Feig hvalfangst

Et avventende lavt Vålerenga tok vare på sjansene og lå over 2-0 til pause. Rekdal valgte den feige linja med å legge seg bakpå for å trygge ledelsen i andre omgang. Det kunne gått helt galt. Sandefjord – Vålerenga 0-3 (0-2) Tippeligaen runde 10 – Komplett Stadion for bortelag 25.mai 2015 – 4.338 solgte billetter … Fortsett å lese «Feig hvalfangst»

Et avventende lavt Vålerenga tok vare på sjansene og lå over 2-0 til pause. Rekdal valgte den feige linja med å legge seg bakpå for å trygge ledelsen i andre omgang. Det kunne gått helt galt.

Sandefjord – Vålerenga 0-3 (0-2)
Tippeligaen runde 10 – Komplett Stadion for bortelag 25.mai 2015 – 4.338 solgte billetter

• 0-1 Daniel Braaten (15′) – Heldig med uheldig Sandefjord-nedtak av laaaangt innlegg fra Alex i midtsirkelen. Elegant vipp over utrusende keeper. Stusser spretten med panna vakkert i mål.
  • 0-2 Kjetil Wæhler (33′) – Stiger  med perfekt timing mot innlegget fra Gunnarsson på høyre kant. Styrer med panna forbi keeper og tett inn ved lengste stolpe
  • 0-3 DFH (88′) – Straffe etter at Lindkvist blir lagt ned rett innafor 16,5-metern. Korrekt dømt og korrekt satt, lavt og passe hardt i venstre hjørne mens keeper kaster seg heroisk mot høyre

Kort:

• Kjetil Wæhler (57′) – nå har han, Grinepelle, DFH og Simon Larsen 2 gule hver og må skjerpe seg mot Viking neste runde så de er spilleklare mot RBK om to uker.
  • 2 blåhvaler fikk gult, den ene i begynnelsen og den andre mot slutten av kampen.
  • Kapteinen på hvalkokeriet så rødt på overtid etter å ha felt Braaten som kom aleine mot keeper.

Domsutvalg:
Hoveddommer Tore Hansen assistert av Jon-Michael Knudsen og Øystein Simon Ytterland, med Christian Moen som fjerdedommer.

Sandefjord: 11 spillere fra start hvorav 3 ble bytta ut i andre omgang
Vålerenga: Michael Langer – Alexander Mathisen (Niklas Gunnarsson fra 28′), Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Herman Stengel (Sivert Heltne Nilsen 73′), Ghayas Zahid (Simon Larsen 80′), Daniel Fredheim Holm, Daniel Braaten, Rasmus Lindkvist

Kampen
Alt som ender bra er ikke nødvendigvis helt i orden. Hvor var de freske tilløpene vi er vant til å se på Ullevål? Hvor var spillegleden vi så mot Stabæk? La vi den igjen i garderoben i frykt for at det skulle gå like urettferdig galt som det gikk nettopp mot Stabæk for noen runder siden? Eller var det blåhvalene til grå-Lars som var så dyktige at vi aldri fikk etablert oss høyere? At vi aldri fikk til en eneste serie med pasningkunst over flere trekk.

Å forsvare seg til seier er greit nok for underdogs. Kamper som denne bør medaljefavoritter styre selv. Har vi blitt helt Bodø/Glimt, eller?

Dette kunne gått gæernt. Redning på streken i første omgang og tre ganger treverk i andre var det som holdt nedrykkskandidatene unna poeng. Legger vi til panisk forsvarsspill når stimer av småhval lukta not og dødlinje, snakker vi om at seieren faktisk hang i et tynt snøre enda så solid den ser ut på papiret.

Men det er ikke det verste. Det verste er at feige Vålerenga er drit kjedelig å se på. det være sånn på bortebane? Vi tapte noen poeng på taktikken i Sarpsborg. Denne gangen holdt det. Men kjære Reka, det er ikke alle som er fornøyd bare vi får tre poeng. Noen av oss vil ha det litt gøy også.

Stilkarakterer teller ikke i fotball. Dessverre.

Når dette er sagt: Gratulerer med tre poeng, og takk for vakre mål. Og i skuffelsen over at finspillet uteble har vi glemt flotte sjanser som dragningen og skuddet fra DFH i første. Takk for det, Daniel. Takk til Ruben på streken. Takk til Ghayas for skuddet som en forsvarskjempe ikke takker deg for. Takk til Herman for nydelig forsøk. Takk til alle for det vi har glemt i skuffelsen over at Vålerenga ikke sprudlet og rundspilte vertskapet trill rundt fra start til ..eh.. mål

Bilde av Daniel Braatens 1-0 er hentet fra overføringen på TV2 Sumo