En kontring, og vips har vi tapt 0-1

To trenere forteller om kampen mens Kjetil Wæhler passerer dem begge og sier han etterlyser vinnervilje i eget lag. – Jeg merket før oppvarmingen at dette var tynn suppe hele veien. Jeg håpet det var stille før stormen, men du så i 1. omgang at vi ikke var til stede i det hele tatt, sa … Fortsett å lese «En kontring, og vips har vi tapt 0-1»

To trenere forteller om kampen mens Kjetil Wæhler passerer dem begge og sier han etterlyser vinnervilje i eget lag.

– Jeg merket før oppvarmingen at dette var tynn suppe hele veien. Jeg håpet det var stille før stormen, men du så i 1. omgang at vi ikke var til stede i det hele tatt, sa Wæhler til NTB.

Han ble stående lenge i mixed sone og forklare det utrolig sure tapet.

– Jeg var småsjokket over at det var så dårlig. Det var fantastisk ramme med mye folk, hvor alt lå til rette for en fantastisk 17. mai. Det er vanskelig å finne svar på hvordan det kan bli slik i en spillegruppe, som er så oppegående spillemessig. Det var veldig frustrerende i 1 omgang, hvor vi manglet det meste, sa den tidligere landslagsspilleren til NTB.

– Flau?

– Ja, jeg kan bare beklage til fansen. Det skulle vært en festforestilling, sa han som ble kåret til Vålerengas beste spiller.

VPN sto og hørte på de som forklarte seg. Mens det var mange glade bortespillere der, var det stort sett Kjetil Rekdal (og Wæhler og Grindheim) som snakket på vegne av Vålerenga.

– Vi startet svakt. Vi burde hindret goalen, men deretter kom vi oss. Vi gjør det vanskelig for oss selv. Det var tafatt. Vi er hakket bedre enn dem, derfor var dette kjempeirriterende, sa Rekdal etter kampen.

Ingen ting hadde egentlig skjedd i kampen før Vålerenga i stort tempo gikk i angrep etter 16-17 minutter. Christian Grindheim var i fint driv, men ble taklet bakfra av Haugesund-spiller Haris Hajradinovic, som skulle hatt et klart gult kort. Dommer lar spillet gå på grunn av Vålerenga-fordel, og det ender i corner.

Her burde dommeren helt klart gitt bosnieren gult kort, men det skjer ikke. Muligens er forklaringen at Ken Henry Johnsen fikk ballen i trynet et halvt minutt før, men likevel.

I stedet blir en dårlig slått corner til en kontring for Haugesund. Denne bosnieren finner elegant en nigerianer på samme lag, og kampens eneste scoring er et faktum. Sander Berge er bittelitt for sen i duellen i feltet, men Berge kan ikke lastes scoringen.

Rasmus Lindkvist hadde et par halvsjanser for Vålerenga i første omgang, og med marginene med oss, blir det mål av sånt. Men 0-1 er forsåvidt greit nok. Rævva første omgang.

Ser nå på mine notater at Haugesund begynte allerede i det 28. minuttet med å drøye tiden. Deres 3-5-2-formasjon ble fort til en meget effektiv 5-3-2-formasjon.

I andre omgang handlet absolutt alt om Vålerenga. Det var ikke det at vi imponerte så veldig, men Haugesund var ikke interessert i å spille fotball – slik vi kjenner  det i siviliserte strøk. Gult kort for å drøye tiden på innkast. Ærlig talt, er det dette det handler om i Tippeligaen?

57. minutt. Lindkvist med innlegg til Sakor, som fra 10 meter klarer å skyte utenfor. Dette er en kjempesjanse!

58. minutt. Alexander Stølås får gult kort etter at han flere ganger har brukt over halvminuttet på å kaste ballen inn. Hans bidrag til norsk fotball er å kaste ball og drøye tiden.

62. minutt. Zahid finter hele Haugesund-forsvaret, deres nigerianer i forsvar og kaptein, blir sendt i pølseboden. Men hva hjelper det når Zahid ikke klarer å skyte i mål eller sette opp en medspiller skikkelig. Nok en gigantisk mulighet.

65. minutt. Omarsson – som kom inn etter pausen – har et flott raid, men også dette endre bare i nesten.

68. minutt. Omarsson med nok et fantastisk raid, minst 3-4 spillere blir svimle, og det er så nære så nære. Men Vålerenga skal spille seg helt inn til fem meteren, og da går det ikke.

Innimellom her får båd Zahid og Wæhler gult kort. Idiotisk av Zahid, men kanskje han er frustrert, sliten og urutinert. Wæhlers gule kort er direkte komisk med tanke på at dommeren velger å gi gult kort på denne og ikke på forseelsen i første omgang. rett og slett feil. Surt når du vet at begge må stå over neste kamp mot Godset borte.

Resten av kampen har Vålerenga ballen, men Haugesund løper og kjemper som gale (hvorfor faen i helvete gjør ikke vi det?), og sørger for at det egentlig ikke blir noe særlig trøkk og veldig farlig.

Tilbake til Wæhler og hans Pauli ord (det betyr rene ord for penga) i NTB-intervjuet:

– Jeg håper vi kan snu det, sa Wæhler i mixed sone og ti poeng etter 11 kamper – 3-1-7.

– Håper, er du ikke sikker på at dere klarer det?

– Vi har ikke vært bra i årets sesong. Vi har tapt forferdelig mange kamper. Vinnerviljen har ikke vært til stede i de kampene vi har tapt. Evnen til å snu 0-1 er vi ikke gode til, sa 40-årige Wæhler.

VPN har egentlig vært ganske så positive lenge, og vi har fortsatt ikke gitt opp. Men et lag som mangler vinnervilje, og som stadig forsøker å spille fotball på en veldig ambisiøs måte, og som har en haug av spillere som åpenbart ikke har nivået inne… I tillegg er det mange skader blant spillerne i laget, flere må stå over på grunn av gule kort og de som nå forventes å måtte ta ansvar er unge og relativt uerfarne på dette nivået.

Det ser faktisk ganske kjipt ut.

Vålerenga-Haugesund 0-1, Tippeligaen 2016

Slik ser det ut når du taper på 16. mai. (Foto: Anders Grydeland/Grydis.no)
Slik ser det ut når du taper på 16. mai.
(Foto: Anders Grydeland/Grydis.no)

Vålerenga – Haugesund 0-1 (0-1).

Ullevaal stadion: 9164 tilskuere. Mål: 0-1 Shuaibu Lalle Ibrahim (18). Dommer: Ken Henry Johnsen. Gule kort: Ghayas Zahid, Kjetil Wæhler, og Enar Jääger, VIF.  Alexander Stølås, Vegard Skjerve, Haugesund.

Vålerengas lag: Falch – Nedrebø, Jääger, Wæhler, Arvidsson – Zahid, Grindheim, Berge, Sakor, Lindkvist – Brown.