Vålerenga-Strømsgodset 1-4

Overpresterte vi i de to første kampene, eller var denna kampen bare et arbeidsuhell? Uansett var det et grusomt flashback til 2017-sesongen!  Eliteseriens 4. runde – Intility Arena 7. april 2018, Kl. 18:00 Solgte billetter: 9304 Mål: 26 minutter       Pedersen(Parr) 46 minutter       Ejuke 48 minutter       Nguen … Fortsett å lese «Vålerenga-Strømsgodset 1-4»

Overpresterte vi i de to første kampene, eller var denna kampen bare et arbeidsuhell? Uansett var det et grusomt flashback til 2017-sesongen!

Eliteseriens 4. runde – Intility Arena 7. april 2018, Kl. 18:00

Solgte billetter: 9304

26 minutter       Pedersen(Parr)

46 minutter       Ejuke

48 minutter       Nguen

65 minutter       Pedersen

96 minutter       Stengel

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson – Simen Juklerød, Chidera Ejuke, Sam Johnson

Strømsgodset: Bugge Pettersen – Vilsvik, Glesnes (K), Høibråten, Parr – Hauger, Stengel – Tokstad, Ulland Andersen, Nguen – Pedersen.

Dommere: Tommy Skjerven + noen til.

Kampen:

1. omgang:

Vi kan vel strekke oss til å si at ingen av lagene imponerte noe særlig i første omgang, om noe skal sies er det vel at Godset var noen hakk vassere enn Vålerenga til tider, men ikke på langt nær den forskjellen man så i andre del av kampen. Vålerenga virka trygge og, passa godt på i starten.

Ivan Nasberg pådrar seg et gult kort, Bugge plukker ned noen baller som aldri er direkte truende, Ulland Andersen er på fuglejakt mens Vålerenga fyrer av noen lomper.

Etter 26 minutter går det feil vei. Drammens svar på Vanilla Ice, gjør det han er betalt for å gjøre, mens Vålerengas forsvar klør seg i huet. Det er noe dritt, men det er fremdeles ikke bekmørkt.

Vålerenga går rett i angrep og viser at de ikke vil være med på dette, men Godset redder greit.

33 minutter inn i kampen går Ejuke i bakken, dommeren er blind og på tross av konstruktive meldinger fra tribunen velger han å ikke blåse for frispark.

Godset tar mer og mer over kampen, det blåses for offside begge veier. Det koker greit på tribunen, mens det på banen er heller labert.

Så skjer det på overtid! Ejuke, får til det han har prøvd på gjennom hele kampen til nå. Etter en god pasning fra Magnus Lekven måker han ballen inn i mål. 1-1 og omgangen blåses av. Trua blir sterkere.

Daniel Fredheim Holm i kampen Vålerenga-Strømsgodset (1-4) Eliteserien 2018 (Foto: Anders Grydeland/www.grydis.no)
  1. omgang:

Etter tre minutter scorer Tokmac Nguen for Godset, et mulig resultat av en hårfin offiside, men den er i så fall hårfin.

52 minutter. Ejuke legger inn foran målet til Strømsgodset mens resten av laget står og ser på. Ballen havner utover streken.

Etter 56 minutter bestemmer Ronny seg for å endre på spillet og gjør to bytter. Finne går inn for Juklerød, mens Agyiri kommer inn for Lekven. Nå skal det bli mer offensivt.

63 minutter og Ejuke gjør nok et forsøk på målet, men det går over linja.

64 minutter, Nguen kommer seg gjennom og er alene mot Kwarasey. Adam gjør det kan kan og kaster seg mot Godset-spilleren med beina først for å få vekk ballen, Nguen felles, og det som måtte skje, skjer. Det blir gult kort og straffe. Kanskje litt tynt, men regler er regler.

65 minutter, Vanilla setter ballen nede til venstre for Adam som kaster seg i riktig retning, men dessverre ikke er lang nok. Deretter snur han seg mot Vålerengasupporterne og gir ut en eller annen gest. Usikker på hva han ville, mens tribunen i forteller hva de vil.

Nå er er det mørkt utpå der. Vålerenga forsøker, mens Godset forsvarer seg godt. Finne har noen kule vendinger og spiller seg gjennom et par ganger. Godt å se at han vil noe.

67 minutter og Sam header ballen ut over tverrliggeren. Kan vel kalle det en form for sjanse.

72 minutter. Fridjonsson sparker ballen på hælen over mål. Godt forsøk, men han hadde vel ikke helt kontroll på den.

Herfra styrer Godset spillet på egne premisser. De klarer å holde ballen i laget og Vålerenga sliter med å få tak i den. Nation går ut med en skade etter 77 minutter, og Cavallo kommer inn.

Etter 85 minutter forsvinner endelig Pedersen av banen. Bort me’n!

Sluttspurten vi alle venter på kommer seint i gang, og Vålerenga klarer ikke skape de sjansene de vil. Godset forsvarer seg bra

96 minutter inn i kampen, vi er nå langt på overtid, og det som ikke skal, men har en lei tendens til å gjøre det, skjer. Tidligere Vålerengaspiller og frem til nå relativt usynlige Hermann Stengel, dundrer ballen inn i mål fra 25 meter. Det står 1-4 på Intility stadion.

Det blåses av, men mange har allerede gått hjem.

Oppsummering:

Har vi bare glemt hvordan vi spilte forsvar og press i de to første kampene? Det kan faktisk se sånn ut! I tillegg treffer vi ikke på enkle pasninger og det er sjokkerende mange dårlige avleveringer i avgjørende øyeblikk.

På de to første scoringene er det fullstendig natta i markeringsspillet til Näsberg og Fredheim Holm. Begge bedriver ballwatching og glemmer fullstendig mannen de skal passe på. For Näsberg ser det ut som han bare driter seg ut. Fredheim Holm så nesten ut som han ikke gadd.

Legg også merke til hvordan Juklerød gang etter gang beveger seg inn i samme rommet som Johnson hver gang det kommer innlegg fra motsatt kant. Gjør det vanskelig for stopperne da! Beveg deg motsatt av spissen!
Det smerter å være så negativ som dette her, men med standarden gutta viste i de to første kampene og til dels i Sarpsborg så må vi kunne forvente mer, og gutta veit jo at de kan! Mye å jobbe med gjennom uka, før vi krever forbedring mot bedehusfolket i sør.