Fantastiske Fellah felte Fredrikstad

Mandagslaget Vålerenga vinner tilbake publikum og hjertene om de fortsetter som i første omgang mot Fredrikstad. Blåmandag har plutselig fått en helt ny betydning! Fredrikstad – Vålerenga 1-2 (0-2) Tippeligaens 24. runde – Fredrikstad Stadion 1.10.2012 – 7.268 tilskuere Oppkjøringen til jubileumssesongen er lovende. Mandagslaget Vålerenga tok sin første tippeligaseier over Hønefoss forrige mandag og … Fortsett å lese «Fantastiske Fellah felte Fredrikstad»

Mandagslaget Vålerenga vinner tilbake publikum og hjertene om de fortsetter som i første omgang mot Fredrikstad. Blåmandag har plutselig fått en helt ny betydning!

Fredrikstad – Vålerenga 1-2 (0-2)
Tippeligaens 24. runde – Fredrikstad Stadion 1.10.2012 – 7.268 tilskuere

Oppkjøringen til jubileumssesongen er lovende. Mandagslaget Vålerenga tok sin første tippeligaseier over Hønefoss forrige mandag og nå ble det endelig seier på nye Fredrikstad Stadion for første gang i historien. Mandagskampene er blå. Flere spillere viser seg etterhvert fram og den dagen de fortsetter å gjøre det også etter pause, blir vi uslåelige. På tribunen vant Klanen en soleklar seier. Kjempetrøkk, topp sangrepertoar og flott TIFO! Endelig orntli gøy å være på kamp igjen!

1. omgang
Etter ti oppvarmingsminutter overtok Vålerenga alt. Kjappe bein, fine løp og godt duellspill. Fellah blomstret igjen. Ved siden av seg hadde han en strålende Diamanka som dessverre falt helt sammen i andre, men diamanten vår fikk vist nok til at vi tror han blir årets hit i jubileumssesongen. Gonzales har retta opp det litt lurvete førsteinntrykket fra de første kampene, i går var han stor i forsvar og han fikk også vist fram skuddbeinet sitt noen ganger.

Det var godt å se hvordan Vålerenga holdt bredden i spillet. Chuma var god på venstre, Berre på høyre, men utover i kampen, og særlig i andre, klumpa det seg i midten. Inne i den klumpen fiksa ikke Børven sakene slik vi hadde håpet, men det kommer nok.

Fellahs crossball fra venstre krittstrek midt på vertenes banehalvdel til panna til Berre på høyre femmeter var fantastisk uansett om keeper’n til FFK ikke var det. Etter denne skåringa hadde Vålerenga flust av sjanser til å drepe kampen. To redninger på strek og gode forsøk fra distanse. Men mål ble det ikke og det største presset så ut til å ebbe ut sammen med omgangen da Fellah kom seg fri og storma innover og ble felt 12 millimeter innafor streken. Korrekt idømt straffe som Børven plasserte vakkert i mål. Deretter to brukbare langskudd fra Quaka og Fellah, og så var det pause.

En til dels lekker omgang som fikk oss til å minnes 2010-sesongen for første gang i år.

2. omgang
Vi slapp å bruke klisjeen det er fra sine egne man skal ha det, for der vi først trodde Jørgen Horn hadde forlenget hodestøtet fra Pusic i mål, var det en som het Stene som sto bak headinga etter corner, en heading som Jørgen Horn ikke rakk fram til, eller ikke ville rekke fram til siden det var oss. Men klisjeen om at 2-0 til pause er en farlig ledelse står vi fast ved. Alt er liksom så altfor jævlig enkelt; kampen er vunnet før andre omgang blåses i gang. I tillegg drakk det lettbeinte laget vårt tungtvann i pausen.

Midtbanen hang ikke med i svingene og ble ned- og fraløpt av plankekjørere. Rollene ble snudd på huet, etter flere digre sjanser ble det mål til Fredrikstad etter 13 minutter. Og deretter hagla det med muligheter til det gjensto 15 minutter, med stangskudd og redning på strek som de største. Rødbuksene sto høyt, og vi regnet med at her ville det bli kontringer nok til at Vålerenga skulle avgjøre. Men, nei. De to som kom ble skusla bort. Først var det Børven som tulla bort et skudd i stedet for å slippe ballen pent ut til Berre som var helt aleine til venstre for keeper. Mot slutten var det Anene sin tur. Temmelig aleine missa han på en reprise av skåringa mot Hønefoss forrige mandag.

I kritikken av at Vålerenga ble for tamme i andre, må vi ikke glemme at gutta sto i mot og nekta Fredrikstad sin fortjente ulikning eller det som verre var. Etter den første forferdelige halvtimen i andre fant Vålerenga igjen seg selv og så igjen ut som et fotballag, om enn ikke så finspilt og samstemt som i første omgang.

Innbyttere:
68’ Joachim Thomassen – 5
68’ Aleksander Solli – 5
90’ Akinshola Akinyemi – for kort tid