Vålerenga-Sogndal 3-0

Hardt arbeid og innsats må ligge i bånn av enhver suksess. I kveld viste gutta begge deler, og det ga Vålerenga en fortjent seier mot Lerums flaggskip. Eliteseriens 5. runde – Ullevål Stadion søndag 23. april 2017, Kl. 18:00 Solgte billetter: 5844 Mål: 41-minutter Grindheim (Zahid) 44-minutter Tollås Nation (Kjelsrud Johansen) 89-minutter Finne (Stengel) Lagoppstillinger: … Fortsett å lese «Vålerenga-Sogndal 3-0»

Hardt arbeid og innsats må ligge i bånn av enhver suksess. I kveld viste gutta begge deler, og det ga Vålerenga en fortjent seier mot Lerums flaggskip.

Eliteseriens 5. runde – Ullevål Stadion søndag 23. april 2017, Kl. 18:00

Solgte billetter: 5844

41-minutter Grindheim (Zahid)

44-minutter Tollås Nation (Kjelsrud Johansen)

89-minutter Finne (Stengel)

Lagoppstillinger:

VIF: Robert Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød – Magnus Lekven, Christian Grindheim, Ghayas Zahid – Muhamed Maudo Keita, Bård Finne, Henrik Kjelsrud Johansen

Sogndal: Mathias Lønne Dyngeland – Bjørn Inge Utvik, Victor Grodås, Christophe Rene. Eirik Skaasheim – Henrik Furebotn, Gilbert Koomson, Bendik Bye, Lars Christian Kjemhus, Eirik Birkelund – Martin Ramsland

Dommere: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Magnus Lundberg, Sigurd Smehus Kringstad

Kampen:

En skadet Moa og mer rutine inn på midtstopperplassene var de største nyhetene før kveldens møte på et kaldt Ullevål. Men sola  etter hvert , og du veit hva som skjer når den skinner over Enga…

1. omgang:

12 minutter tar det før vi ser noe som helst av interesse i denne kampen. Keita vinner ballen høyt i banen, drar seg langs 16-meteren og skyter mot hjørnet. Ballen sniker seg en meter på utsida. Positive tendenser fra gutta nå.

Etter 18 minutter får Finne ballen fra Juklerød innafor 16. Han vender opp og curler ballen mot det høyre krysset, men den går litt over. Den sitter neste gang. Ellers er det å bemerke at Lundstrøm virkelig ikke er venn med ballen så langt. Flere touch og innlegg har havnet utover sidelinja.

Sogndal forsvarer seg i en klassisk 4-4-2 med tette ledd og to hardtarbeidende spisser. De har skapt svært lite de første 25 minuttene. Det blir nok en tålmodighetsprøve å bryte ned dette laget.

Godt skudd fra Grindheim med venstreslegga etter 30 minutter, men keeper holder sikkert.

Etter 34 minutter må Keita ut. Inn kommer Grødem. Må være en føling med en skade. Keita har vært mer positiv i dag enn i noen av de andre kampene til nå i år. To fine langskuddforsøk i dag.

Grødem kommer på en overgang etter 38 minutter. Der SKAL han slippe til Finne som har enormt med rom, men han klarer ikke å løfte blikket. Han blir dytta i ryggen rett utafor 16, og klart gult til saftkokeren. Finne er fly forbanna der! Det sinnet bruker han på å blåse frisparket himmelhøyt over.

Nå kjører vi Sogndal bra og Juklerød presser fram en corner som Zahid slår inn i det 41. minutt. Der river kapteinen vår seg løs fra markeringa og header inn 1-0! Grindheim er tilbake! «Stårru stille erru ikke Vål’enga» gjaller.

Og stille står definitivt ikke gutta våre. Ballen blir klarert etter en ny corner, men slås inn igjen. Kjelsrud Johansen header nydelig ned til Tollås Nation som har blitt igjen i feltet. Mannen fra Fotball X-tra gjør ingen feil og vipper ballen over keeper. Det er 2-0!

Det er deilig å gå til pause nå. Vi har stått opp i alle duellene, jobba hardt, og sakte men sikkert åpna kampen seg opp for oss. Bare å fortsette i samma sporet i neste omgang.

2. omgang:

Det går 8 minutter av 2. omgang før det skjer noe å snakke om etter pause. Finne og Zahid kombinerer fint på venstre. Finne får avsluttet med høyra fra 14 meter, men Dyngeland holder den greit.

Lite underholdning på banen å snakke om her nå. Gaza synger drikkeviser til ære for Eirik Bakke for å hjelpe på stemninga!

I det 69. minutt får Sogndal frispark i god posisjon. Ballen går via muren og triller inn til Sandberg.

Sogndal får låne ballen en del, mens vi forsvarer oss godt og venter på overgangsmuligheter. Ikke oppskrifta på lek og moro, men vi liker at vi bare låser av kampen og vil styre inn 3 poeng. Kudos til Gaza som holder koken kampen igjennom.

Og i det 89. minutt får Gaza belønning for analtoget de har starta. Stengel vinner ballen høyt i banen, dribler av et par mann og slår en utsøkt stikker til Finne som har tatt løpet inn i 16. Finne runder keeper og setter ballen i tomt mål. Det er så deilig!

Oppsummering:

Vålerenga er ikke feilfrie i dag, men det er klar forbedring i presset de har på Sogndal både i angrep og forsvar. Tett på Sogndalspillerne og gir dem ikke en millimeter mer enn nødvendig. Det er også positivt at når vi gjenvinner ballen på egen 16-meter tuppes kula langt pokker i vold, fremfor at vi begynner å småsentre til hverandre. Vi mørna saftkokerne i første omgang og fikk belønninga vår i to fine mål. I andre omgang styrte vi trygt inn til seier uten å være særlig trua og krona det med en nydelig tredje goal. Fortsett sånn a’ Enga!