Kampreferat Vålerenga – Tromsø 4-0

I to uker har vi supportere virkelig vist at vi har ryggen til gutta. I dag viste gutta sin takknemlighet! Tippeligaens 5. runde – Ullevål Stadion søndag 17. april 2016, Kl. 18:00 Solgte billetter: 7047 Lagoppstillinger:                                   VIF: Aslak Falch, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist, Christian Grindheim(Sakor 71. minutt), Herman Stengel, Ghayas Zahid, … Fortsett å lese «Kampreferat Vålerenga – Tromsø 4-0»

I to uker har vi supportere virkelig vist at vi har ryggen til gutta. I dag viste gutta sin takknemlighet!

Tippeligaens 5. runde – Ullevål Stadion søndag 17. april 2016, Kl. 18:00

Solgte billetter: 7047

Lagoppstillinger:

VIF: Aslak Falch, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist, Christian Grindheim(Sakor 71. minutt), Herman Stengel, Ghayas Zahid, Niklas Castro(Nedrebø 80. minutt), Daniel Fredheim Holm(Omarsson 82. minutt), Deshorn Brown

Tromsø: Gudmund Raksdal Kongshavn, Kent- Are Antonsen, Magnar Ødegaard, Hans Erik Nordbye, Simen Wangberg, Christian Landu Landu, Morten Gamst Pedersen, Jonas Johansen, Magnus Andersen, Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen

Dommere: Tom Harald Hagen, Dag Roger Nebben, Jim Andre Dyb, Ola Hobber Nilsen

1-0 41. minutt: Brown

2-0 61. minutt: Fredheim Holm

3-0 65. minutt: Zahid

4-0 70. minutt: Lindkvist

Kampen:

Et Tromsø som ikke hadde tapt ennå i sesongen mot et Vålerenga som hadde tapt alle kampa til nå, men som var i bedring, var utgangspunktet for en solfylt søndagskveld på Ullevål. Og du veit jo hva som skjer «når sola skinner over Enga»…!

Første omgang:

Etter tre minutter med pasninger omtrent fra keeper til keeper, setter Gamst knotta i Castro. Soleklart gult. Et frispark etter 6 minutter er godt slått av Lindkvist, men headinga går dessverre rett på vår eks-keeper Kongshavn. Tendensen etter 10 spilte minutter er at Enga styrer, men manglende bevegelse på siste tredjedel av banen gir ikke mange muligheter. Litt for ofte utløser pasningen bevegelsen, og ikke motsatt. Og sånn fortsatte det i 15 minutter til. Tromsø skaper absolutt ingenting. Så plutselig kommer vi løs på høyre, innlegget treffer en umarkert Brown som dessverre har timet løpet feil, og brassesparker ballen over. Rett etter kommer Lindkvist løs på venstre etter fint spill, innlegget på bakerste blir møtt av en volley fra Castro som treffer en TIL-spiller og triller inn til keeper. Simon Larsen byr på litt spenning for en relativt høylytt gjeng TIL-supportere ved å miste ballen på hjørnet av 5-meteren. Skuddet går rett utenfor stolpen. Brown vinner ballen i god posisjon etter 39 minutter. Han setter fart mot mål, men skuddet er ikke av samme kvalitet som mot Stabæk, fra samme posisjon.

Så er det goal dere!!! Vi leder over Tromsø! Vår nye egenproduserte ving Niklas Castro slår et strålende innlegg på bakerste stolpe, og Brown kan styre den lett i mål. Deilig!

Konklusjon til pause: Vi leder fortjent og har styrt uten å skape veldig mange sjanser. Fredheim Holm og Zahid søker mye bakover i banen og får alltid ballen feilvendt. Vi trenger flere løp som trenger i gjennom forsvarsleddet til Tromsø. Dessuten bruker vi for mange touch på hver spiller. Når det gjelder Tromsø, så er det lenge sida jeg har sett et lag som er mer interessert i å ligge bakpå og så tydelig kun skal hente et uavgjortresultat. Nå kjører vi på og satser på en kopi av annen omgang mot Stabæk, hvor vi rulla over dem!

Annen omgang:

Tromsø tråkler seg fram på høyresida etter bare 3 minutter av annen omgang, får avslutta fra 7 meters hold, men gutta våre ofrer seg og blokkerer skuddet. Tromsø står høyere nå, noe som kan gi oss flere overganger. Etter 58 minutter får vi en god overgangsmulighet regissert av Grindheim. Zahid avslutter fra 16 meter og ballen sniker seg utenfor stolpen.

Enda en overgang minuttet seinere setter Zahid en mot en i 16-meteren. Han finter seg vekk og blir felt. Straffe! Fredheim Holm setter den sikkert i keepers venstre hjørne! «Han har hele verden i sin hånd…» runger fra Bredden! Det er så fortjent! Det er så godt!

I det 64. minutt blir Castro felt nesten ved dødlinja rett utenfor 16-meteren. Grindheim stiller seg ved ballen mens alle gutta stiller seg innafor 5-meteren. Zahid gjør et bueløp fra bakerste stolpe og frem på første, hvor han møter ballen fra Grindheim helt umarkert og banker den i kassa. Nå svinger det på Ullevål!

Og det er ikke slutt der! Brown fosser nedover på høyresida, slår ballen på tvers av 16-meteren til Zahid. Han venter bare på overlappen fra Lindkvist, som trygt setter ballen under Kongshavn! Nå er vi helt sjef!

Tromsø prøver seg på en corner etter 74. minutter, men Lindkvist redder på strek. Et skudd etter 78 minutter blir reddet greit av Falch, som ellers ikke har blitt stilt på de store prøvene i dag. Resten av kampen handla om en del overganger som bare ble halvveis utnytta. Trygt og godt rodd i land av gutta.

Konklusjon: Det blei fest! Kjempekamp av gutta! Tromsø er ikke i nærheten av å true oss gjennom 90. minutter. Og kjempekamp av Bredden! Trøkket var der hele kampen! Nå har vi snudd det. Nå skal vi til Molde å hente poeng. Nå starter klatringa på tabellen! «Kom igjen Enga!» #viharryggenderes