Start – Vålerenga 2-3 (1-1): Vi står sammen, og kjemper – og vinner til slutt

Det var en deilig, deilig sliteseier. 3-2 mot Start var fullt fortjent, men slik kampen utviklet seg absolutt ikke opplagt.  Start – Vålerenga 2-3 (1-1). 7349 tilskuere. Mål: 0-1 Ghayas Zahid (4), 1-1 Espen Børufsen (43), 2-1 Matthias Vilhjalmsson (53), 2-2 Deshorn Brown (54), 2-3 Herman Stengel (84). Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Ingen kort. Lagene: Start (4-4-1-1): Håkon … Fortsett å lese «Start – Vålerenga 2-3 (1-1): Vi står sammen, og kjemper – og vinner til slutt»

Det var en deilig, deilig sliteseier. 3-2 mot Start var fullt fortjent, men slik kampen utviklet seg absolutt ikke opplagt.

Start – Vålerenga 2-3 (1-1). 7349 tilskuere. Mål: 0-1 Ghayas Zahid (4), 1-1 Espen Børufsen (43), 2-1 Matthias Vilhjalmsson (53), 2-2 Deshorn Brown (54), 2-3 Herman Stengel (84). Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Ingen kort.

Lagene:

Start (4-4-1-1): Håkon Opdal – Ole Martin Rindarøy, Alex Dejohn, Michael Christensen, Rolf Daniel Vikstøl – Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Ajer, Solomon James Owello (Lars-Jørgen Salvesen fra 86.), Espen Børufsen (Jon Hodnemyr fra 90.) – Emil Dahle (Robert Johann Sandnes fra 81.) – Matthias Vilhjalmsson.

Vålerenga (4-2-3-1): Michael Langer – Niklas Gunnarsson (Markus Nakkim fra 46.), Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen – Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist (Herman Stengel fra 57.) – Deshorn Brown (Daniel Braaten fra 71.).

Vålerenga er kjent for å levere gode første omganger. Hvis du ser bort fra de første minuttene mot Start, da hjemmelaget klarte å presse høyt med en viss suksess, en suksess som måles i at motstanderen ikke klarer å skape noe, så hadde Vålerenga full kontroll.

I det fjerde minuttet viste Vålerenga plutselig fram nok en fantastisk kontring. Vi har sett det før – det går lynhurtig på venstre side. Lindkvist til Brown som like elegant finner Zahid. Og Zahid viser at han holder landslagsklasse for tiden (nå er jo ikke det mye å skryte av i Norge, men likevel) når han kroppsfinter bort forsvarsspilleren og setter ballen kontrollert i mål.

Start fortsetter å presse høyt – etter at Kristoffer Ajer har gitt Deshorne Brown en albue som dommeren ikke så. Det var forresten underlig at den unge Kristoffer «Jeg-Hater-Vålerenga» Ajer ikke fikk gult kort etter flere tvilsomme taklinger. han skapte uansett ingen ting.

Uansett – Start presser høyt, men vi har gang på gang teknikk til å spille oss gjennom. Start og Mjelde så oppriktig fortvila ut på sin egen hjemmebane. Den første halvtimen har vi 65 prosent ballbesittelse, og omtrent samtidig hadde Start sin første halvsjanse på en kontring. Flere Vålerenga-spillere kunne økt ledelsen både en og to ganger i første omgang, men i stedet velger vi å gi bort en scoring til Start.

Lars Tjernås er krystallklar på twitter og sier at det var Michael Langer sin feil, selv om han ikke fritar Niklas Gunnarsson 100 prosent. Det som skjer er at Gunnarsson enkelt kunne feid ballen unna i eget forsvar, men i stedet oppfatter han at Langer kommer ut og skal ta ballen – noe Langer ikke gjør før Børufsen snapper den og utligner til 1-1.

Ingen av dem er skyldfrie – begge kunne ha hindret goalen. Solid Vålerenga-tabbe, og det blir 1-1 på et tidspunkt av kampen hvor vi etter spill og sjanser burde ledet 3-0.

Markus Nakkim kommer inn for Gunnarsson i pausen. Aner ikke hvorfor. Larsen ut på backen og Nakkim sentralt. Nakkim gjør en helt fin omgang og spiller på det sikre uten å markere seg spesielt.

Så blir det 2-1 i det 53. minuttet. Pinlig. Børufsen slenger avgårde en pasning fra egen banehalvdel mot Vilhjalmsson, og selv om Wæhler dekker opp (litt for passivt) og flere Vålerenga-spillere er rundt han, klarer han å score. ja, den skifter retning i handa til Wæhler, men summa summarum: Det er for passivt forsvarsspill.

Heldigvis klarer Zahid-Brown å utligne i minuttet etter. Grindheim til Zahid som flikker perfekt til Brown (den touchen til Zahid er rein porno), som alene med Opdal setter den mellom beina. jada, scoring nummer tre på spissen vår.

Deretter lever kampen. I denne perioden har begge lag muligheten, og inimellom virker Start hakket vassere, men det er nok like mye fordi jeg er nervøs.

Drillo mente Vålerenga i denne perioden hadde for mange pasninger, for lite bevegelse og for lite gjennombrudd. Forsåvidt riktig, men Drillo vil jo også bare ha full rulle framover.

Drillo påpekte også – ganske riktig – at Vålerenga åpenbart har større kapasitet enn Start. Men jeg kjenner mange med enorm kapasitet som må ty til håndjager etter bytur.

Omtrent i det 80. minuttet av kampen – åtte minutter etter at Daniel Braaten kom på banen – twitrer en eller annen fyr: Hvorfor spiller Braaten?

Ha ha. Det er så jævla lett å leke «I» fra sofaen, men å være «I» og styre fra benken, er heldigvis noe annet. For innbytteren gjør før ballen til slutt ender hos Stengel, er det få som gjør etter Braaten i Norge.

Han demper, vender, bryter bort en spiller og slår tunnel og kjemper seg foran Opdal, som må gi retur, og der er heldigvis Stengel og blir matchvinner. Stengel kom innpå i det 56. minuttet.

Mjelde gjør noen bytter, men Start er lenger unna en sluttspurt enn de noen gang har vært. Vålerenga rir enkelt av dette, og den beste seriestarten siden 1999 med ti poeng på fire kamper, er et faktum.

Vi står sammen, og kjemper – og vinner til slutt.

Enga på topp.

Eller som Sivert twiter det #Engapåtopp 😉

PS. Vi klipper fra NTB og legger for moro skyld til at Daniel Braaten er helt klar på at han er først på ballen:

– Jeg snakket med Håkon (Opdal) etter kampen, og han sier han er redd Braaten skal brekke beinet hans der. Det skulle aldri vært mål. I mitt hode er det frispark. Det er surt å misse poeng sånn så seint i kampen, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

– Det er naturlig at de møtes der, når Daniel jager ballen. Hadde det blitt frispark hadde vi nok ikke sagt noe. Vi har nok litt stang inn der. Jeg håper dommerne fortsetter linjen de har lagt seg på, og at det ikke blir dømt på om noe lignende skjer mot oss, sa Kjetil Rekdal til TV-kanalen.

Og for at det ikke skal være noen tvil: «I» mente det var riktig å godkjenne målet. Selvsagt.

Til slutt, kos deg med denne.

2 kommentarer til «Start – Vålerenga 2-3 (1-1): Vi står sammen, og kjemper – og vinner til slutt»