setter vi pris på. Ikke så skarpe de som sitter på bortefeltet i dag.

1. omgang:

Kampens første tendens til en sjanse kommer etter 8 minutter. Kanarigutta får spelt seg fri på venstrekanten, kommer seg inn i feltet, og ballen slås på tvers av 5-meter, men ingen er i nærheten av å nå fram.

Så er det spilt 11 minutter når Fridjonsson og Johnson nesten småspiller islendingen aleine med keeper. Når akkurat ikke fram før Maric.

Rett etterpå får Fredheim Holm en kjempefin sjanse til å fyre av på volley etter en avklaring fra et frispark. Ballen går over. Hadde bedre tid enn han trodde der.

Så spilles Ejuke fri av Johnson og kan sette fart mot en ryggende LSK-back. Han utfordrer, drar seg inn i banen, og fyrer mot lengste hjørne. Maric når den akkurat.

Bra trykk fra gutta i kongeblått nå. LSK skaper null og niks.

Lang periode uten de store tinga som skjer, men så får Enga en ny god periode etter 30 minutter spilt. Fint innlegg fra venstre gir to helt enorme sjanser til å putte ballen i kassa fra 5 meter, men det blir avblåst for offside.

Rett etter vender Johnson opp på 18 meter og skyter. Den går hårfint utafor hjørnet til Maric.

I det 42. og 43. minutt prøver Nouri og Adekugbe seg på hvert sitt skudd fra hjørnet av 16-meteren. Begge er akkurat like dårlige.

Både spillet på banen og trøkket på tribunene har dabba litt av utover i omgangen. Kan varmen ta litt av skylda? Er 31 varmegrader her på stadion nå.

LSKs første sjanse kommer selvfølgelig på et frispark etter 45 minutter. Og det er han neandertaleren som header rett på Larsen Kwarasey.

Like etter får Ejuke lagt inn til Johnson på bakerste, men han er akkurat litt for kort til å nå den.

1. omgang:

Omgangen begynner med at Supportertribunen fyrer opp bluss og røyk. Dommer må stoppe opp spillet litt.

LSK kommer til en god sjanse etter 53 minutter. Spiller seg gjennom til venstre i vår 16-meter. Skuddet går rett på Larsen Kwarasey. Står høyere og presser mer de kanarigule nå.

Og så får neandertaleren en kjempesjanse. Avslutter på direkten med venstreslegga fra 6 meter, men ballen går altså utafor! Åssen bomma han der?

Kjempesjanse til Johnson etter en corner i et 56. minutt. Ballen blir først avklart, før Ibrahim slår den inn igjen. Der får Johnson headet ned, og det er bare så vidt Maric får slått den vekk med fingertuppene.

Så kontrer vi i det 58. minutt, og igjen er det Johnson som blir spilt igjennom. Han avslutter i steget og ballen går akkurat utafor stolpen.

Generelt mer trøkk nå. Carvalho klinker til i en skulder mot skulder-duell!

En del dueller, en drikkepause og noen bytter seinere, og vi har kommet til det 75. minutt uten den store underholdninga. Utrolig mye som ikke stemmer i angrepsrytmen vår i dag. Enten, bruker vi for mange touch, eller så kommer pasningene bak spiller på løp. Vi har slippi LSK alt for mye inn i kampen igjen også. De har fått unødvendig mange dødballer i gode posisjoner.

Der fikk Kippe gult kort. Det var nok til dagens laveste odds.

Så får vi frispark på 18 meter på overtid. Finne gjør seg klar… og setter den i krysstanga ut! Det var som f…!

Og rett etter på kontrer LSK. De har en mann helt aleine med keeper, men mannen med ballen klarer altså ikke se opp og går heller selv og skyter langt utenfor. Det er en helt enorm sjanse!

OG SÅ ER DET GOAL!!! Ballen havner tilfeldigvis hos Finne på straffemerket, og han klinker den i kassa! Et hav i rødt, hvitt og kongeblått tester hvor godt betongen på stadion holder for alvor! Herlighet for en euforifølelse!

Oppsummering:

«Århundrets derby» blei det profilert som av klubben før kamp. Det var det nok ikke, men sikkert stas for bønda å få komme på besøk til storbyen igjen. Dette var nok en ganske kjedelig kamp for den nøytrale tilskuer, men for oss som har hjerte i Enga var det konstant nerve. Vi hever oss fra Tromsø-kampen, men det skulle nesten bare mangle. Vi klarer ikke å skape noen enormt store sjanser, før Finne kommer inn og leverer et frispark i krysstanga og selve goalen. Og da er alt som jeg måtte komme på av negative ting fra kampen bare glemt! For det er så forbanna deilig å sende pakket hjem til jernbanestasjonen sin med tap og røykforgiftning!

Hvem synes du var kampens beste spiller? Stem i vei! Vi ses på neste hjemmekamp!