Kampreferat Stabæk-Vålerenga

Vi leverer både på banen og på tribunenen i Bærum, men fintfolket flakser seg til seier. Tippeligaens 4. runde – Nadderud Stadion lørdag 04. april 2016, Kl. 18:00 Solgte billetter: 4.600 ett eller annet Lagoppstillinger: Stabæk: Mande Sayouba, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Daniel Granli (50. min Race), Birger Meling, Alexander Davey, Kamal Issah, Ohi Omoijuanfo, … Fortsett å lese «Kampreferat Stabæk-Vålerenga»

Vi leverer både på banen og på tribunenen i Bærum, men fintfolket flakser seg til seier.

Tippeligaens 4. runde – Nadderud Stadion lørdag 04. april 2016, Kl. 18:00

Solgte billetter: 4.600 ett eller annet

Lagoppstillinger:

Stabæk: Mande Sayouba, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Daniel Granli (50. min Race), Birger Meling, Alexander Davey, Kamal Issah, Ohi Omoijuanfo, Ernest Asante, Agon Mehmeti, Luc Kassi

VIF: Aslak Falch, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist, Christian Grindheim, Sander Berge, Ghayas Zahid, Niklas Castro (70. min Sakor), Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown

Dommere: Svein-Erik Edvartsen, Kim Thomas Haglund, Magnus Lundberg, Trygve Kjensli

1-0 01. minutt: Luc Kassi

1-1 68. minutt: Brown

2-1 90. minutt: En eller annen løkrull

Kort: Stabæk: Mehmeti Vålerenga: Zahid

Kampen:

Et Vålerenga uten Moa og våre svenske backer, men med Niklas Castro fra start, skulle jakte sine første scoringer for sesongen mot et Stabæk-lag som hadde tapt sine 11 siste kamper denne lørdagen. Takket være TIFO-gruppa kunne gutta på banen trygt se at «Vi har ryggen deres!».

Etter 55 sekunder ligger ballen i målet. Uheldigvis er det i målet bak Falch. Det var ikke den starten gutta våre trengte etter et helvetes kjør fra mediene den siste uka. Våre gutter spiller seg fint fram til venstre hjørne på 16-meteren noen minutter seinere. Zahid vender opp og skyter den rett utenfor stolpen. Etter 9 minutter gjør Brown en kjempeprestasjon med å tråkle seg aleine gjennom Stabæk-forsvaret. Dessverre går avslutninga alene med keeper over. 17 minutter har gått når Vålerenga ruller opp et nydelig angrep. Fredheim Holm spiller Castro fint igjennom på høyre. Et hardt innlegg langs bakken når bakerste stolpe hvor Brown ofrer alt, men ballen vil bare ikke inn bak Sayouba. Gode tendenser og en bra start fra unge Castro! Falch med god redning etter 32 minutter på et skudd fra Asante.

Første omgang har sett ut som vi har en tydelig gameplan på at Castro skal holde bredden på høyre, mens Zahid trekker inn i midten og skaper overtall med Fredheim Holm i midten, så Lindkvist kan komme rundt på venstre. Vi har slitt på venstresida, ettersom Zahid får lang vei tilbake til posisjonen sin når vi mister ballen. En vanskelig start gjør at gutta må ta litt større sjanser og det har åpna seg overganger for hjemmelaget uten at det kommer utrolig store sjanser ut av det. Ingen fortjent ledelse til fintfolket, men vi MÅ klare å sette ballen i mål!

Andre omgang starter og vi har ikke gjort noen bytter i pausen. Derimot virker det som om Rekdal har hatt en heldig pausepeptalk, for før det har gått 1 minutt har vi hatt to gigantsjanser. Først trekker Zahid inn i banen og gjør plass til Lindkvist. Han fosser frem og får et såkalt korridorpass. Hen legger rolig inn til Grindheim som upressa for 5 banker ballen over mål og i bane rundt jorden. Rett etter, og med ny ball, så tråkler vi oss igjennom i midten og Brown avslutter fra 5 m. Over.

Brown er ikke ferdig og kommer seg fri noen minutter senere i feltet. Han skal runde Sayouba Stabækmålet og faller som en sekk med poteter. Fra pressa og så det ut som en straffe, men Edvartsen vinker det hele videre. Vi gir oss ikke med det og i perioden som følger så har DFH en bra heading på innlegg fra Grine-Pelle og Zahid pælmer en ny ball i bane rundt jorden etter at han møtte nok et presist Lindkvistinnlegg med tidenes drøyeste ryggsekk, Grindheim har et godt frisparkforsøk fra 25 m.

i det 66. minutt er Svein-Erik Edvartsen direkte feig. En Stabækbonde tar ned Lindkvist i feltet og Edvartsen drar den uttafor til et frispark. Grindheim har et nytt greit forsøk. Det stryker tverrliggeren, men det er ikke hardt nok eller nok langt ut i vinkelen til at det ville blitt farlig.

68. Min: 1-1 Deshorn Brown måker inn verdens deiligste goal. Han får ballen utenfor 16. meteren, spiller vegg med sin høyre lanke og knaller inn en kjempeloff nede ved høyre stolperot. Stabæksupporterne er i harnisk og mener det er hands, men det skal jop være tilsiktet. I tilfellet Deshorn Bown er det ikke tilsiktet. Det er bare finmotorikken i bena som ikke er kalibrert.

Med et mål innabords så tar Reka ut Castro. Han var veldig bra i 1. omgang, men hadde blitt mer usynlig i 2. omgang. Inn kommer Vajebah Sakor. Sakor ligger mer sentralt i banen, mens DFH trakk ut mot høyre.

Vålerenga fortsetter å dominere etter mål og bytte. Det eneste Stabæk klarer er å pælme noen baller i retning Asante og håpe at han fikser resten. Derfor er det typisk at Stabæk klarer å skrape sammen en kontring i det klokka passerer 90 minutter og på den scorer de selvsagt.

Kampen ebber ut med 2-1 til Stabæk og for mennesker som evner å se bak et resultat vil de se at Vålerenga var et langt bedre lag enn Stabæk i denne kampen. Med normal uttelling på sjanser så vinner vi 9 av 10 slike kamper. Dette var et langt steg i riktig retning. Dette er i ferd med å løsne.

Vi har ryggen deres gutta! Alle til Ullevål neste helg mot Tromsø!