Vålerenga – Storhamar Dragons 3-4

Da var endelig hockeysesongen igang. Oppe på Gjøvik har man snakka om denne kampen i ukesvis. Det skjønner vi godt. Det er ikke så ofte at de får besøk fra by’n. Fjellhallen var utsolgt og 5142 personer fikk med seg årets første batalje i Get-ligaen.   Første periode Det var to tente lag som hadde … Fortsett å lese «Vålerenga – Storhamar Dragons 3-4»

Første periode
Det var to tente lag som hadde møtt opp på jobb. Det var tett og fortsfylt, og ingen av laga ga ved dørene. Likevel virket det farligere når Storhamar var på visitt i vår sone enn motsatt. Søberg hadde noen bra redninger men måtte kapitulere midt i første periode. Larva satte opp Dahlstrøm i slotet, som igjen overlista Søberg med en one timer. Vålerenga viste karakter og styrke ved å komme tilbake å utligne til 1-1 da Thomas Olsen satte vår første pinne. Og for en pinne det var! Thomas Olsen overlista Østlund med en twisted wrister, rett oppe i vott-hjørnet. Hele angrepet var nydelig. Ask fører over blå og venter med passet til Linsdtrøm hadde kommet seg dypt i sonen, som igjen bare slenger et dropp-pass til Olsen som da var mutters aleine i slote.  Laga går til pause på 1-1.

Andre peride
Andre omgang var ikke mange sekunder gammel før Storhamar Dragons, nok en gang, tilrøver seg ledelsen etter en goal av Joakim Jensen. Her gjorde Brede jobben lett for dem. Shit happends when you party naked, Brede. Just saying. Men heldigvis så var det få av potetbønda på tribunen som fikk dette med seg, da de enda sto i kø på utsida for å kjøpe seg ei litta bakt potet. Her selger de potetene sine for 2 kroner kiloet og så kjper èn tilbake for 137 kroner. Vi skjønner godt at de er avhengie av et godt landsbruksoppgjør. Uansett…dette var en digresjon.

Det tok ikke mange minuttene før Morten Ask viste at han enda har krutt i kølla. Han leverte et nydelig slagskudd fra blå. Også dette plasserte seg nydelig i vott-hjørnet til Østlund. Den mannen spiller med en indre energi som bare kan matches av Ole Brums bestekompis Tussi.

Tussi var ikke den eneste karakteren fra Hundremeterskogen som var på Gjøvik i dag. En av vålerengaspillerne følger en bonde rundt i rundvandet, gir han ei litta brikke hvorpå bonden ukontrolert spretter teatralsk inn i rundvandet akkurat som Tigergutt. Det blir gruff og Vålerenga ender opp med å få to to-minuttere. Vi får da to minutter i undertall fem mot tre, noe som betyr mål i mot. Mål i mot ble det. Jensen putta, og laga gikk til pause med en 2-3 ledelse til Storhamar Dragons.

Tredje periode
Med en periode igjen måtte vi fram og legge trykk på Storhamar Dragons i håp om å få jobba fram en utligning. Første ti minuttene ble oppstykket pga mange utvisninger, uten at noen av laga klarte å utnytte dette nevneverdig.

Først halvveis i tredjeperioden ble det jubel i hallen. Da styrte Greven inn et pass bak Tussi som selvsagt bebreidet seg selv og ble lettere emosjonell der han satt i butterflyen sin. Her må vi berømme Andreas Øksnes. Først får han pucken over dropp-punktet, finter ned Tussi, det tar jo litt tid før han klarer å sette seg, men Øksnes klarer ikke løfte pucken over loffen på nermeste stolpe. I stedet for å bare jobbe hjem, klarer han å vinne tilbake pucken og spiller et rekepass i majjjones rett på teipen til Greven. Greven styrer den i lengste, forbi Tussi som fremdels ligger nede etter forrige skudd.

Øksnes var ikke ferdig med å sette preg på kampen han, nei! Like etterpå redder Søberg et skudd med spakhansken,  og slår pucken opp i været bak seg. Øksnes oppfatter situasjonen lynkjapt, hopper inn bak Søberg og slår pucken vekk fra farlig sone med hansken. Bønda på tribunen ropte om mål. Bønda tok selvfølgelig feil og Øksnes er sherriff.  Stillinga holdt seg til det var igjen tre minutter av kampen, da sneik Dahlstrøm seg inn i slotet og scora på en retur. Etter dette klarte vi ikke sette særlig trykk på dem og tiden randt ut på stillingen 3-4 til Dragons.

Selv om det ble tap, var kampen oppløftende sett med vålerenga øyne. Det er høy innsats og vi spiller en relativt enkel og ærlig hockey. Det er faktisk nydelig å se på, så det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Kampens øyeblikk: Redninga til Øksnes på strek

Vålerengas beste spiller: Andres Øksnes

Kampens diver: «Cristopher» Robin Dahlstrøm