Vålerenga – Sogndal 1-1

Drømmeuka vår skulle materialisere seg i nytt driv, større innsats og seier, men realitetene kom og daska oss i trynet. Tippeligaens 16. runde – Ullevål Stadion fredag 15. juli 2016, Kl. 19:00 Solgte billetter: 7074 Lagoppstillinger: VIF: Robert Marcus Sandberg – Jonatan Tollås Nation, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Herman Sørby Stengel, … Fortsett å lese «Vålerenga – Sogndal 1-1»

Drømmeuka vår skulle materialisere seg i nytt driv, større innsats og seier, men realitetene kom og daska oss i trynet.

Tippeligaens 16. runde – Ullevål Stadion fredag 15. juli 2016, Kl. 19:00

Solgte billetter: 7074

Lagoppstillinger:

VIF: Robert Marcus Sandberg – Jonatan Tollås Nation, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Herman Sørby Stengel, Christian Grindheim, Sander Berge – Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue

Sogndal: Mathias Dyngeland – Taijo Teniste, Bjørn Inge Utvik, Jukka Matias Raitala, Christophe Charles Steven Rene – Gilbert Koomson, Babacar Sarr, Lars Christian Kjernhus, Eirik Birkeland – Martin Ramsland, Ole Amund Sveen

Dommere: Ken Henry Johnsen, Tom Harald Grønevik, Morten Jensen, Sigurd Smehus Kringstad

22. minutt: Zahid

69. minutt: Sveen

Kampen:

Den sisten uka har vært litt som en drøm for oss som holder med Enga. Nå var hverdagen tilbake igjen, og gutta skulle vise oss at de virkelig vil kjempe for å overleve. Overraskende mange saftkokere hadde møtt opp i VG-svingen. Vi skjønner jo at de har lagt ferien til hovedstaden når muligheten til å se kamp og få kjøre rulletrapp på samme helg byr seg.

Første omgang:

Det starter rolig på Ullevål, men Enga styrer. Så i det 17. minutt sitter den. Lindkvist starter i bakrom på kanten, Berge får tid og rom til å slå en perfekt stikker mellom back og stopper, innlegget slås 45 grader fra Lindkvist, Moa bommer på ballen, men får på en eller annen måte dytta den til Zahid, som også bommer på første forsøk, men dunker den inn med venstra på andre forsøk!

De neste 10 minuttene er det egentlig bare et lag på banen. Enga bryter flere ganger på midten og får gode overgangsmuligheter. Zahid har i løpet av kort tid to gode muligheter fra ca. 16 meter, men siktet er litt dårlig innstilt og begge sniker seg utenfor Dyngelands venstre stolpe. Etter 29 minutter et det et under at Fredheim Holm ikke får gult, da han kløpper ned Sogndals Koomson, men Tollås Nation sørger for at vi likevel får et gult, når han kløpper ned samme mann 1 minutt seinere.

Resten av omgangen er en ren transportetappe til pause uten de store høydepunktene. Zahid har et godt gjennomspill til Moa, som dessverre stopper løpet et øyeblikk og derfor ikke når pasningen. Ballen er faktisk i mål også rett før pause, men Moa avblåses for angrep på keeper. Ellers kan vi melde om at Vestbredden nok kun består av den harde kjerne i dag, og rytmen og trøkket sitter bra!

Andre omgang:

Andre omgang begynner med at Wæhler knuser Sogndals 20 år gamle keeper i lufta og blir tvilsomt avblåst for angrep på keeper. Etter ca. 50 min må en Sogndalspiller av banen fordi han ikke får på seg skoa. Både «Borrelås på skoa» og «Mamma knyter lissa» gjaller fra Bredden!

En feilberegning fra Simon Larsen hvor ballen går over hodet på ham og i bakrom skaper Sogndals eneste store sjanse til nå i kampen, vi ser ballen inne, men skuddet sniker seg faktisk utenfor fra 12 meter. Der burde Sogndal ha putta! Et øyeblikk virker det som vi vil invitere Sogndal inn i kampen igjen, når Sandberg slår en horribel pasning til Berge, som bare kan takle den til en motspiller. Innlegget Sogndal får ender heldigvis i en heading utenfor.

Så etter 63 minutter avanserer Wæhler med ballen, trer opp på Moa, som flikker Lindkvist i bakrom, han bruker farta og avslutter akkurat til side for mål alene med keeper.

Så har saftkokerene griseflaks. Et møkkaforsøk på skudd rikosjerer i Wæhler og setter en Sogndalspiller på blank goal på 5 meter. Han triller ballen i hjørnet.

Etter 75 minutter kommer Sogndal på en overgang. Otoo får ballen på 5 meter og presterer å bomme fullstendig. Nå må vi skjerpe oss gutta!

Og det tenkte vel undertegnede resten av 2. omgang. Om noen var nær seier på slutten av kampen, så var det faktisk Sogndal.  Kampen ebber ut med uavgjort og gutta river seg i håret. Igjen.

Kort oppsummert:

Jeg veit ikke helt hva jeg skal si. Vi viser tegn til bedring i første omgang, men andre omgang er vi tilbake til gamle synder. Sogndal ser ut som de vinner alle andreballer og vi mangler rytme i angrepsspillet igjen. Jeg blei ikke noe mer sikker på at vi ikke spiller i OBOS av dette her. Det mangler liksom noe over hele linja, både på touchen, pasningene, innsatsen, taktisk og rytmisk, og summen av dette er at vi ligger på nedrykksplass akkurat nå. Det ser ikke ut som vi vil det nok, og det er nok det som skremmer meg mest. Neste kamp er borte mot Start! Den MÅ vinnes! Nå trenger jeg alkohol…