Vi rykker aldri ned: 1-1 i typisk krigerkamp

Typisk krigerkamp hvor marginene avgjør. Sakhor med fantastisk scoring og Bittelillestrøm spilte for ett skarve poeng på slutten. Seks gule kort, og det kunne definitivt vært minst ett rødt til smurfene. Men det viktigste først: Vålerenga kan nå ikke rykke ned. 19.038 tilskuere fikk se en tett og spennende kamp hvor Vålerenga helt klart var … Fortsett å lese «Vi rykker aldri ned: 1-1 i typisk krigerkamp»

Typisk krigerkamp hvor marginene avgjør. Sakhor med fantastisk scoring og Bittelillestrøm spilte for ett skarve poeng på slutten. Seks gule kort, og det kunne definitivt vært minst ett rødt til smurfene.

Men det viktigste først: Vålerenga kan nå ikke rykke ned. 19.038 tilskuere fikk se en tett og spennende kamp hvor Vålerenga helt klart var nærmest seier. Stabæk og Bodø/Glimt tapte begge sine kamper. Vi har 35 poeng. Stabæk har 28 og Bodø/Glimt 30 poeng.

Vålerenga – Lillestrøm 1-1 (0-1). 19.038 tilskuere. Mål: 0-1 G. Martin (32), 1-1 Vajebah Sakor (80). Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Gult kort: Frode Kippe, Bonke Innocent, Ifeanyi Mathew, Lillestrøm, Mohammed Abdellaoue, Simon Andreas Larsen, Herman Stengel, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Marcus Sandberg – Jonatan Tollås Nation, Simon Andreas Larsen, Markus Nakkim, Rasmus Lindkvist – Magnus Lekven (Herman Stengel fra 41.), Christian Grindheim – Simen Juklerød (Henrik Kjelsrud Johansen fra 60.), Daniel Fredheim Holm (Vajebah Sakor fra 69.), Ghayas Zahid – Mohammed Abdellaoue.

Første omgang

Fantastisk stemning på Ullevaal. Synd en stor gjeng med bønder ødelegger fordi de synes det er gøy med pyro. Det blir spennende å se hvor store bøter Lillestrøm får, kan det bli poengtrekk?

Begge lag startet med lange baller. Omgangen ble preget av mange klareringer ut til innkast. Det er sjelden mange pasninger. Kriging er ordet.

Dommer Dag Vidar Hafsås gjør det umulig for seg selv når han etter 8 minutter ikke gir gult kort til Innocents stygge takling av Zahid. VGs Morten Stokstad og Bernt Hulsker bare sitter og ler på pressetribunen. Klart gult.

13 min – corner. LSKs første sjanse. Magnus Lekven redder på streken (bildet).

18 min – Daniel skyter upresset fra 16 meter (dog med høyre). Pasning Zahid. Stor sjanse – men rett på keeper.

19 min – Frode Kippe får sensasjonelt bare gult når han setter knottene direkte i Daniel Fredheim Holm. Skandaledømming. Stempler i balle/magehøyde. Moa får til alt overmål gult for å klage. Patetisk, dommer. Ser ut som Innocent også fikk gult for noe, og det betyr at han egentlig skulle hatt det røde. Her avgjør dommer matchen.

25 min – Kjempesjane til Simen Juklerød. Alene med keeper – litt skrått – skyter han rett på keeper. Strålende pasning Fredheim Holm.

31 – 0-1. Gary Martin. Innlegg fra siden bak vårt forsvar, og en smurf står alene og scorer.

Etter scoringen har Vålerenga tatt mer over, og smurfene har begynt å drøye tiden.

42 min – Moa bra sjanse – skyter like over.

Keeper drøyer for å holde ledelsen til pause.

Simon Larsen stor sjanse på overtid av første omgang.

Helt åpen kamp når lagene går til pause.

Andre omgang

Lite skjer i starten. Lillestrøm er fornøyd.

50 – Mathew gult. drøyer tiden ved å kaste bort ballen.

54 – LSK bruker et halvt minutt på innkast. Får lov til det.

55 – LSK-keeper får også lov til å gå sakte utover og «liksom-kjefte» på egne spillere slik at tiden går.

57 – Innocent får frispark, ruller teatralsk rundt. Stokstad, Hulsker og Nordlie ler høyt igjen. Pinlig at slike folk som Innocent gjør seg og egen klubb til latter.

60 – Henrik kommer inn for Jukle.

64 – Vålerenga får til mer, men dette er åpent og kan bli mål begge veier.

66 – Daniel til Moa. Veldig bra. Moa i slag scorer på sånt, men skuddet fra ca 16 meter går utenfor. Han er også hardt presset av to LSK-ere.

72 – Nesten for LSK. Vålerenga kontrer, men ender i ingen ting.

Lillestrøm er nå i en bedre periode. Ingen klare sjanser til noen lag. Kom igjen Enga, synges på Bredden.

74 – Kjempesjanse til Zahid. Innlegg Simon Larsen går gjennom hele feltet. Synd Zahid skyter utenfor. Den skal i mål.

Vålerenga lever farlig bak. Her kan det fort bli 0-2.

77 – Lindkvist skyter over fra 16 meter – skrått. Skal treffe rimelig godt der for at den skal i mål.

79 – Sakhor. For en scoring. Vanvittig vakkert. Har du noen gang hørt det ble stille i fjøset? Fra 18-19 meter og bang – fullstendig umulig å ta for keeper.

Ti spennende minutter + pluss overtid. Men Viking leder 2-0 over Glimt, Tromsø holder uavgjort mot Sarpsborg, så Erlandsen sa seg selvsagt fornøyd med ett poeng. Kampen preges av det.

Nordlie og Stokstad smiler ikke lenger på pressetribunen. De ser tomt ut i lufta.

83 – Zahid header nesten i mål. Stor sjanse. I samme minutt vil Zahid ha straffe, vanskelig å se om dommer gjør riktig eller ikke når han vinker spillet videre. Uvisst om det var innenfor 16 også.

På slutten er heller ikke Vålerenga sykt hissige på å angripe. Vi har sikret plassen og trenger naturligvis ikke å risikere noe (selv om plassen ville vært sikret også med tap i kveld).

På vei ut hører vi Morten Berre si til en annen: «Det var vel en typisk 1-1-kamp». Og VPN krangler ikke på den. Nå kan 2017 komme.