IK Start-Vålerenga 1-6

Verken Opdal eller Larsen fra Start turte spille denne kampen mot Vålerenga. Dermed ble det seks mål, tre poeng og lykkelige Osloborgere til tross for frynsete forsvarsspill. Vi er på andreplass i serien, dere! Eliteseriens 5. runde – Sør Arena 14. april 2018, Kl. 18:00 Solgte billetter: 5007 Mål: 6 minutter Daniel Fredheim Holm 25 … Fortsett å lese «IK Start-Vålerenga 1-6»

Verken Opdal eller Larsen fra Start turte spille denne kampen mot Vålerenga. Dermed ble det seks mål, tre poeng og lykkelige Osloborgere til tross for frynsete forsvarsspill. Vi er på andreplass i serien, dere!

Eliteseriens 5. runde – Sør Arena 14. april 2018, Kl. 18:00

Solgte billetter: 5007

6 minutter Daniel Fredheim Holm

25 minutter Sam Johnsom

29 minutter Tobias Christensen

51 minutter Bård Finne

53 minutter Chidera Ejuke

66 minutter Samuel Kari Fridjonsson

70 minutter Jonatan Tollås Nation

Lagoppstillinger:

Vålerenga: Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson – Bård Finne, Chidera Ejuke, Sam Johnson

IK Start: Opdal, Wichne – Larsen – Lowe – Käck, Skaanes – Twum – Hadzic, Christensen – Floki Finnbogason – Kabran. Benk: Boujar, Aremu, Berger, Sandberg, Sigurdarson, Salvesen, Bringaker

Dommere: Kai Erik Steen, Jan Erik Engan, Jon-Michael Knutsen og Tore Hansen

Kampen

1. omgang:

Til denne kampen fikk Felipe Carvalho og Bård Finne tillit i førsteelleveren på bekostning av Ivan Näsberg og Simen Juklerød. Start fikk på sin side keeperen, Håkon Opdal, skadd under oppvarming. Det er klart det er vondt å møte Vålerenga, men det får da være måte på. Uansett, ut med Opdal inn med Benjamin Boujar.

Start har en raff taktikk i åpningen. De triller ball rundt på egen banehalvdel før de kælker opp mot Vålerengas 16. meter. Dette spillemønsteret har vi fullstendig kontroll på, og Start virker bare merkelige.

Taktikken får da også Start i trynet etter 4 minutter. Vålerenga bryter pasningsspillet høyt på Start sin banehalvdel, Bård finne spilles gjennom og Simon Larsen feller Finne kontant utenfor Starts 16-meter. Dette belønnes tidligere Vålerengaspiler Larsen for med direkte rødt kort, årets minst kontroversielle utvisning.

Larsen elsker Vål´enga, hurra!

Daniel Fredheim Holm tar frisparket og klakker kula rett i nettet bak Boujar.

For et nydelig liv vi lever!

Før fem minutter er spilt har altså Start mista to av sine sentrale spillere. Det er kjipt å møte Vålerenga med horder av tilreisende tilskuere, men det får da være måte på!

Helt ny og revolusjonerende kunnskap for denne referenten er at skadde keepere, utviste kapteiner og mål preger kamper. Vålerenga overbefolker Starts banehalvdel, nekter å gi fra seg kula og får ei skikkelig god sjanse etter 17 minutter når Ejuke legger inn til Fridjonsson fra dødlinja. Dessverre blei det ikke uttelling.

Vålerenga fortsetter å skape sjanser på løpende bånd, mens Start fortsetter å løpe på bånd mellom Vålerengas spillere og synes sikkert det er skikkelig dårlig gjort at Oslolaget ikke gidder å dele på ballen.

Av en eller annen grunn kommer Start, med ball, inn på Vålerengas banehalvdel etter 20 minutter. Daniel Fredheim Hom foretar en felling som, helt uriktig, resulterer i frispark for Start. Ballen legges opp på det som kan være 20 meter og Start forsøker seg med noe fiksfakseri hvor de hopper over ballen og gjør seg til noe alvorlig. Så ender ballen i muren og ingen verdens ting. Men det var gøy å se Start med ball og det var stas å se de fjonge seg til på frisparket.

Fire minutter seinere kjører Vålerenga i gang med et deilig angrep. I første omgang kan det, for et utrent øye, se ut som om Start avverger. Et trent øye ser derimot at ballen igjen havner innenfor Start sin 16-meter hvor det er litt klabb og babb før Sam Johnson ekspederer kula bak Starts Boujar som er fullstendig på bærtur. Dette er Johnsons tredje nettkjenning for sesongen.

