Målløst, men spennende!

Vålerenga – Rosenborg 0-0 Tippeligaens 11.runde – Ullevaal Stadion 23.mai 2012 – 13.989 tilskuere   Før kampen To lag som har hatt en dårlig periode møtes til dyst på Ullevaal Stadion i kampen om 3 viktige poeng. Begge lagene har et 1-0 tap mot Hønefoss på samvittigheten og kun seier er godt nok – det … Fortsett å lese «Målløst, men spennende!»

Vålerenga – Rosenborg 0-0
Tippeligaens 11.runde – Ullevaal Stadion 23.mai 2012 – 13.989 tilskuere

Før kampen
To lag som har hatt en dårlig periode møtes til dyst på Ullevaal Stadion i kampen om 3 viktige poeng. Begge lagene har et 1-0 tap mot Hønefoss på samvittigheten og kun seier er godt nok – det ligger an til en intens fotballkamp!

1. omgang
Vålerenga går hardt ut i en 4-4-2 med Marcus og VGP på topp og det tar ikke lang tid før man ser litt av den kreativiteten vi har manglet fremover på banen.  Med Fellah og VGP kan kanskje Marcus endelig få noe å jobbe med annet enn tupp og mæl-pasninger fra forsvaret. Før noe mer skjer kan man jo nevne at Dorsin endelig har tatt turen til frisøren, at ingen har nevnt det til han før at håret hans så helt for jævlig ut er uforståelig – enda mer uforståelig at han ikke har sett det selv. Ble ikke kjempevakker snauklippet heller…

Siste årene har disse oppgjørene vært preget av to lag som ikke vil tape. To lag som vil fremover, men ikke er villig til å ta noen sjanser for å få det til – dette er ikke en sånn kamp. Vålerenga går ut med et overraskende høyt press og holder RBK nede på deres halvdel. Kampen svinger en del frem og tilbake med greie overganger og sjanser til begge lag. RBK skaper kanskje de giftigste sjansene fremover i åpningen, men vi er så til de grader med i kampen. Kanskje ikke så rart at RBK er giftigst når de stiller med 4 spillere forover i Holm, Iversen, Prica og Dawda Leigh.

I det 27.minuttet får Fegor sitt obligatoriske gule kort etter en hodeløs duell på midten der han løper en RBK-spiller rett ned, Fegor er Fegor!

Minuttet senere får Rosenborg sitt obligatoriske straffespark når Ogude igjen er ute og rasler med sablene, Fredheim Holm går i bakken og ingen norske dommere er vonde å be når de øyner håp om å score kudos fra trønderjævlene. Steffen Iversen, som i sin tid var med å synge at «Rosenborg er ræva», gjør sitt for å gjøre de ordene sanne i det han moser straffen til side for mål til øredøvende jubel fra Klanen.

Amper stemning ute på banen nå, begge lag gir alt i alle duellene. En som kan gi litt mindre er partysvenske nummer en: Dorsin. Han blir løpt opp av Fellah som først tar ballen og så dribler han Dorsin ut i pølsebua – dette liker ikke «Mikke» som likså greit klapper til Fellah midt i fjeset. Lukter tidlig dusj av de greiene der, men dommeren nøyer seg med det gule. Send faenskapet rett tilbake til Ikea og kjøttboller der han hører hjemme.

Ken Remi som dro til RBK for å vinne køpp og serie og for å lære mer fotball, tar godt etter forsvarskollega og MMA-utøver Dorsin. To kjempestrake bein mot Fellah kvalifiserer også Ken Remi til et gult kort.

Det står 0-0 etter en 1.omgang som har inneholdt det aller meste, for selv om scoringen uteblir, har vi blitt servert en relativt underholdende fotballkamp så langt. RBK har stått for de største sjansene og de største krumspringene i form av slag og strake bein i knehøyde. Jo før vi sender trønderne og den- helvetes -trommen tilbake til det grusomme hullet i bakken de kom opp av, jo bedre.

