Tapte for manglende fair play

Haugesund ga faan i alt som heter fair play og vant 4-3 i en kamp som kunne bikket begge veier. Haugesund – Vålerenga 4-3 (2-1). 4421 tilskuere. Mål: 1-0 Frederik Gytkjær (15), 2-0 Ibrahim Shuaibu (36), 2-1 Vegard Skjerve (selvmål 38), 3-1 Shuaibu (47), 3-2 Muhamed Keita (70), 3-3 Magnus Grødem (80), 4-3 Gytkjær (90). Dommer: Tore … Fortsett å lese «Tapte for manglende fair play»

Haugesund ga faan i alt som heter fair play og vant 4-3 i en kamp som kunne bikket begge veier.

Haugesund – Vålerenga 4-3 (2-1). 4421 tilskuere. Mål: 1-0 Frederik Gytkjær (15), 2-0 Ibrahim Shuaibu (36), 2-1 Vegard Skjerve (selvmål 38), 3-1 Shuaibu (47), 3-2 Muhamed Keita (70), 3-3 Magnus Grødem (80), 4-3 Gytkjær (90). Dommer: Tore Hansen. Gule kort: Frederik Gytkjær, Haugesund, Robert Lundström, Simen Juklerød, Vålerenga.

VIF: Marcus Sandberg – Robert Lundström, Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Muhamed Keita fra 62.) – Herman Stengel, Abdi Ibrahim – Simen Juklerød, Ghayas Zahid (Enar Jääger fra 83.), Bård Finne (Magnus Grødem fra 62.) – Henrik Kjelsrud Johansen.

Vålerenga imponerte langt fra spillemessig i kveld i en kamp som ble spilt i et forferdelig regnvær. Klanen klarte seg veldig bra på Vestlandet.

Vålerenga slet og gjorde det ikke lett for seg i Haugesund. Den store snakkisen var da Ivan Näsberg ble skadet av en Haugesund-spiller godt innpå deres banehalvdel. Dommeren stoppet ikke spillet selv med hodeskade, og Vålerenga måtte spille ballen utover sidelinjen. Så skal Haugesund kaste ballen tilbake til Vålerenga, og ballen kastes langt ned mot Vålerengas hjørneflagg. Der velger Haugesund å presse Vålerenga-spilleren, som du ser blir overrasket og må spille ballen hurtig til keeper Marcus Sandberg.

Hvis det er tolkningen av fair play i eliteserien, er det trist.

Så driter keeper seg ut og bommer i youtube-stil på ballen, dermed kan Ibrahim score på blank kasse, og det er 3-1 to minutter ut i andre omgang. Til sandbergs forsvar spretter ballen på en liten gresstue akkurat når han skal treffe den, men likevel.

– Her har jeg sympati med Vålerenga. Haugesund kaster ballen tilbake, men de kaster til en forsvarer som har ett valg, og det er å spille keeperen. Ibrahim presser ham maksimalt, og selv om det er klønete, var det ikke helt fair play, sier Tom Nordlie til NRK.

Trener Eirik Horneland i Haugesund skjønner at de tenker på fair play.

– Jeg tenker at jeg var på den samme bølgen. Men nå så jeg det igjen, og jeg synes at «Ibra» gir ham god tid. Det er uheldig for keeper, så den må det være greit å presse på. Men jeg forstår at det kan diskuteres, sier Horneland til NRK.

Da var det altså fire scoringer i Haugesund, alle scoret av hjemmelaget. Ibrahim var dog hårfint i offside i sin første scoring, da de gikk opp til 2-0, men den er så hårfin at vi fortsatt er usikre på hva som er riktig.

Et kvarter senere gjør Deila to bytter – ut med Finne og Näsberg og inn med Keita og Grødem. Så fra det 62. minuttet begynner vi å ligne på noe igjen, og Keita scorer i det 70. minuttet.

I det 80. minuttet utligner 18-årige Magnus Retsius Grødem med en perfekt heading, og det ligger an til at Haugesund manglende fair play ikke blir så krise likevel.

Så avgjør Grytekjær kampen i det 89. minuttet med sin andre scoring. Stor prestasjon av han. Riktignok har vi gigantiske sjanser i overtiden, men uten flaks og fair play i Haugesund, blir det tapt.

Det er vel ikke greit å si at Vålerenga hadde fortjent alle poengene i en kamp hvor mye ikke stemte, men ett poeng med normal folkeskikk av Haugesund-spillerne på banen, hadde vært fair play.