Vålerenga-Viking 1-0

Deilig med seier i årets første kamp med mange debutanter på banen, men mye å jobbe med fortsatt for Deilas utvalgte! Eliteseriens 1. runde – Ullevål Stadion mandag 03. april 2017, Kl. 19:00 Solgte billetter: 8859 Mål: minutt 1-0 Bård Finne Lagoppstillinger: VIF: Robert Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Markus Lund Nakkim, … Fortsett å lese «Vålerenga-Viking 1-0»

Deilig med seier i årets første kamp med mange debutanter på banen, men mye å jobbe med fortsatt for Deilas utvalgte!

Eliteseriens 1. runde – Ullevål Stadion mandag 03. april 2017, Kl. 19:00

Solgte billetter: 8859

Mål:

1. minutt 1-0 Bård Finne

Lagoppstillinger:

VIF: Robert Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Markus Lund Nakkim, Ivan Näsberg – Abdisalam Abdulkadir Ibrahim, Herman Sørby Stengel, Ghayas Zahid – Simen Kristiansen Juklerød, Bård Finne, Mohammed Abdellaoue

Viking: Iven Austbø – Michael Ledger, Karol Mets, Claes Kronberg, Kristoffer Haugen – Andre Danielsen, Stefan Ernemann, Julian Ryerson – Kwesi Appiah, Zymer Bytyqi, Michael Haukås

Dommere: Dag Vidar Hafsås, Jan Erik Engan, Svein Inge Wiken, Usman Aslam

Kampen:

1. omgang:

Etter 10 minutter hvor vi ikke kommer helt i gang kommer et godt initiativ fra Lundstrøm, hvor han tar et løp inn i banen og spiller Finne på hjørnet av 16. Han prøver å passere sin mann, men sikringa til Viking kommer inn og avskjærer.

Etter 12 minutter angriper vi igjen på venstre. Fin kombinasjon mellom Zahid og Finne gir en stor sjanse, men under press setter Finne den utenfor.

15 minutter inn i kampen lar vi Bytyqi spasere gjennom to ledd, han slår 45 men en stusselig avslutning gir Sandberg lite trøbbel.

Det er egentlig enveiskjøring når vi nærmer oss 20 minutter på klokka. Enda et nydelig angrep starter på venstre etter en fin gjenvinning fra Stengel og Ibrahim. Overlappen til Näsberg kommer, men innlegget blir blokkert til corner. Og den får jaggu Finne tak i på bakerste stolpe. Hel volley i nettveggen er resultatet.

Med en tunnel og en lur stikker fra Finne til Näsberg kommer sistnevnte i full fart inn i feltet. Vikingspilleren er ikke på ball og tar foten til Näsberg. Ser ut som en straffe det der, men dommer vinker spillet videre.

Vi har visst litt tendenser til sprekker i forsvar i løpet av omgangen. Ved flere anledninger har Viking fått lov til å løpe igjennom, men Sandberg viser seg som den toppkeeperen han er og redder komfortabelt etter svake avslutninger.

Viking får et frispark etter 38 minutter. Vi markerer på feil side av mann og de får avslutte relativt upressa. Enda en dårlig avslutning fra Viking.

Så får Viking presse oss mer enn nødvendig. Vi er unøyaktige i toucher og pasninger, noe som gir Viking gjenvinninger høyt i banen. Vi er litt på hæla i denne perioden og gir bort frispark i god posisjon. Gang på gang gir vi Viking gode overganger.

1. omgang

Det er Viking som starter best etter pausen. Etter 3 minutter har vi ikke vært over midtlinja med ballen.

Så etter 53 minutter bryter Moa på midten og bare bestemmer seg for å gå sjøl. Innafor 16. blir han klippa ned, og mens folk roper på straffe avanserer Zahid, spiller Näsberg på overlapp. Han lobber ballen over keeper og på blank goal kan ikke Finne bomme! 1-0 ENGA! Sesongen er i gang!

Og der var enveiskjøringa i gang! Juklerød får avslutta fra høyre, den går via en Vikingspiller og det er en meget god redning fra Austbø som hindrer 2-0.

Det rulles opp angrep etter angrep nå, og spesielt venstresida er aktiv. Enda en gang kommer Näsberg på overlapp, vi har to mann på blank kasse, men Austbø klarer akkurat å være i veien for innlegget denne gangen.

Så etter 67 minutter er det tid for enda en debut. Keita kommer inn for Juklerød. Vålerenga begynner med småspill og hepping nå. Det er vel litt tidlig.

Etter 77 minutter går debutant og målscorer Finne ut til fordel for enda en debutant: Daniel Berntsen.

I det 81. minutt er det litt gode gamle Enga som slipper Viking inn i kampen igjen. De kommer på høyre, slår inn i feltet og fra 10 meter settes ballen over! Kjempesjanse! Deretter følger noen cornere som sklir av Stavangerpannebraskene fra god posisjon.

3 minutter før slutt annonseres det at dagens Vålerenga-gutt er Bård Finne. Hvordan føles det i Bergen tro?

Oppsummering:

Flere spennende debutanter i sesongens første kamp pga. mange skader sentralt på midten, men som endte med seier for et Vålerenga som har en del å gå på både offensivt og defensivt. Hadde Viking hatt bedre avsluttere kunne dette fort sett litt verre ut. Meget god debut fra Bård Finne, godkjent debut fra Ibrahim, anonym debut fra Berntsen, og nonchalant debut fra Keita. Det er bare å fortsette å jobbe. Deilig med 3 poeng!

En kommentar til «Vålerenga-Viking 1-0»