2.omgang
VIF starter omgangen klart best og spiller RBK veldig lave, først et kjempelegg fra Fellah til en umarkert Marcus på bakerste, dessverre kommer Marcus helt over ballen og den går over. Neste situasjon spiller Vålerenga seg fint frem før VGP drar av en mann på 16-metern og drar seg inn i feltet, skuddet går rett på Ørlund som gir en retur som settes i mål av Marcus. Vålerenga rekker å juble  et par sekunder før alle skjønner at det er blåst av for offside på Marcus i det skuddet går. Selvom målet blir annulert har vi åpnet omgangen i et formidabelt tempo.

Lekestue i regi av Fellah ute på høyrekanten, et par piruetter, et par dragninger og generelt god stemning for alle i blått. De hvite derimot synes ikke det er noe moro, forståelig nok når de ikke har noen som kan diske opp med det samme i egne rekker.

Litt komisk situasjon i det Marcus og VGP jager et tilbakespill til Ørlund. Ørlund skyter Marcus rett i ræva og får ballen tilbake rett i klypene. Hadde vært moro om vi putta med ræva når vi først skulle finne på å score!

Aldri farlig i det Iversen stiger høyest på et innlegg fra Henriksen, Iversen setter den rett til side for målet, Lars ser dette og reagerer deretter. Trønderjævlene styrer kampen i det vi er midtveis i omgangen, Vålerenga sliter med å få spilt seg ut og det som kommer over midtstreken minner veldig mye om Hønefosskampen der vi var veldig glade i å følge Drillofotballen.

Håvard inn for Fellah etter 70 minutter, nå skal kamphanen Dorsin virkelig få kjørt seg! Heller ikke farlig når Prica avslutter fra 6-7 meter skrått hold, ballen triller rolig centimetere utenfor stolpen og Lars ser dette.

Vålerenga satser på seier og 3 poeng, putter inn Pusic og Berre i det det er igjen 10 minutter av ordinær spilletid. Fredheim Holm får sin obligatoriske skade og må ut etter 87 minutter, inn med en eller annen ingen har hørt om. Plutselig spretter ballen igjennom feltet til RBK, og på bakerste står VGP som får en gedigen mulighet på tampen, men han mokker ballen hardt over Ørlund og målet. Prica skaper en halvfarlighet mot slutten i det han banker ballen kontant i stolpen fra rundt 10 meters hold. Ryktene går om en holding inne i feltet og RBK føler seg snytt for straffespark. Det gikk jo veldig fint med første straffen så hvorfor ikke gi dem en til, det blir bare enda mer morsomt når de bommer.

Oppsummering
0-0 etter en spennende fotballkamp med overraskende god underholdningsverdi til tross for null mål og få sjanser fra våres side. Ser du på sjansene hadde Rosenborg fort kunne tatt hjem 3 poeng her, men fotballen er ennå slik at sjanser teller ikke og stilpoeng eksisterer ikke, dermed blir det 0-0 og 1 poeng til hvert lag. Vålerenga har dermed 14 poeng og en kamp mindre spilt idet vi tar ferie siden kampen mot Odd på mandag er utsatt.

La oss bruke ferien knallgodt og komme sterkere tilbake

Kampfakta

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld –  Dawda Leigh, André Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen – Fegor Ogude, Bojan Zajic (Berre 83.min) Kristofer Hæstad (Pusic 82.min), VGP, Fellah (Nielsen 72.min) – Marcus Pedersen

Innbytterbenken: Gudmund Taksdal Kongshavn,Morten Berre, Håvard Nielsen, Martin Pusic,Nicolai Næss, Harmeet Singh, Kamer Qaka

Bøndas lagoppstilling:
Ørlund – Høiland, Larsen, KEN REMI STEFAN Strandberg, Dorsin, Svensson (Midtsjø 83.min), Selnæs, Henriksen, Holm (Ankersen 87.min), Iversen, Prica
Reservepartysvensker: Bråthen, Ankersen, Wangbergm Rønning, Issah, Midtsjø

Gule kort
Hjemmelag: Fegor Ogude 28.min
Bortelag: MMA-Mikke 34.min, Ken Remi 41.min, Larsen 61.min

Hovedsjef: Tommy Skjerven  Nestsjef 1 & 2: GeirÅge Masovn Holen og Kim Andre Johnsen

Innbyttere:

70’ Håvard Nielsen – 6
82’ Martin Pusic  for kort tid
81’ Morten Berre for kort tid