Vålerenga best i alt og vant enkelt 3-0

Vålerenga var nærmere 5, 6 og kanskje 7-0 enn Sarpsborg var scoring på Ullevaal i kveld. Vålerenga – Sarpsborg 3-0 (1-0). 6916 tilskuere. Mål: 1-0 Enar Jääger (21), 2-0 Deshorn Brown (52), 3-0 Elías Már Ómarsson (88). Dommer: Tore Hansen, Feda. Ingen kort. Vålerengas lag (4-2-3-1): Aslak Falch – Simon Andreas Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist … Fortsett å lese «Vålerenga best i alt og vant enkelt 3-0»

Vålerenga var nærmere 5, 6 og kanskje 7-0 enn Sarpsborg var scoring på Ullevaal i kveld.

Vålerenga – Sarpsborg 3-0 (1-0). 6916 tilskuere. Mål: 1-0 Enar Jääger (21), 2-0 Deshorn Brown (52), 3-0 Elías Már Ómarsson (88).

Dommer: Tore Hansen, Feda. Ingen kort.

Vålerengas lag (4-2-3-1): Aslak Falch – Simon Andreas Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist – Christian Grindheim, Sander Berge – Daniel Fredheim Holm, Vajebah Sakor (Anders Nedrebø fra 76.), Ghayas Zahid (Herman Stengel fra 82.) – Deshorn Brown (Elías Már Ómarsson fra 82.).

Sånn etter kampslutt kan vi trygt konstatere at dette var en oppskriftsmessig seier hvor vi hadde suverent flest sjanser og vant veldig fortjent. Etter sidebytte var vi mer dominerende og overlegne enn vi faktisk var i cupkampen mot 2. divisjonslaget Hønefoss. Imponerende. Så dette er egentlig oppsummeringen av kampen: Sol, godt humør, lekkert spill og mange scoringer, som selvsagt fører til lutter glede.

Men la oss dykke litt dypere inn i hva som skjedde.

I løpet av de første tjue minuttene noterte vi oss ikke for noen sjanser til noen av lagene, men samtidig hadde vi kontroll på kampen. 69-31 i prosentvis ballbesitteelse sier sitt. Riktignok hadde vi antydninger til alt for mange støttepasninger og for få bevegelser fra midtbanen og fremover, men det var slettes ikke håpløst.

En corner forløste det. Grindheim til Wæhler på corneren, som sender ballen videre til Jääger, og vi har scoring på corner. Når var forrige gang vi vant to hodedueller på rad i motstanderens 16-meter på dødball? Herlig!

Det skjer ikke all verden i resten av omgangen, og det virker nesten som begge lag var fornøyd med 1-0. Eneste er at dommeren lar Sarpsborg-spillere gang på gang felle Zahid når han er i fint driv fremover, og det er synd at dommerne lar det destruktive i spillet leve uten straff.

Men så eksploderer kampen i andre omgang. Sander Berge var dagens gigant blant flere gode Vålerenga-spillere. Det var han som kontrollert spilte fram Daniel Fredheim Holm fra egen 16-meter, et klokt valg og mange ville nok heller ha beinet ballen ut fremfor en kontrollert pasning. DFH spilte perfekt til Deshorn Brown i bakrommet, som hadde null problemer med å øke til 2-0 i det 51. minuttet.

I minuttene som fulgte kunne Vålerenga maltraktert østfoldingene.

53. minutt: Deshorn fyrer av skudd som går høyt over (ganske ufarlig).

55. minutt: Sarpsborg gir ballen til Zahid som alene med keeper ikke klarer å score.

57. minutt: Deshorn har stor sjanse, men får ikke avsluttet ordentlig.

59. minutt: Deshorn med nok en stor sjanse, men blir ikke mål. Han kunne ha sentret også.

61. minutt: Lekkert spill igjen, men blir ikke stor sjanse.

65. minutt: Kjempeskudd av Zahid, som ender i corner og bra redning.

70. minutt: Her kunne Deshorn scoret igjen, men ny, god redning.

Så er egentlig kampen over for Vålerenga – initiativet gis til Sarpsborg ved å slippe intensiteten ned. Klanen trøkker på med «kom igjen, Enga» – uten at det egentlig hjelper. Inntil vi trygt kan synge «vi har Omarsson, vi har Omarsson».

88. minutt: Stengel er byttet innpå, spiller fint ut på kanten til Lindkvist, som har perfekt fremspill til Omarsson. Han demper og viser at goalgetter-ferdigheter. 3-0 er et faktum.

Vålerenga triller ball i resten av kampen og har 84 prosent ballbesittelse de siste fem minuttene av kampen.

Bakke og Rekdal

Sarpsborg-trener Geir Bakke oppsummerte det hele ganske greit etter kampen: – Vålerenga var best i alt.

Kjetil Rekdal forklarte det slik til NTB:

– Vi har fått en bedre balanse i laget, noe som gjør at vi har bedre kontroll defensivt når motstanderen kontrer, og i dag stoppet Sander Berge alt, sa Rekdal, som også påpekte at 1-0-målet var veldig viktig.