Å følge Vålerenga er en evigvarende opptur!

Plutselig slutter Vålerenga å virke. Pausen er 17 minutter unna, og det er ingen grunn til å slappe av riktig enda. Allikevel er dette hva vi gjør. Start får lov å tråkle seg gjennom et forsvar som for anledningen er redusert til saltstøtter og Tobias Christensen får stå aleine på straffemerket hvor han prikker kulla bak Kwarasey. Dermed står det 1-2.

Livet ligger i ruiner!

Totalt sett er Vålerenga det førende laget, det må være lov å slå fast. Forsvarsspillet gjør oss nervøse men angrepet er i et godt humør. Da passer det greit at Start har en utvisning og ikke er noe særlig i angrep. Vi får stolpeskudd ved Fridjonsson etter at han er spilt gjennom av en fantastisk Ejuke. Innlegga hagler og Start har et svare strev med å demme opp. Når laga går til pause 1-2, og det ikke blei flere skåringer til Vålerenga, skyldes upresishet i avslutningsøyeblikket.

2. omgang

Når dommeren blåser i gang omgangen kan det se ut som om Vålerenga tenker kampen er vunnet. Start tenker nok det er 45 minutter igjen og gir flatt jern. Vålerenga evner ikke å klarere noe som gjør at Carvalho knekker ned en Sørlending og det blir frispark fra 20 meter. Denne gangen gjør ikke Start så mye fjonge ting, men prøver å gjøre som Daniel Fredheim Holm. Det greier ikke start.

Vi har fine angrep, det skal sies. Sjansene som skapes av Vålerenga er farlige. Dessverre er Start sine sjanser, som også skapes av Vålerenga, er jommen farlige de og. Forsvarsspill er noe som må trenes på.

Når det gjelder fine angrep viser Fridjonsson et flott eksempel på dette. Han tråkler seg forbi hver eneste Sørlending på Sør Arena og avslutter. Avslutninga ender ikke i nettet, men hos Finne som setter kula kontant i nettet fra 1 meter.

Og nå rakner det for Start.

Finne sitt 1-3 var på plass etter 51 spilte minutter. Tre minutter seinere er det 1-4 når Fridjonsson har et frekt hælspark, 2 meter fra mål, til Ejuke. Ejuke gjør som spisser gjør og plasserer ballen i et tilnærma åpent mål.

Himmel så gøy det er med Vålerenga!

Klanen og Ikaros synger om at dette er sånn Vålerenga pisser, noe som forklarer Starts draktvalg. Ejuke fortsetter å plage Starts forsvar, noe som sikkert forklarer hvorfor Opdal ikke engang gadd fullføre oppvarminga før han gikk hjem. TV-bildene viser Start-supportere som sitter helt apatiske, noe som sikkert skjer rett før de kaster avføring.

Blæra til Vålerenga er langt fra tom. Omgangen ruller videre med mål som blir annullert, for offside og angrep som havarer på det samme. Så får Fridjonsson lov å plassere seg utenfor Start sin 16-meter helt aleine med en ball han fikk fra Ejuke. Start sitt forsvar ser ut som Vålerengas forsvar og gjør ikke videre tiltak. Dermed kan Fridjonsson øke resultatet til 1-5.

Når 70 minutter er spilt uttrykker Bengt Eriksen sin dypeste medfølelse for Start på riksdekkende fjernsyn. ”Nå synes jeg synd på Start” sier han etter Vålerengas sjette mål for kvelden. Finne legger ballen på panna til Nation og supporterne fra Oslo kjører analtog. Det siste kommer sikkert til å medføre avisoppslag, men det er det verdt!

[poll id=»68″]

Kampens skandale oppstår når kampuret bikker 78 minuter. Chidera Ejuke får gult kort etter et forsøk på å filme seg til straffe. Vålerenga leder altså med 5 mål, det gjenstår drøyt 10 minutter av kampen og en spiller i blått forsøker å filme seg til straffe. Ærlig talt!

Filming er aldri greit og skal ikke finne sted i Vålerenga. Dette er bare å få bort.

Seansen i Kristiansand ender altså 1-6. Vi fryder oss over smekkert angrepsspill og skåringer fra øverste hylle. På den annen side grøsser vi over forsvarsspillet. Vi får aldri svar på om det ville vært annerledes dersom Start hadde hatt 11 mann og sin førstekeeper, men mot et skarpere lag ville vi nok havna i serøse problemer.

God tur hjem, alle som reiste sørover. Tre poeng er tross alt poeng ingen kan ta fra oss, og seks mål gir all mulig grunn til en ekstra pils på turen.