NM 1. runde: Løten – Vålerenga

Så var det endelig tid for en 1. rundekamp i cupen igjen. I år ble vi satt opp mot Løten, en plass som ligger mellom Hamar og Elverum. NM 1. runde 13.04.2016 kl 18 Løten Idrettspark Løten: Bredesen, Enger, Libekk, Martinsen, Storbæk, Wirstad, Mellum, Nyenetue, Mjørud, Korbøl Vålerenga: Falch, Juklerud, Larsen, Jääger, Nedrebø, Zahid, Stengel, … Fortsett å lese «NM 1. runde: Løten – Vålerenga»

Så var det endelig tid for en 1. rundekamp i cupen igjen. I år ble vi satt opp mot Løten, en plass som ligger mellom Hamar og Elverum.

NM 1. runde 13.04.2016 kl 18
Løten Idrettspark

Løten: Bredesen, Enger, Libekk, Martinsen, Storbæk, Wirstad, Mellum, Nyenetue, Mjørud, Korbøl

Vålerenga: Falch, Juklerud, Larsen, Jääger, Nedrebø, Zahid, Stengel, Berge, Castro, Sakor, Omarsson

Antall bølger som ble flyfotografert: 1

Kampen var ikke ett minutt gammel før vi ga fra en corner. Den ble pumpet inn og vi klarerte. I mellomrommet lå Øyvind «Betakaroten» Mellum. Han banker ballen i nettaket med strak vrist. Strakere vrist har vi ikke sett siden vi så Svanesjøen på oprean med svigers. Vi kunne fått en dårligere start, men det skal godt gjøres.

Etter dette overtar vi, naturlig nok. Vi har tid og rom til å spille langs bakken på korte pass. Vi opprettholder trykk i deres sone og veksler mellom angrep fra begge kantene og å tråkle oss igjennom på midten.

1-1 settes av Omarsson etter et jævla fint angrep, der vi kombinerer på venstresida Juklerud til Sakor, Sakor stikker igjennom Zhaid og han flipper’n til Omarsson som setter den kontrollert i kassa.

Vi fortsetter totalpresset og etter ca 20 minutter øker vi til 1-2. Igjen så er det Omarsson som setter en veslevoksen laks i garnet bak Løtens målvakt. Innlegget kom etter et innlegg fra høyresiden vår. Det som er litt pinlig er at jeg ikke så hvem av Nedrebø og Sakor som la det legget inn i boksen. De ligner ikke spes på hverandre og bør være mulig å skille. I tillegg kom innlegget fra Castro sin posisjon, så kanskje var det ingen av dem som hadde målgivende.

Kampen fortsetter i samme tralten. Vi speller ball. De trekker hele laget ned og prøver etter beste evne å rive til seg ballen nå og da. Mellum er farlig frempå på et frispark, men som på målet så får han godt hjelp av en meget villig medvind.

Nærme mål er vi også. Nærmest er vi nok da vi kombinerte nydelig på høyresiden og legget blir slått flatt inn. Stengel hæler kula inn i lengste, men inni mål treffer den målets hjul og spretter ut igjen. På samme måte som at dommer Ali Bin Nasser var den eneste som ikke så at Maradona scoret med guds hånd i kvart’n i 86, så så ikke dagens dommer at denne var klart inne

Etter 45 min ebber omgangen ut og begge lagene tar den lange veien fra banen og mot parkeringsplassen der garderobene er.

2.omgang starter kanskje slik den første ble avsluttet. Det vites ikke da vi satt å koste oss i andre etasje på pressesenteret. Egentlig så kom vi noen minutter for seint fordi det finnes ikke kampur på dette stedet. I det vi kommer inn på stadion scorer Castro for Vålerenga og kampen er avgjort på 1-3. Vi foretar noen bytter og slipper innpå noen yngre folk. Blandt annet Sandrakuma, Udahl gjorde positivt inntrykk. Udahl putta sågar en goal etter en av de mange cornerene vi fikk. På halv volley og strak vrist klarte han å lure den under Anasari i Løten målet. Da roet kampen seg og fokuset ble flyttet fra fotball til klapping. Dette kom ikke helt naturlig for sindige Løtinger men de ble instruert av en aktiv og engasjert speaker. Kampen ebbet ut på 1-4. Vi er videre i cupen og Vålerenga må gjennom en heidundrende bankettmiddag med Løtenspillerne i det nærliggende mediakomplekset (les klubbhuset) like ved.

Stor takk til Løten FK for et flott arrangement. Vi sees i tippeligaen om fire år.

En kommentar til «NM 1. runde: Løten – Vålerenga»